به گزارش ایسنا، اعلام روز شنبه اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا در زمینه به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتحت اسرائیل نشان داد که از معدود کشورهای تبعیتکننده از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در این باره است.
این در حالی است که انتقال سفارت استرالیا از تلآویو به قدس تا زمان امضای توافق صلح میان اسرائیلیها و فلسطینیان انجام نخواهد گرفت.
ناظران معتقدند، به رسمیت شناختن قدس به پایتختی اسرائیل با توجه به در پیش بودن انتخابات فرعی در سال آینده میلادی به نخست وزیر استرالیا در جلب آرای یهودیها و مسیحیان محافظه کار و جلب نظر کاخ سفید و اسرائیل کمک خواهد کرد.
اما مالزی همسایه مسلمان استرالیا مخالفت شدید خود را با تصمیم ضد فلسطینی این کشور اعلام کرده است.
دولت مالزی در بیانیهای اعلام کرد که از راهکار تشکیل دو کشوری برای درگیری میان فلسطینیان و اسرائیلیها دفاع میکند و این تصمیم موریسون اهانت به فلسطینیان و درگیریشان به خاطر حق تعیین سرنوشت است.
اندونزی نیز که دیگر همسایه استرالیا با جمعیت اکثرا مسلمان نسبت به تصمیم استرالیا و پیشنهاد این کشور مبنی بر انتقال سفارتش از تلآویو به قدس ابراز ناخرسندی کرده است.
اما موریسون امروز (یکشنبه) در اشاره به واکنش جاکارتا ادعا کرد: واکنشهای بینالمللی بررسی شده و تصمیم من به پیشروی در طرح راه حل دو کشوری کمک میکند.
وی به خبرنگاران مدعی شد: واکنشهایی کشورهایی که به دست ما رسیده تاکنون بررسی شده و استرالیا به راه حل دو کشوری احترام خواهد گذاشت و همچنان آن هدف دائمی ماست.
در میان مخالفت شدید مقامات فلسطینی با این تصمیم کانبرا وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از تصمیم نخست وزیر استرالیا تقدیر کرد و آن را گامی در مسیر صحیح خواند.
در بیانیه وزارت خارجه اسرائیل آمده است: ما به دولت استرالیا به دلیل موضعش در زمینه حمایت از تحریمها علیه ایران و حمایت از موضع اسرائیل در سازمان ملل علیه یهودی ستیزی تبریک میگوییم.
انتهای پیام
نظرات