به گزارش ایسنا- مجتبی پیری در شورای کشاورزی و آب استان، با اشاره به توانمندی استان در تولید ۵میلیون تن انواع محصولات باغی و زراعی ودامی وشیلاتی و جنگل ومرتعی گفت: استان سیستان در تولید گوشت قرمز، محصولات خارج از فصل، انواع خرما، میوه های گرمسیری و محصولات شیلاتی دارای رتبه های برتر کشوری است و نقش بسزایی در تنظیم بازار کشور دارد.
پیری اجرای طرح انتقال آب بالوله به دشت سیستان، اجرای ۱۰۰هزار هکتار آبیاری نوین، اجرا طرح توسعه گلخانه ها، توسعه پرورش شتر، سنددارکردن اراضی کشاورزی وتعیین تکلیف چاههای کشاورزی مهمترین برنامه های درحال اجرای سازمان جهاد کشاورزی استان برشمرد.
وی با بیان اینکه معیشت 70 تا 80 درصد مردم سیستان و بلوچستان به بخش کشاورزی وابسته است، افزود: با این میزان ظرفیت کشاورزی باید برای 2 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت استان امنیت غذایی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: کل تولیدات کشاورزی سیستان و بلوچستان 5 میلیون تن است که از این میزان 530 هزار تن سهم باغات، 158 هزار تن سهم میوه های گرمسیری، 3 میلیون تن سهم بخش زراعی، 200 هزار تن سهم دام و طیور، 250 هزار تن سهم انواع محصولات شیلاتی و 650 هزار تن نیز سهم محصولات مرتعی است .
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: طبق برنامه پیش بینی شده 100 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان باید به سیستم های نوین آبیاری مجهز شود که تا کنون در 30 هزار هکتار از این اراضی سیستم های آبیاری نوین به بهره برداری رسیده است .
پیری به برنامه توسعه کشت گلخانه ای اشاره کرد و گفت: اکنون 260 هکتار گلخانه در این استان وجود دارد که برنامه داریم سالانه 500 هکتار به این ظرفیت اضافه کنیم.
وی گفت: با توجه به خشکسالی ومحدویت منابع آبی سیاست وتاکید وزارت جهادکشاورزی توسعه کشتهای فشرده در فضای گلخانهای است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از همه مدیران و کارشناسان کشاورزی در همه بخشها خواست با تمام توان از کشاورزان و تولید کنندگان سیستان و بلوچستان حمایت کنند.
وی همچنین خواستار تشکیل صندوقهای شهرستانی حمایت از توسعه بخش کشاورزی، تشکیل ستاد خرید گندم، تسریع در روند توسعه پرورش شتر، جذب حداکثری تسهیلات خود اشتغالی توسعه مناطق روستایی، حفظ و ارتقای تولیدات با بهرهگیری از توان علمی مراکز تحقیقاتی و ایجاد هماهنگی بیشتر بین بخشی برای تسریع در امورات کشاورزان سطح استان شد.
انتهای پیام
نظرات