به گزارش ایسنا، علیرضا صدیقی دانشجوی مقطع دکتری اقتصاد دانشگاه تهران که یکی از اعضای تیم جیم در "هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران"بود، در رابطه با الزام برگزاری این مناظرات اظهار کرد: این مناظرات تمرینی برای یادگیری و تحمل نظرات مخالف است تا عین حال در علوم مختلف تفکر نیز صورت گیرد.
این دانشجوی دانشگاه تهران ادامه داد: شرکت در این مناظرات روحیه نقدپذیری را تقویت میکند زیرا دانشجو با زوایای مخالف و موافقی مواجه میشود که شاید قبلا به ذهنش نرسیده بوده.
وی افزود: در مناظرات امسال بحثهای بهتر و جدیتری شکل گرفت و از کیفیت بالایی هم برخوردار بود. علاوه بر آن میتوانم بگویم از نظر نوع برگزاری، این دوره منظمتر بود و میتوان گفت جهاد دانشگاهی نیز در بر گزاری این مسابقات به پختگی بیشتری رسیده است.
صدیقی نقد اصلی از برگزاری مسابقات را مربوط به زمان برگزاری مناظرات عنوان کرد و افزود: با توجه به دانشجو بودن ما، برنامه مناظرات با برنامه کلاسهای ما تداخل دارد و عملا ما سه روز از کلاسهای خود را از دست میدهیم. پس بهتر است مناظرات در روزهای پایانی هفته انجام شود. این گونه دانشجویان بیشتری حاضر به شرکت در جلسه مناظره میشوند.
وی راجع به نحوه داوری اضافه کرد: بهتر است نحوه داوریی که در کشوری صورت میگیرد، در سطح منطقهای هم باشد. در مرحله منطقهای، آیین نامه قدیمی بود و نظرات 3 داور میانگین گرفته میشد ولی در مرحله کشوری، میانه نظر داوران گرفته میشود.
وی در نهایت از منظر یک دانشجو به دولت گفت: دولت تخصص و نظرات تخصصی دانشگاهیان را به رسمیت نمیشناسد. به عنوان مثال، در رشته من که اقتصاد است، دولت استفاده خاصی از نظرات دانشجویان و اساتید ندارد.
این دانشجو راه حل کاهش مشکلات موجود را داشتن رویکرد علنی و تخصصی دانست و ادامه داد، جامعه ما باید به سمت و سویی رود که خود را نیازمند دانش تخصصی در همه امور بداند.
انتهای پیام
نظرات