• چهارشنبه / ۱۶ آبان ۱۳۹۷ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97081607878
  • خبرنگار : 71129

"نخستین‌ها" در انتخابات آمریکا؛ پیروزی برای زنان و اقلیت‌ها

"نخستین‌ها" در انتخابات آمریکا؛ پیروزی برای زنان و اقلیت‌ها

انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا با دستاوردهای چشمگیری برای زنان و اقلیت‌ها همراه بوده است. برای نخستین بار یک آمریکایی ایرانی‌تبار به مجلس نمایندگان راه یافت و یک همجنس‌گرا نیز برای اولین بار در آمریکا فرماندار شد.

به گزارش ایسنا، برای نخستین بار در این دوره از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، دو زن بومی آمریکایی (سرخ‌پوست) و دو زن مسلمان به کنگره راه پیدا کردند. در دو ایالت ماساچوست و کانتیکات نیز دو نماینده زن سیاه‌پوست برای اولین بار از این ایالات راهی کنگره شدند. آریزونا و تنسی نیز برای نخستین بار صاحب سناتورهای زن در کنگره شدند.

شماری از پیشگامان زن سیاه‌پوست که در انتخابات روز سه‌شنبه به پیروزی رسیدند، نظیر لارن آندروود و جاهانا هیز، نامزدهای حزب دموکرات در ایالت ایلی‌نوی و کانتیکات برای نخستین بار در انتخابات نامزد شده بودند. شماری از این زنان ایالت‌هایی را نمایندگی می‌کنند که اکثریت ساکنان آن‌ها سفیدپوست هستند و از لحاظ تاریخی به عنوان ایالت‌هایی محافظه‌کار شناخته می‌شوند.

آیانا پرسلی، نامزد حزب دموکرات که به عنوان نماینده ایالت ماساچوست، موفق به راهیابی به کنگره شده، پس از پیروزی در جمع هوادارانش با اشاره به این دستاوردها گفت: «هیچ‌کدام از ما برای اینکه تاریخ‌ساز شویم در این انتخابات نامزد نشدیم. ما نامزد شدیم تا تغییر ایجاد کنیم. با این حال اهمیت تاریخی این شب از نظر من غافل نمانده است.»

چندین زن سیاه‌پوستی که در انتخابات روز سه‌شنبه آمریکا به پیروزی دست یافتند، "شرلی چیزم" را الهام‌بخش خود خوانده‌اند؛ نخستین زن سیاه‌پوست در تاریخ آمریکا که نیم قرن پیش به عضویت کنگره این کشور درآمد.

شرلی چیزم

انتخابات مجلس نمایندگان نیز با غافلگیری‌های مثبتی همراه بود. "الهان عمر" از ایالت مینه‌سوتا و "رشیده طالب" از ایالت میشیگان به عنوان نخستین زنان مسلمان در تاریخ آمریکا به کنگره راه یافتند.

رشیده طالب

راه‌یابی یک آمریکایی ایرانی‌تبار و یک پناهنده افغان به مجلس نمایندگان

آنا اسکمانی

آنا اسکمانی از حزب دموکرات نیز توانست در ایالت فلوریدا با شکست رقیب جمهوری‌خواه خود وارد کنگره شود تا به این ترتیب برای نخستین بار یک ایرانی− آمریکایی به مجلس نمایندگان راه یابد. او از پدر و مادری ایرانی در ایالت فلوریدا به دنیا آمده است.

صفیه وزیر، مهاجری از افغانستان نیز برنده انتخابات ایالتی نیوهمپشایر شد.

پیروزی برای زنان بومی آمریکا

به گزارش دویچه‌وله، دب هالند و شریس دیویدز، نامزدهای حزب دموکرات در دو ایالت نیومکزیکو و کانزاس، نخستین زنان بومی آمریکا هستند که در انتخابات کنگره به پیروزی رسیدند. شریس دیویدز همچنین نخستین زن همجنس‌گرایی است که از کانزاس راهی کنگره شده است.

در ایالت آریزونا نیز صرف‌نظر از اینکه کدام یک از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه یا دموکرات به پیروزی در مجلس سنا دست یابند، برای نخستین بار یک زن از این ایالت وارد سنا خواهد شد. در آریزونا مارتا مک‌سالی از حزب جمهوری‌خواه و کرستن ساینما از حزب دموکرات در انتخابات سنا نامزد شده‌اند.

مارشا بلک‌برن، نامزد حزب جمهوری‌خواه در تنسی نیز نخستین سناتور زنی است که از این ایالت به سنا راه یافته است.

اولین فرماندار همجنسگرا

استیسی آبرامز، عضو حزب دموکرات و نامزد این حزب در انتخابات فرمانداری ایالت جورجیا در یک رقابت تنگاتنگ از رقیب جمهوری‌خواه خود شکست خورد. اگر آبرامز که امید زیادی به پیروزی‌اش می‌رفت، در این انتخابات صاحب اکثریت آرا می‌شد، نخستین زن سیاه‌پوست در تاریخ آمریکا می‌بود که به مقام فرمانداری می‌رسد.

اندرو گیلوم نیز که به عنوان نامزد حزب دموکرات در انتخابات فرمانداری فلوریدا شرکت کرده بود، با اختلافی بسیار اندک از رقیب جمهوری‌خواه خود شکست خورد. گیلوم ۳۹ ساله اگر در انتخابات پیروز می‌شد، نخستین فرماندار سیاه‌پوستی می‌بود که در فلوریدا به این منصب می‌رسد.

جرد پلیس نیز به عنوان اولین همجنس‌گرا که در آمریکا به مقام فرمانداری رسید، نام خود را در تاریخ ثبت کرد. او در ایالت کلرادو موفق شد از سد رقیب جمهوری‌خواه خود بگذرد.

جرد پلیس

پیش از او جیم مک‌گریوی، فرماندار نیوجرسی که در سال ۲۰۰۱ در انتخابات به پیروزی رسید، نخستین فرماندار همجنس‌گرای آمریکا شناخته می‌شد، البته مک‌گریوی زمانی که در منصب فرمانداری بود، علنا اعلام کرد که همجنس‌گراست.

الکساندریا اوکازیو کورتز، نامزد ۲۹ ساله حزب دموکرات نیز به عنوان جوان‌ترین زن در تاریخ آمریکا به کنگره این کشور راه یافت و به این ترتیب تاریخ‌ساز شد.

الکساندریا اوکازیو کورتز

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha