• یکشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97082009301
  • خبرنگار : 71282

یک مقام مسئول کارگری:

قدرت معیشت کارگران با ترمیم دستمزد برمی‌گردد

قدرت معیشت کارگران با ترمیم دستمزد برمی‌گردد

یک مقام مسئول کارگری می‌گوید: بسته حمایت غذایی دولت تنها هزینه خورد و خوراک خانوارها را جبران می‌کند و کارگران با دریافتی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی قادر به تامین هزینه ایاب و ذهاب، اجاره بهای مسکن و بهداشت و درمان نیستند.

هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به توزیع اولین بسته حمایت غذایی دولت در آبان ماه، گفت: از هر اقدامی که به معیشت کارگران کمک کند، ‌ استقبال می‌کنیم و در شرایط کنونی به دنبال افزایش مزد نیستیم، بلکه انتظار و خواسته ما ترمیم دستمزدها است تا قدرت معیشت به کارگران برگردد و از فشار افزایش هزینه‌ها بر خانوارهای کارگری کاسته شود.

وی ادامه داد: در  مصوبه بسته حمایت غذایی چند گروه جامعه هدف را تشکیل می‌دهند و اقشار آسیب‌پذیر جامعه در اولویت هستند، چون به دنبال نوساناتی که در بازارهای داخلی پیش آمد و تغییر نرخ‌ها، معیشت آنها با دشواری همراه شد. این گروه‌ها شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند که علاوه بر پرداخت مستمری ماهیانه از کمک‌های غیرنقدی و بسته‌های حمایت غذایی برخوردار شدند ولی گروه‌هایی نظیر بازنشستگان و کارگران بیشترین لطمه را از نوسان نرخ ارز و تورم متحمل شدند و شایسته است که به این طبقات هم سبد کالا برای تامین مایحتاج اولیه و ضروری و هم کمک‌های جبرانی برای ارتقای معیشت خانوار داده شود.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: اگر تاکید داریم که دولت کارگران را به طور ویژه‌تری ببیند به این دلیل است که حداقل بگیرند و حقوق یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی آنها با افزایش نرخ تورم و نوسان ارز، پاسخگوی نیازهای معیشتی آنها نیست. شاید کارگران قبلا با این رقم می‌توانستند ۱۰۰ واحد کالا بخرند ولی امروز در نهایت ۲۰ تا ۳۰ قلم کالا می‌توانند خریداری کنند و با بالا رفتن قیمت‌ها، قدرت خریدشان به شدت تنزل یافته و از عهده جبران هزینه‌ها برنمی‌آیند.

به گفته ابوی، اقلام خوراکی بخش اعظمی از هزینه‌ سبد معیشت کارگران را تشکیل می‌دهد و سبد غذایی دولت تنها هزینه خوراک خانوارها را جبران می‌کند و کارگران با دریافتی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی قادر به تامین هزینه ایاب و ذهاب، اجاره بهای مسکن و بهداشت و درمان نیستند.

این مقام مسئول کارگری تاکید کرد: ما به دنبال افزایش دستمزدها نیستیم و هدف از تشکیل جلسات شورای عالی کار بررسی راهکارهای قدرت معیشت و ترمیم دستمزد کارگران است.

وی در پایان پیشنهاد کرد: درصورتی که موضوع افزایش یا ترمیم مزد کارگران عملیاتی نشود، دولت با اعمال معافیت مالیاتی در بحث ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده یا هفت درصد سهم بیمه درمان تامین اجتماعی کارگران را مورد حمایت قرار بدهد و به منظور کاهش هزینه‌های حمل و نقل و ایاب و ذهاب،  مزایای ویژه‌ای برای کارگران در نظر بگیرد.

به گزارش ایسنا، ‌ رئیس جمهور اخیرا از پیش‌بینی‌هایی برای حقوق و دستمزد در بودجه سال آینده خبر داد و اعلام کرد که اولین بسته حمایت غذایی آبان ماه توزیع می‌شود. به گفته وی، این بسته‌ غذایی به افرادی که مشکلات بیشتری دارند و در فشار بیشتری هستند پرداخت خواهد شد و این روند تا پایان سال در چند نوبت ادامه خواهد یافت تا مشکلاتی که برای مردم پیش آمده تا حدودی جبران شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۰ ۱۱:۳۶

چه فایده اضافه میکنید بازهم ازانطرف میزارید روی جنس ها دست آخر ما کارگرها هیچ وقت در هیچ زمینه ای نمیزارید تو رفاه باشیم

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۰ ۱۴:۰۶

صورت مسئله را پاک کرده اید افرادی که تحت پوشش حمایت چتر حمایتی بهزیستی و کمیته امداد و خیریه ها هستند طبق شرع و قانون اعم اسلامی و غیر اسلامی با حاکم اسلامی است و از وظایف اوست که اگر کسی 40 شب گرسنه و گوشت نخورده باشد به کمکش بشتابد والا مسلمان نیست ؟!. لذا آیا ما وظایف خودمان را در رابطه با گرانی های اخیر که روی هم رفته به سقف 65 درصد می رسد اعمم از مسکن و غذا و دارو و... نسبت به کارمند ان ساده به غیر از مدیران میانی و بالایی و کارگران ساده به غیر از کارفرمایان و پیمانکاران و کسبه خرد به غیر از تجار و کشاورزان خرد به غیر از به نوعی فئودالها و ... در این 9 ماه از سال 1397 پرداخته ایم یا نه ؟!. اگر نه پل صراط را و آه دل مظلوم برای اینچنین روزها ست ؟! بدرود

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۳ ۰۸:۱۴

سلام وقتی سبد غذایی از طرف یه سری مغازه خاص انجام میشه بجز رانت میشه چه اسمی گذاشت روش خوب پولش پرداخت کن که مردم هر طوری دوست داشتن خرج کنم نه اینکه با تجمع در یک مغازه خاص و شلوغ بازار کرامت انسانی هم زیر سوال بره