به گزارش ایسنا، در این مناظره دو گروه "مبین" از استان البرز و "جدال احسن" از استان قزوین به مناظره بر سر گزاره "مهمترین مانع توسعه کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها، احساس نبود آزادی بیان است" پرداختند.
دراین مناظره ابتدا گروه مبین آزاد اندیشی را دیدگاه فلسفی بدون محدود شدن به تفکر دینی خاص تعریف کرد و گفت: براین اساس کرسی آزاد اندیشی نیز نشستی است که افراد در آن به صورت محترمانه و شجاعانه درباره هرموضوعی به بحث بپردازند.
وی با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ میلادی کرسیهای آزاد اندیشی موجب ایجاد آگاهی راستین مردم نسبت به وضع موجود و منطق سرمایه داری گشته است یادآور شد: دانشگاه به عنوان نهاد تاثیر گذار محل بحث بود و در کل این موضوع به پیشرفت جامعه میانجامد.
این گروه در جایگاه موافق گزاره فوق خاطر نشان کرد: چنانچه آزادی بیان با مردود کردن دیدگاهها همراه باشد این امر محقق نخواهد شد.
گروه "جدال احسن" در این مناظره ابتدا به مفهوم کرسیهای آزاد اندیشی براساس آییننامه معاونت فرهنگی وزارت علوم پرداخت واظهار کرد: براین اساس کرسی آزاد اندیشی نشستی است که در آن گفت وگو، تبادل و تضارب آرا در قالب مستندات به صورت آزادانه و نظام مند انجام میشود.
این گروه تاکید کرد: براساس مقالاتی که در حوزه کرسیها نوشته شده عواملی بسیاری ازجمله محفاظه کاری مسولان، نبودن همت وانگیزه از سوی دانشجویان، فرایند بروکراتیک کرسیها و غیره از جمله عوامل مانع از توسعه کرسیها به شمار میآیند درحالی که احساس نبود آزادی بیان در بین این عوامل ذکر نشده است.
گروه مبین سپس ضمن اشاره به اظهارات برخی از مسولان یاداور شد: برخورد امنیتی با دانشجویان روحیه آزادی بیان را از آنها گرفته و آنها را بیانگیزه میسازد.
این گروه همچنین خاطر نشان کرد: رفتارهای قهریه باعث پایین آمدن آزادی بیان میشود. ضمن آنکه این کرسیها در حال حاضر تبدیل به ظرفیتی برای شناسایی افراد مخالف نظام شده است.
گروه جدال احسن در مقابل با تاکید بر اینکه تنها نباید به کرسیهای سیاسی پرداخته شود، خاطر نشان کرد: در این مورد بخصوص نباید عوامل را در فضای احساسی بررسی کنیم این در حالی است که احساس نبودن آزادی بیان تنها یکی از عوامل منابع توسعه کرسی ازاد اندیشی در رسانه ها به شمار می آید.
به گزارش ایسنا، اعضای گروه مبین از استان البرز سید مهدی شریعتی (دانشجوی کارشناسی آموزش علوم اجتماعی از دانشگاه فرهنگیان البرز)، سعید نظری (کارشناسی آموزش علوم اجتماعی از دانشگاه فرهنگیان البرز)، میلاد برفی (دانشجوی کارشناسی آموزش جعرافیا از دانشگاه فرهنگیان البرز) و علیرضا کریمی (دانشجوی کارشناسی آموزش علوم اجتماعی از دانشگاه فرهنگیان البرز) هستند. همچنین امید هاشمی (کارشناسی ارشد حقوق بین الملل از دانشگاه شهید بهشتی)، پوریا فاضل (کارشناسی ارشد طراحی سازمانهای دولتی)، علی اعتدال (کارشناسی مدیریت صنعتی از دانشگاه ازاد قزوین) و پوریا طاهری (دانشجوی کارشناسی برق از دانشگاه آزاد قزوین) در تیم جدال احسن قزوین هستند.
انتهای پیام
نظرات