• سه‌شنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۷ / ۰۵:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97082110336
  • خبرنگار : 30167

سفینه‌ای که حدود نیم قرن پیش در چنین روزی به مریخ رسید

نخستین ماه مصنوعی مریخ

نخستین ماه مصنوعی مریخ

"مارینر-۹ "را می‌توان یکی از موفق‌ترین کاوشگران مریخ دانست؛ کاوشگری که توانست طی ۹۰ روز گردش در مدار مریخ از ۷۰ درصد این سیاره عکسبرداری کرده و به زمین بفرستد، تصاویری که از جمله آنها می‌توان به تصویر جالبی از آتشفشان غول پیکر "نیکس المپیا" اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، این سفینه توانست با موفقیت ۳۴۹ شبانه روز فعالیت و اطلاعات خود را ارسال کند و تا آن زمان ۶۹۸ بار مریخ را دور زد. "مارینر-۹ "جمعاً ۷۳۲۹ تصویر نه تنها از مریخ بلکه از فوبوس و دیموس به زمین فرستاد.

این سفینه پس از طی ۳۹۷ میلیون کیلومتر در ۱۳ نوامبر ۱۹۷۱ (۲۲ آبان۱۳۵۰) خود را به مریخ رساند. در این روز موشک‌های پیشبر ناو، مارینر را در مداری با اوج و حضیض ۱۳۸۶-۱۷۱۴۰ کیلومتر قرار دادند که هر ۱۲ ساعت یک بار مریخ را دور می زد. به این ترتیب "مارینر-۹ "نام خود را در تاریخ به عنوان نخستین ماه مصنوعی در مدار مریخ به ثبت رساند. این سفینه همچنین با ارسال عکس های متوالی، مراحل تکمیلی یک گردباد عظیم در مریخ را که حدود ۶۰ کیلومتر ارتفاع داشت، گزارش کرد که برای ستاره شناسان بسیار جالب بود.

اطلاعات ارسالی توسط این سفینه حقایق جالبی را دراختیار علاقمندان به نجوم گذاشت و نشان داد که مریخ مشخصاتی کاملاً متفاوت نسبت به زمین و کره ماه دارد. سیاره‌ای است با کوه‌های آتشفشان، درّه‌هایی بسیار عمیق‌تر از آنچه در زمین وجود دارد و آنچه "کانال‌های مریخ" خوانده می‌شد تنها یک اشتباه بصری است. آتشفشان "نیکس المپیا" با دامنه‌ای به قطر ۵۰۰ کیلومتر که نقطه قابل توجهی در این سیاره به شمار می‌رود حدود ۱۷ کیلومتر ارتفاع دارد.

هر دو ماه مریخ یعنی "فوبوس" و "دیموس" نیز مورد بررسی قرار گرفت. براساس عکس و اطلاعات ارسال شده توسط "مارینر-۹ "دیموس در ارتفاع ۲۰ هزار کیلومتری برگرد مریخ می‌چرخد، ۱۶ کیلومتر طول و ۶/۹ کیلومتر قطر دارد. فاصله بین شمال تا جنوب فوبوس کمتر از ۱۰ هزار کیلومتر و قطر آن تنها ۳/۲۷ کیلومتر است. سطح هر دو قمر به طور متولی مورد اصابت شهاب و خرده سنگ‌های فضایی قرار گرفته و آثار این تصادفات بر روی آن به وفور به چشم می‌خورد.

هزینه ساخت، پرتاب و بهره‌وری از دو کاوشگر "مارینر-۹ و ۱۰" بیش از ۱۳۴ میلیون دلار بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha