به گزارش ایسنا، مهندس هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه نیز با حضور در نشست تشریح خدمات دولت به مناسبت اولین سالگرد زلزله کرمانشاه با اشاره به انسجام ملی موجود در کشور در زمان زلزله اظهارکرد: ٩ شهر، ٢٣ شهرستان، ١٩ بخش و ۵١ دهستان در این زلزله دچار آسیب شدند، در نظر بگیریم که راههای این استانها صعب العبور بودند و برخی برای انتقال مصدومان حتی جادههای مناسب نیز نداشتند اما با مدیریت خوب این عملیات انجام شد.
وی با اشاره به اینکه بعد از زمان پایان عملیات فرد دیگری از مجروحان و یا جانباختگان پیدا نشد گفت: همین امر نشان دهنده این است که بعد از زمان اعلام پایان عملیات در ساعت ١١ صبح روز بعد زلزله به واقع عملیات به اتمام رسید. ١١هزار نفر نیروی زبده در این شهرستان ها مشغول بودند که در دیگر زلزلهها این این همکاری بی سابقه بود که یکی از دلایل آن امداد و نجات به موقع و البته هوشمندی و پیش فرضهای قبلی مردم بود.
استاندار کرمانشاه با اشاره به وقوع پس لرزههای بسیار بعد از وقوع زلزله اصلی نیز تصریح کرد: بیش از ۵۴۰۰ پس لرزه اتفاق افتاد و این اتفاقات کار ما را در بحث بازسازی سخت میکرد که مجبور بودیم در بخش اسکان موقت به سراغ کانکسها برویم. همچنین یکی دیگر از مشکلات این بود که زلزله موجب آلودگی آب شد که وزارت نیرو با واکنش سریع مشکلات را حل و فصل کرد.
وی با اشاره به دو نکته دیگر قابل تأمل در زمان بعد از زلزله گفت: بعد از زمان زلزله زندگی عادی مردم جاری بود و حالت عادی خود را از دست نداد. همچنین وجود فضای مجازی نیز نکات مثبتی را ایجاد میکرد که حتی در مواردی باعث میشد برخی نکات ناپیدا در زلزله آشکار شود.
بازوند با اشاره به اسکان اضطراری در مناطق زلزله زده اظهار کرد: ٩۴هزار چادر از سوی هلال احمر و ١١هزار چادر نیز از سوی مردم توزیع شد.
وی درباره بحث اسکان در کانکس نیز گفت: تجربه بسیار خوبی بود که داخل هر یک از خانههای کانکس بود که البته این امر برای شهر تحقق ناپذیر بود اما مسئله خوبی که در این راستا اتفاق افتاد تشکیل نشدن شهرکسازی با کانکسها بود. همچنین در بحث دام نزدیک به ١٨ هزار دام تلف شدند که دولت به ازای هر دام ۶٠٠ هزار تومان و به ازای دام های سنگین سه میلیون تومان پرداخت کرد.
انتهای پیام
نظرات