به گزارش ایسنا، در تصویری که منتشر شده این دو ماموریت در قسمت اصلی فضاپیما دراگون اسپیس ایکس قرار گرافتهاند. دراگون فضاپیمایی تجاری قابل استفاده مجدد با قابلیت حمل ۶٬۰۰۰ کیلوگرم، ساخت شرکت اسپیساکس است. این شرکت در ایالت کالیفرنیا مستقر است.
بنابر برنامه ریزیهای انجام شده قرار است این فضاپیما ۴ دسامبر محمولهای را به ایستگاه فضایی بینالمللی ببرد و سپس به زمین بازگردد.
این محموله طی دو روز آینده در شانزدهمین پرواز تجاری شرکت اسپیس ایکس توسط فضاپیما دراگون و از پایگاه فضایی کندی به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال خواهد شد.
ماموریت سوختگیری رباتیک 3( PRM3) فاز سوم نمایش فناوری در ایستگاه فضایی بین المللی است. این ماموریت، فضای نگهداری و انتقال سوخت فضاپیمای برودتی را که برای سفرهای فضای عمیق مفید است تست میکند. این ماموریت پیشتاز فناوریهایی است که به گسترش ماموریتهای اکتشافی بشر کمک میکند و سوختگیری در فضا را برای ماموریتهای آینده از ماه و مریخ میسر میسازد. مرحله اول این ماموریت با موفقیت در سال ۲۰۱۳ تکمیل شد. آزمایشات مرحله دوم در سال ۲۰۱۵ انجام شد.
لیدار تحقیق دینامیک اکوسیستم جهانی (GEDI) مأموریت ناسا برای اندازه گیری اکوسیستمهای جنگلی در سراسر جهان است. GEDI اولین دستگاه لیزر فضایی برای اندازه گیری ساختار جنگلهای گرمسیری و معتدل زمین با وضوح بالا و سه بعدی خواهد بود. این اندازه گیریها به شناخت دانشمندان از میزان ذخیره کربن در جنگلهای جهان، میزان پتانسیل اکوسیستمها برای جذب غلظت افزایش دی اکسید کربن در جو زمین و تاثیر تغییرات جنگلها بر تنوع زیستی کمک خواهد کرد.
GEDI اهداف علمی خود را از طریق استفاده هوشمندانه از نور به انجام خواهد رساند. GEDI یک ابزار "لیدار" (lidar) است که برای تشخیص نور و محدوده استفاده میشود. این ابزار اطلاعات را با ارسال پالسهای لیزری ثبت میکند و سپس نور منعکس شده را دقیقا اندازهگیری میکند.
لیدار یکی از فناوریهای سنجش از راه دور است که از طریق روشن کردن هدف با لیزر و تجزیه و تحلیل نور منعکسشده، فاصلهها را اندازهگیری میکند. فناوری لیدار مشابه اصول رادار کار میکند که بعضی اوقات نیز رادار لیزری نامیده میشود. اختلاف اصلی بین لیدار و رادار در واقع نوع طول موجهای تابشی مورد استفاده است. رادار از طول موجهای ناحیه رادیویی استفاده میکند در حالی که لیدار از طول موجهای لیزری استفاده میکند.
فناوری لیدار در زمینشناسی، باستانشناسی، گیتازمینشناسی، لرزهسنجی، جنگل داری، ارزیابی فاصله دور و فیزیک هواشناسی کاربرد دارد.
انتهای پیام
نظرات