به گزارش ایسنا، شنبه گذشته برای فوتبال ایران و پرسپولیس یک «شنبه» رویایی نشد. برانکو و شاگردانش با وجود هرگونه سختی که در راهشان بود توانستند به فینال لیگ قهرمانان آسیا برسند و برای اولین بار جام قهرمانی را از نزدیک ببینند و حتی لمس کنند اما در پایان دو دیدار رفت و برگشت نشد که جام قهرمانی لیگ قهرمانان نصیب نماینده ایران شود اما به راستی چه کسی در قهرمان نشدن پرسپولیس نقش اصلی را ایفا کرد؟
۳۱ شهریورماه سال ۹۶ خبری روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت که همگان را شوکه کرد. مهدی طارمی به خاطر مشکلاتی در قراردادش با باشگاه ریزاسپور ترکیه چهار ماه از حضور در میادین محروم شد و در ادامه باشگاه پرسپولیس هم مدیران وقتش که نقش مهمی در این هنرنمایی داشتند، از دو پنجره نقل و انتقالات محروم شد. محرومیت طارمی در همان ابتدا لطمه بزرگی به تیم برانکو و شاگردانش زد و در حالی که هواداران پرسپولیس رویای قهرمانی در لیگ قهرمانان سال ۲۰۱۷ را در سر میپروراندند شکست چهار بر صفر برابر الهلال عربستان تنها چهار روز پس از خبر محرومیت طارمی رویای آنها را به باد داد.
برانکو که تیمش در آن مقطع با عملکردی خیره کننده برابر الاهلی عربستان توانسته بود جواز صعود به جمع چهار تیم برتر آسیا را به دست بیاورد به یکباره شوک بزرگی را در تیمش دید که همین مساله هم باعث شد بازیکنان با استرس فراوان برابر دیگر نماینده عربستان قرار بگیرند و در بازی رفت چهار گل از این تیم بخورند. گلهایی که باعث شد تساوی دو بر دو در بازی برگشت هم نتواند جواز صعود پرسپولیس به فینال را در اختیار برانکو قرار دهد.
این فقط بخش کوچکی از مشکلاتی بود که محرومیت مهدی طارمی برای پرسپولیسیها رقم زد اما شاید بزرگترین مشکلی که نزدیک به یکسال گریبان پرسپولیس را گرفت بحث محرومیت در دو پنجره نقل و انتقالات بود.
در پرونده مهدی طارمی و باشگاه ریزاسپور که بعدها بارها و بارها توسط اهالی فن رسانهها بررسی شد مشخص بود هنرنمایی منحصر به فرد مدیران وقت باشگاه باعث محرومیت پرسپولیس از نقل و انتقالات شده است، چراکه اگر مدیران وقت گاف بزرگی در قرارداد طارمی نمیدادند و به فکر جعل قرارداد مهاجمشان نبودند علیالقاعده فیفا هم تنها به محرومیت بازیکن خاطی یعنی مهدی طارمی اکتفا میکرد و پرسپولیسیها هم آنقدر با مشکلات عدیده مواجه نمیشدند.
محرومیت پرسپولیس از نقل و انتقالات باعث شد این تیم در زمستان گذشته و فصل نقل و انتقالات تابستانی نتواند هیچ بازیکنی را به لیستش اضافه کند و مجبور بود با نفراتی که در گذشته در تیمش بوده به کار ادامه بدهد. در تابستان نگرانیهای زیادی هم برای هواداران به وجود آمده بود که مبادا برخی بازیکنان که قراردادشان با این باشگاه به پایان میرسد هوس جدایی به سرشان بزند که البته برخی بازیکنان هم از این تیم رفتند و برخی هم همچون محمد انصاری به خاطر شرایط باشگاه ترجیح دادند در این تیم بمانند اما جدایی بازیکنانی چون وحید امیری، محسن مسلمان، فرشاد احمدزاده، صادق محرمی که به نوعی جز نفرات اصلی پرسپولیس در بازیها محسوب میشدند شاکله اصلی ترکیب برانکو را برهم زد.
با جدایی این بازیکنان پرسپولیسی که نمیتوانست بازیکن جایگزین جذب کند مجبور شد روی به استفاده از بازیکنان امید و برخی از بازیکنانی که کمتر در ترکیب اصلی تیم حضور داشتند بیاورد. اتفاقی که کم کم با مصدومیت حسین ماهینی، محسن ربیع خواه و گاهی کمال کامیابی نیا و البته محرومیت برخی بازیکنان دیگر سخت تر شد. به طوری که برانکو حتی برای بازی فینال برای چیدمان ۱۱ نفر اصلی تیمش با مشکلات زیادی روبرو شد.
پرسپولیس ایران با وجود همه محرومیتها، مصدومیتها و البته محرومیت از نقل و انتقالات با اتکا به دانش، تعهد و هنر برانکو و همینطور غیرت و تلاش بیشتر بازیکنانش در عین ناباوری به فینال لیگ قهرمان آسیا صعود کرد و در حالی که همگان منتظر بودند حماسه پرسپولیس کامل شود و این تیم برای اولین بار در تاریخش و حتی اولین بار در تاریخ فوتبال ایران جام قهرمانی لیگ قهرمانان را بالای سر ببرد اما این اتفاق رخ نداد. پرسپولیسی که از نقل و انتقالات محروم بود حالا علاوه بر حسین ماهینی مصدوم باید با مصدومیت شدید محمد انصاری هم مدارا کند و به جای او از بازیکنان جوان تر استفاده کند. تیمی که تا نیم فصل حداقل شش بازی دیگر پیشرو دارد.
در محرومیت پرسپولیس بی گمان علی اکبر طاهری و محمدعلی ترکاشوند نقش اصلی را ایفا کردند آنهایی که روزی خودشان را مدیران کاربلد فوتبال میدانستند بدون اینکه خود را به رسانهها و افکار عمومی پاسخگو بدانند کاری کردند که پرسپولیس ایران دو فصل سخت را پشت سر بگذارد در حالی که دستش به چند سانتی متری جام نزدیک شده بود نتواند آن را بالای سر ببرد.
بر کسی پوشیده نیست اگر پرسپولیس محروم نبود و میتوانست بازیکن به تیمش اضافه کند، شاید برانکو هم با ترکیب بهتری تیمش را برای فینال آماده میکرد و الان به جای اینکه افسوس قهرمان نشدن را در دل هواداران ببینیم شادی را در چشمانشان نظاره گر بودیم.
علی اکبر طاهری که اثرات دوره مدیریتش کماکان در باشگاه پرسپولیس گریبان تیم را گرفته حالا به دور از حواشی روزهای بازنشستگیاش را سپری میکند. البته معاون سابقش یعنی محمدعلی ترکاشوند همچنان خودش را پرسپولیسی میداند و حتی برای بازی فینال لیگ قهرمانان به ورزشگاه رفته بود.
حالا با وجود همه این مشکلات و اتفاقاتی که این دو برای پرسپولیس رقم زدند و به نوعی قهرمانی را از نماینده ایران گرفتند، سوال این است که اکنون حال آقای طاهری چطور است؟ آیا او و همکارانش در پروژه "خیریت" عذاب وجدان ندارند؟
انتهای پیام
نظرات