به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اوایل دسامبر سال جاری میلادی گفت: واشنگتن تعهداتاش نسبت به پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را برای یک بازه زمانی ۶۰ روزه به حالت تعلیق در میآورد تا اینکه روسیه مجددا از این توافق به طور کامل پیروی و تبعیت کند.
این در حالی است که مسکو بارها اعلام کرده مفاد این پیمان را نقض نکرده است و آمریکا برای خروج از این پیمان در حال ایجاد یک بهانه است.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد در سال ۱۹۸۷ میلادی میان جماهیر شوروی و آمریکا امضاء شد. این توافق طرفین را ملزم میسازد تا تمامی موشکهای بالستیک و کروز هستهای خود را با بردی بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر که از زمین پرتاب میشوند، نابود سازند.
فئودور استرژیژوفسکی، سخنگوی هیات نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل گفت: واشنگتن اوایل دهه ۲۰۰۰ پس از خروج از پیمان موشکهای ضد بالستیک تصمیم به خارج شدن از این معاهده را گرفته بود.
این دیپلمات هرگونه بررسی یک جانبه پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد در قلمروی روسیه را رد کرده و تاکید داشت که با این حال مسکو برای مذاکرات منطقی با طرف آمریکایی آماده است.
آمریکا و روسیه هر دو یکدیگر را به نقض این توافق متهم کردهاند. به گفته واشنگتن مسکو باید توسعه سیستم موشکی "۹M ۷۲۹" را متوقف کرده و یا این سلاح را اصلاح کند چرا که نقض مفاد پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد است.
اما روسیه این اتهامات را رد کرده و تاکید دارد که سیستمهای سپر دفاع موشکی آگیس که توسط آمریکا در اروپا مستقر شده، تهدیدی برای این توافقنامه است.
انتهای پیام
نظرات