• جمعه / ۳۰ آذر ۱۳۹۷ / ۰۲:۰۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97093014920
  • خبرنگار : 71214

مدیرکل وزارت کشاورزی به ایسنا اعلام کرد:

هیچ کمبودی در آجیل و خشکبار نداریم/ جو روانی و دلالان عامل گرانی

هیچ کمبودی در آجیل و خشکبار نداریم/ جو روانی و دلالان عامل گرانی

در حالی‌که برخی از مسئولان اتحادیه‌های بخش خصوصی می‌گویند گرانی پسته ناشی از کاهش تولید این محصول و کمبود آن است، مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که هیچ کمبودی در زمینه پسته وجود ندارد و حتی اگر تولید آن تا یک پنجم کاهش یافته باشد، حداقل ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن از سال گذشته موجودی پسته در انبارهای کشور موجود است.

در هفته‌ها و ماه‌های گذشته شاهد افزایش قیمت انواع آجیل و خشکبار در بازار بودیم به‌گونه‌ای که هر کیلوگرم پسته تا بیش از ۲۰۰ هزار تومان هم فروخته شد. برخی از مسئولان اتحادیه‌های بخش خصوصی معتقد بودند که پسته با کاهش شدید تولید مواجه شده است و به همین دلیل این محصول دچار کمبود در بازار و افزایش قیمت شده است. به عنوان مثال محمود ابطحی - رییس انجمن پسته - معتقد است که کاهش تولید این محصول به یک پنجم سال گذشته، یکی از عوامل گرانی آن است و از سوی دیگر مصطفی احمدی - رییس  اتحادیه آجیل و خشکبار فروش - می‌گوید که وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند به صورت مقطعی و برای تامین نیاز داخلی بازار، ثبت و سفارش و واردات پسته را به صورت محدود و مقطعی باز کند.

در این شرایط شکرالله حاجی‌وند - مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی - به ایسنا گفت: در دنیا ۶۴۰ هزار هکتار باغات پسته وجود دارد که ایران از حیث سطح زیر کشت، رتبه اول دنیا را در اختیار دارد و از حیث تولید، دومین کشور تولیدکننده پس از آمریکا هستیم و در رقابت تنگاتنگی با این کشور قرار داریم به‌گونه‌ای که برخی از سال‌ها ما این رتبه را به دست می‌آوریم و برخی سال‌ها آمریکا اولین تولیدکننده پسته می‌شود.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۷۰ هزار هکتار پسته به زیر کشت رفت که ۳۵۹ هزار هکتار آن سطح بارور پسته بود و در آن سال بالغ بر ۱۳۰ هزار تن صادرات پسته داشتیم. امسال ۴۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات پسته است و پیش‌بینی تولید ما حداقل ۱۸۰ هزار تن برآورد می‌شود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اظهاراتی در مورد کمبود تولید پسته و غیره با هدف رایزنی برای واردات صورت می‌گیرد، گفت: نه تنها این اظهارات درست نیست،‌ بلکه می‌توان گفت حتی اگر تولید پسته تا یک پنجم کاهش یافته باشد و به ۵۰ هزار تن رسیده باشد، باز هم کمبود تولید و عرضه داخلی نداریم چرا که از سویی نیاز بازار داخلی ما در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۵ هزار تا ۳۵ هزار تن است و حداقل ۸۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تن پسته از تولید سال گذشته داخل انبارهای کشور وجود دارد. بنابراین مشکلی برای تولید و عرضه پسته و دیگر محصولات خشکباری وجود ندارد و دلالی و واسطه‌گری است که جو روانی بازار را بر هم می‌زند.

وی همچنین در خصوص وضعیت تولید و موجودی سیب اینگونه توضیح داد که حدود ۷۰۰ هزار تن موجودی سیب در انبارها و سردخانه‌های کشور است که در ۹ استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، تهران، اصفهان، خراسان رضوی و اردبیل ذخیره شده است و صادرات ما تا پایان آبان ماه به ۲۰۰ هزار تن رسید و رکورد تازه‌ای را شکست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۳۰ ۱۱:۰۳

قسمتهایی از ساختار وزارت کشاورزی متاسفانه خود به دلال محصولات کشاورزی بصورت مستقیم و غیر مستقیم تبدیل شده اند و خود بصورت خود سر محصولات را گران و ارزان می کنند. تمام مسئولیت واردات و صادرات را باید از وزارت کشاورزی گرفت چون محصولات کشاورزی به کمک و یارانه مستقیم و غیر مستقیم کشور تولید می شود.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۳۰ ۱۱:۰۹

قسمتهایی از ساختار وزارت کشاورزی متاسفانه خود به دلال محصولات کشاورزی بصورت مستقیم و غیر مستقیم تبدیل شده اند و خود بصورت خود سر محصولات را گران و ارزان می کنند. تمام مسئولیت واردات و صادرات را باید از وزارت کشاورزی گرفت چون محصولات کشاورزی به کمک و یارانه مستقیم و غیر مستقیم کشور تولید می شود. ساختارهای قدرتی از تولید تا دلال در این وزارتخانه نفوذ کرده اند که فقط به فکر سود حداکثری هستند.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۳۰ ۱۱:۳۱

حرف این مدیر بزرگوار بنده را یاد این ضرب المثل می اندازد: "من نبودم دستم بود تقصیر آستینم بود"

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۳۰ ۱۴:۰۸

مسئولانی که حقوق نجومی میگیرن که فقط دلیل اتفاقات این مملکت بندازن گردن در و دیوار و اونو برای مردم شرح میدن

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۲:۲۳

مسئولی که نتونه جلوی دلال ها را بگیرد یا خودش و دوستانش دلال هستند یا به هر دلیلی شایسته آن مسئولیت نیست و باید استعفا دهد