حسین امامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: کاهش بارندگی و خشکسالیهای چندین ساله در کشور و به خصوص در استان خراسان جنوبی و نیز برداشت مازاد از سفرههای آب زیرزمینی موجب افت شدید کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی شده است.
وی با بیان اینکه فرونشست زمین پیام نابودی سفره آب زیرزمینی و وقوع زلزلهای خاموش را به همراه دارد، افزود: که با ادامه این روند تبعات خطرناکی همچون نابودی سفره آب زیرزمینی و در نتیجه نابودی حیات منطقه را در پی خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی اظهارکرد: بر اثر افت سطح آب در سطح دشتهای استان خراسان جنوبی، برخی از مناطق از جمله دشتهای سرایان و فردوس با فرو نشست زمین و ایجاد شکافهایی در سطح زمین مواجه شدهاند.
امامی ادامه داد: پایین رفتن سطح آب در دشتها، موجب هجوم آبهای شور و کم کیفیت و همچنین آبهای آلوده به سمت سفرههای آب و موجب کاهش کیفیت آبهای شیرین نیز میشود.
وی افزود: کاهش آبدهی چاهها، چشمهها و قنوات،کاهش کیفیت منابع آب و نفوذ زبانه آب شور، نشست زمین و تبعات آن، نیاز به کفشکنی و تغییر محل چاهها و هزینههای هنگفت آن و نیز ایجاد محدودیت در مصارف شرب و صنعت از جمله این پیامدها است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی درخصوص بارندگیهای اخیر، گفت: این بارندگیها کمکی به بهبود وضعیت آبهای زیر زمینی نکرده است.
امامی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی حدود 19 ساله در استان و افت شدید سطح آب در دشتها، اگر وضعیت به حالت ترسالی بازگردد به همین میزان زمان لازم است تا وضعیت منابع آبی به شرایط نرمال باز گردد.
انتهای پیام
نظرات