• شنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97091004260
  • خبرنگار : 71282

یک مقام مسئول کارگری عنوان کرد

استقبال مردم از بازارهای محلی زیاد است

استقبال مردم از بازارهای محلی زیاد است

یک مقام مسئول کارگری ایده ایجاد بازارچه‌های محلی را برای ساماندهی کسب و کارها موثر دانست و از شورای اصناف خواست با همکاری شهرداری‌ها بازار غیر متشکل صنفی را تشکیل دهند و برای افراد مجوز کسب و کار صادر کنند.

هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر فراهم کردن فرصتهای کسب و کار برای جویندگان کار اظهار کرد: در چند سال گذشته به دلیل بیکاری و نبود فضای مساعد اشتغال و افزایش هزینه‌های زندگی بیشتر افراد و در رأس آنها کارگران برای امرار معاش و تامین هزینه‌های زندگی به شغل‌های دوم روی آوردند و گسترش پدیده مسافرکشی از جمله این مشاغل بوده است.

وی گرایش به دستفروشی را از دیگر راه‌های کسب درآمد افراد عنوان کرد و گفت: اگر در گذشته تنها یک یا دو دستفروش در پیاده‌روها به چشم می خوردند امروز در چهارراه‌ها، پارک‌ها، خیابان‌ها و متروهای شهر با خیل عظیم دستفروشانی مواجه هستیم که از البسه و پوشاک گرفته تا لوازم التحریر و مواد غذایی و خوراکی را می‌فروشند و از این راه پول در می آورند.

این مقام مسئول کارگری ایده ایجاد بازارچه‌های محلی را برای ساماندهی چنین کسب و کارهایی موثر دانست و گفت: بازارمحله‌ها از قدیم رواج داشته و هنوز هم در بسیاری از شهرها این شیوه کسب و کار وجود دارد و کسبه در قالب بازار محله‌ها مشغول فعالیت هستند. در حال حاضر شاغلان چنین کسب وکارهایی از بیمه و حقوق و مزایای اجتماعی برخوردار نیستند و به طور مستقل در گوشه و کنار شهر و خیابان برای خود کار می‌کنند در حالی که اگر در یک جا متمرکز و متشکل شوند بسیاری از معضلات مربوط به آشفتگی بازار حتی در بخش اصناف قابل حل خواهد بود.

ابوی درباره مقاومت اصناف برای جلوگیری از ایجاد بازارهای محلی، گفت: این مقاومت‌ها طبیعی است چون احساس می‌کنند مانع کسب و کار صنوف هستند در صورتی که فراهم کردن فضای اشتغال برای آحاد جامعه یک الزام قانونی است و با توجه به تقاضای عموم جامعه و از طرفی نیازهای معیشتی افراد وجود چنین بازارچه‌هایی هم به رونق بازار و کاهش بیکاری کمک می‌کند و هم مردم از این بازارمحله‌ها استقبال می‌کنند.

وی تصریح کرد: شورای اصناف می‌تواند با همکاری شهرداری‌ها این افراد را ساماندهی کند و مکانی را برای عرضه محصولاتشان اختصاص دهد تا آنها هم بخشی از اصناف شوند و بازار غیر متشکل صنفی را تشکیل بدهند و مجوز بگیرند.

به گفته دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در حال حاضر بازار روزهای متعددی در سطح شهر وجود دارد که مجوز فعالیت خود را از شهرداری‌ها می‌گیرند و می‌توان برای افرادی که بدون داشتن مجوز در پیاده‌روها و محلات مشغول کارند مکانی اختصاص داد تا آنها هم در یک جا جمع شوند و با داشتن مجوز کار کنند.

ابوی افزود: هم اکنون برخی استارت‌آپها و کارآفرینان به شکل اینترنتی مشغول کارند و فروش اینترنتی دارند، شورای اصناف چقدر روی این سایتهای فروش نظارت دارد در حالی که جزوی از اشتغال کشور به شمار می‌روند؟ لذا معتقدم باید ضمن ساماندهی و نظارت بر این گونه مشاغل به سمت تسهیل شرایط کسب و کار برویم و از سنگ اندازی در برابر کارآفرینان و شاغلان مشاغل غیر رسمی جلوگیری کنیم.

وی در پایان گفت: وزارت کار و وزارت صنعت،معدن و تجارت، شهرداری و شورای اصناف باید با همکاری یکدیگر زمینه ایجاد بازارمحله‌ها در سطح شهر را فراهم کنند.این کار با توجه به استقبال بالای مردم نه تنها موجب کسادی کار سایر فروشندگان نمی‌شود بلکه یک بازار رقابتی برای عرضه و خرید محصولات ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده (۱۶) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار  شهرداریها موظفند به منظور فراهم آوردن امکان دسترسی تولیدکنندگان کوچک و متوسط ایرانی و نیز فروشندگان کم سرمایه به بازار مصرف برای عرضه کالاهای تولید داخل، با استفاده از زمین‌های متعلق به خود یا وزارت راه و شهرسازی، مکان‌های مناسبی را در شهرها آماده بهره‌برداری کنند و بر مبنای قیمت تمام شده به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به اشخاص فوق‌الذکر اجاره دهند.پیشتر روسای اتاق ایران و اتاق تعاون مرکزی اجرای کامل قانون بهبود فضای کسب و کار را خواستار شده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha