• یکشنبه / ۲۷ آبان ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97082713418
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

افزایش ۳۳ درصدی واردات شیرخشک‌های رژیمی

افزایش ۳۳ درصدی واردات شیرخشک‌های رژیمی

مدیرکل فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش ۳۳ درصدی واردات شیرخشک‌های رژیمی گفت: جدی‌ترین مشکل در حوزه شیرخشک‌های رژیمی «اثر شلاقی بازار» و دپوی آن توسط مردم است.

به گزارش ایسنا، دکتر مهناز خانوی در کارگاه آموزشی بررسی آثار تحریم بر غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، فرصت‌ها و چالش‌ها با اشاره به اهمیت فرآورده‌های متابولیک، اظهارکرد: از سه سال گذشته سامانه حامی راه‌اندازی شد تا شیرخشک‌های ویژه ۱۰ هزار نوزاد بیمار شناسایی شده، تامین و توزیع شود.

وی افزود: بر این اساس از اولین روز تشخیص بیماری نوزاد توسط پزشک متخصص و ثبت آن در سامانه تا تهیه و تحویل شیر خشک، به وسیله سامانه مدیریت می‌شود.

خانوی با اشاره به اینکه مهمترین بیماری که ۵۰ درصد شیرخشک‌های متابولیک به آن دچار میشوند، فنیل کتونوریا است، گفت: این نوزادان سالم به دنیا می‌آیند اما اگر این بیماری تشخیص داده نشود و بیمار از شیرخشک‌های معمولی استفاده کند دچار تشنج، اختلالات هوشیاری و ناتوانی در سال‌های بعدی زندگی خواهد شد.

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه برخی از شیرخشک‌های ویژه در تعداد انگشت‌شماری از کارخانه‌های دنیا تامین می‌شوند، اظهارکرد: در مورد این نوع شیرخشک‌ها سعی می‌کنیم برای جلوگیری از به ‌وجود آمدن آسیب، تمام فرآورده‌ها شناسایی شوند همچنین امکان نگهداری این فرآورده‌ها بین ۹ تا ۱۶ ماه است و اگر اختلالی در هر کدام از مراحل تامین، حمل و ترخیص ایجاد شود باعث ایجاد بحران خواهد شد. 

وی با اشاره به اینکه شیرخشک‌های متابولیک مشمول یارانه دولتی هستند، اظهارکرد: برای مثال نوعی شیر خشک با قیمت ۲۹۸ هزار تومان به ازای هر قوطی خریداری می‌شود و با تخصیص یارانه با قیمت ۱۰ الی ۱۵ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

خانوی با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو تا چند ماه گذشته تنها به حوزه تخصیص ارز شیرخشک‌های رژیمی غیریارانه نظارت داشت، گفت: علی‌رغم اینکه واردات این نوع شیرخشک‌ها در سال جاری ۳۳ درصد افزایش یافته است و در تمام داروخانه ها موجود بود، اما به دنبال اثر شلاقی تحریم با کمبود مواجه شد.

وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو برای کنترل عرضه این شیرها مجبور شد توزیع را به برخی از داروخانه ها محدود کند اما با راه اندازی سامانه حامی به زودی تمام داروخانه‌ها این نوع شیر خشک‌ها را عرضه می‌کنند و از طریق سامانه می‌توانیم میزان فروش بازار را کنترل کنیم.

بنا بر اعلام وبدا، مدیرکل فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل در پایان یادآور شد: جدیترین مشکل در حوزه شیرخشک در ماه‌های اخیر اثر شلاقی بازار بوده و دپوی آن توسط افراد موجب کمبود کاذب در بازار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha