به گزارش ایسنا سید محمدرضا رضوی امروز در دومین نشست پایش آتشفشان دماوند با تاکید بر اینکه در کشور اطلاعات دقیقی از فعالیت این آتشفشان وجود ندارد، افزود: سیل هفته اول شهریورماه سال جاری در گزانه ناشی از تغییرات اقلیم بوده است؛ چراکه در تابستان سال جاری دمای ۴ هزار متری این قله ۲۶ درجه سانتیگراد بوده است.
به گفته این مقام مسوول دمای منطقه در تابستان امسال ۴.۵ درجه افزایش داشته و در ۲۵ روز از فصل تابستان دمای هوا بیش از ۱۶ درجه سانتیگراد بوده است.
وی با اشاره به مشاهدات عینی خود از این قله، یادآور شد: در سفری که به این قله در قبل از وقوع سیل داشتیم، صدایی همانند خروج بخار شنیده میشد که در ابتدا تصور بر حضور مارها در منطقه بود، ولی با بررسیهای انجامشده مشاهده کردیم که بعد از هر صدایی که شنیده میشد، بخاری از قله برخاسته میشود.
رضوی ادامه داد: ما مشاهده کردیم که در این پدیده کوههای یخی از قله جدا میشود و با برخورد با زمینهای گوگردی زرد رنگ، بخاری از آنها متصاعد میشد.
وی با بیان اینکه سیل از دره "یخار" جاری شد، خاطر نشان کرد: این دره تنها جایی است که فاقد پوشش گیاهی است.
مدیرکل هواشناسی استان مازندران با رد منتسب کردن این سیل با وقوع بارشهای سیلآسا، افزود: درباره وقوع این سیل اظهار نظرهای مختلفی صورت گرفت که همگی آنها ناشی از اظهار نظرهای شخصی بوده و هیچ اطلاع دقیق و علمی در این باره در دست نبود.
رضوی ادامه داد: از آنجایی که استان مازندران از آبهای قله آتشفشان برای کشاورزی تغذیه میکند، ما نگران از دست دادن این منبع آبی بزرگ هستیم.
وی با اشاره به دمای ۳۷ درجه سانتیگراد در ارتفاع ۲ هزار متری قله دماوند، اظهار کرد: پیشنهاد میشود برای بررسی وضعیت دماوند ایستگاهی در "رینه" به عنوان نزدیکترین منطقه به قله احداث شود و سازمان هواشناسی نیز آمادگی دارد تا فضای لازم را برای نصب دستگاههای شتابنگار و لرزهنگار در منطقه ایجاد کند.
انتهای پیام
نظرات