• شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۷ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97081908796
  • خبرنگار : 71263

سکوت مشتریان نفت ایران درباره برنامه جدید خرید

سکوت مشتریان نفت ایران درباره برنامه جدید خرید

آمریکا دوشنبه هفته گذشته تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران را آغاز کرد، با این حال به دلیل ترس از جهش قیمت‌ها به هشت خریدار بزرگ برای ادامه واردات معافیت داد.

به گزارش ایسنا، این خریداران شامل چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، یونان، تایوان و ترکیه بودند که بر اساس آمار بازرگانی، مقصد حدود ۷۵ درصد از کل صادرات نفت ایران  هستند و برای خرید نفت از تهران به مدت ۱۸۰ روز دیگر معافیت گرفتند. واشنگتن و دریافت‌کنندگان این معافیت به استثنای ترکیه، درباره‌ میزان نفتی که اجازه دارند وارد کنند یا شرایط قراردادهایی که می‌توانند انجام دهند مطلبی افشا نکرده‌اند.

فاتح دونمز، وزیر انرژی ترکیه، روز جمعه اظهار کرد: ترکیه معافیت حدود ۲۵ درصدی از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران دریافت کرده که به حدود سه میلیون تن نفت در سال بالغ می‌شود. دونمز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان تی وی گفت: پالایشگاه نفت توپراس در حال بررسی منابع جایگزین برای اجتناب از مشکلات بازار است. وی گفت: ۲۵ درصد رقم تقریبی بوده و آنکارا هنوز آمار دقیق را دریافت نکرده است.

وزیر انرژی ترکیه همچنین اظهار کرد: این کشور همچنان قراردادی برای خرید گاز طبیعی از ایران به مدت پنج تا شش سال دارد و آنکارا به خرید گاز از ایران ادامه می‌دهد.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، سه‌شنبه هفته گذشته گفته بود: این کشور از تحریم‌ها حمایت نخواهد کرد، زیرا هدف آنها برهم زدن توازن جهان است.

در این بین، سخنگوی وزارت خارجه هند روز جمعه اظهار کرد: هند سرگرم بررسی جزییات معافیت‌هایی است که از سوی آمریکا به این کشور داده شده و به دهلی نو اجازه می‌دهد به واردات نفت از ایران ادامه دهد.

رامیش کومار اظهار کرد: ما از این‌که آمریکا نیاز ما برای امنیت انرژی را به حساب آورده است قدردانی می‌کنیم. هند واردکننده بزرگ نفت ایران است و واردات از این کشور برای امنیت انرژی ما حائز اهمیت است.

از سوی دیگر رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش کرد: یک هیات کره جنوبی شامل خریداران نفت برای مذاکره در خصوص از سرگیری واردات نفت ایران پس از توقف سه‌ ماهه به ایران سفر خواهند کرد.

کره جنوبی یکی از هشت کشوری است که به مدت ۱۸۰ روز برای واردات نفت ایران معافیت گرفته و می‌تواند حداکثر ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران که عمدتا میعانات است وارد کند.

این کشور آسیای شمالی بیش از این‌که وارداتش را در سپتامبر بیش از بازگشت تحریم‌های آمریکا متوقف کند، سومین خریدار بزرگ نفت ایران بود. بر اساس محاسبات رویترز از آمار شرکت ملی نفت کره، واردات میعانات کره جنوبی از ایران در فاصله ژانویه تا اوت به ۱۵۹ هزار و ۷۷۰ بشکه در روز رسید که حدود ۴۹ درصد در مقایسه با ۳۱ هزار و ۸۸۵ بشکه در روز در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت.

در حالی که معافیتی که به کره جنوبی داده شده چراغ سبزی برای از سرگرفتن واردات نفت به ایران است، اما به گفته منابع آگاه، مسائلی مانند پرداخت، حمل و بیمه محموله باید مشخص شود.

یکی از این منابع آگاه اظهار کرد: حجم واردات به مذاکرات آتی بستگی دارد و قیمت نفت یک مساله‌ی کلیدی به حساب می‌آید.

ایتالیا و ترکیه طی دو سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کردند، در حالی که واردات یونان کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. ایتالیا و یونان خریدشان از ایران را در هفته‌های اخیر به طور کامل متوقف کرده بودند. معافیت داده شده به این کشورها بازار را متعجب کرد و منابع بازرگانی می‌گویند این کشورها اکنون سرگرم بررسی از سرگیری واردات از ایران هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha