به گزارش ایسنا، حسین شاهینی در کارگاه تخصصی کیفیت خاک اراضی استان و بهرهوری آب اظهار کرد: امروز لازم است تا مدیران استان سمنان به حفاظت و مدیریت پایدار خاکها و حوضه های آبی این استان توجه بیشتری کنند.
وی، تهیه آییننامه اجرایی قانون جامع خاک در استان سمنان را خواستار شد و افزود: این آئین نامه باید پس از ابلاغ با همه توان بخش خصوصی و دولتی اجرایی شود .
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: خاک پیکرهای طبیعی و پویاست که بر اثر فرآیندها و عوامل خاکساز تشکیل شده و در برگیرنده مواد معدنی و آلی است که پوسته خارجی زمین را میپوشاند و گیاهان قادر به روئیدن در آن بوده و پوششهای آبرفتی و سنگی سطح زمین را نیز در بر میگیرد .
شاهینی با بیان اینکه خاک برخلاف آب تجدید پذیر نیست افزود: به طور متوسط هر سانتی متر خاک ۶۰۰ تا ۷۰۰ سال زمان میبرد تا از سنگ مادر تشکیل شود. با توجه به غیر قابل تجدید بودن و نقشهای متعدد و حیاتی خاک در طبیعت، حفظ آن برای آینده پایدار و امنیت غذایی ضروری است .
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه توسعه پایدار هیچ کشوری بدون توجه به منابع خاک دست یافتنی نیست بر لزوم حفظ و حراست از این سرمایه خدادادی برای بهرهبرداری پایدار و حفظ امانت برای نسلهای آینده تأکید کرد .
شاهینی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز آثار زیانبار عدم توجه به سنتهای الهی و سوء مدیریت در بهرهبرداری از منابع خاک و اراضی پدیدار شده و زنگ خطر جدی را در مورد رفاه سلامت و حتی ادامه حیات بشر به صدا درآورده است .
وی با بیان اینکه از دست دادن خاک سبب به خطر افتادن سایر برنامههای مدیریتی بخش کشاورزی از جمله مدیریت آب و مدیریت تولید میشود بر ضرورت حفظ، احیا و بهرهبرداری بهینه از منابع خاک کشاورزی براساس اصول توسعه پایدار تأکید کرد.
انتهای پیام
نظرات