• چهارشنبه / ۱۶ آبان ۱۳۹۷ / ۰۳:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97081607726
  • خبرنگار : 71417

نتایج زنده انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا/ پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان

نتایج زنده انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا/ پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان
نانسی پلوسی، رهبر دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان

رأی‌گیری در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا به پایان رسید و بر اساس نتایج اعلام شده، دموکرات‌ها توانستند بعد از هشت سال کنترل مجلس نمایندگان را بار دیگر به دست آورند.

به گزارش ایسنا، در این انتخابات میان دوره‌، تمامی ٤٣٥ کرسی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به رأی گذاشته شد. رأی‌گیری برای انتخاب یک‌سوم کرسی‌های مجلس سنا (۳۵ سناتور) هم هم‌زمان در برخی ایالت‌ها برگزار شد.

بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها و نتایج انتخابات، دموکرات‌ها توانستند کنترل مجلس نمایندگان را به دست بگیرند و از فردا کاخ سفید مانعی جدی بر سر پیش برد برنامه‌های خود خواهد داشت. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با این حال در توئیتر عملکرد حزب خودش (جمهوری‌خواه) را یک "پیروزی بزرگ" نامیده و از همه رأی دهندگان تشکر کرد. اشاره رئیس جمهوری آمریکا می‌تواند به تحکیم اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا باشد و همچنین پیروزی در برخی از انتخابات فرمانداران ایالت‌ها.

در این انتخابات، حزب جمهوریخواه - حزب رئیس جمهوری - اکثریت خود در مجلس نمایندگان را پس از هشت سال از دست داد اما توانست اکثریت خود در سنا را (تا سه کرسی) افزایش دهد. دونالد ترامپ نتیجه انتخابات را موفقیت برای دولتش توصیف کرده است. حزب جمهوری‌خواه با کسب کرسی‌های متعلق به ایالت‌های فلوریدا، میسوری، ایندیانا و داکوتای شمالی اکثریت خود در سنا را افزایش داده است. به گفته ناظران، ترامپ به خصوص پیروزی در دو ایالت فلوریدا و میسوری را که گرایش حزبی مشخصی ندارند به منزله حمایت مردم از سیاست‌ها و تاییدیه‌ای بر ریاست جمهوری خود تلقی می‌کند.

در زمان برگزاری انتخابات صف‌های طولانی در مقابل حوزه‌های رأی‌گیری شکل گرفت و آمار حکایت از مشارکت کم‌سابقه مردم آمریکا در این انتخابات دارد.

به گزارش گاردین، آخرین نتایج این انتخابات، ترکیب کنگره آمریکا را که متشکل از سنا (Senate) با مجموعاً ۱۰۰ عضو و مجلس نمایندگان (House of Representatives) با مجموعاً ۴۳۵ است، به شرح زیر رقم زده است:

رسانه‌های آمریکا اعلام کرده‌اند که دموکرات‌ها با کسب بیش از ۲۳ کرسی جدید در مجلس نمایندگان، توانسته‌اند اکثریت این مجلس کنگره را کسب کنند. آنها در هشت سال گذشته در اقلیت قرار داشتند و جمهوری‌خواهان موفق شده بودند هر دو مجلس سنا و نمایندگان را به خود اختصاص دهند.

در این انتخابات الهان عمر، نامزد مسلمان سومالیایی تبار، در ایالت مینه‌سوتا و رشیده طالب، نامزد فلسطینی‌تبار مسلمان در ایالت میشیگان موفق شدند به عنوان نمایندگان دو حوزه انتخاباتی وارد مجلس نمایندگان شوند.

میت رامنی، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ هم موفق شده در یوتا به پیروزی برسد و به عنوان جمهوری‌خواه وارد سنا شود. این در حالی است که رامنی بارها علناً با اظهارات دونالد ترامپ مخالفت کرده و بسیاری از ورود او به مجلس سنا به عنوان یک جمهوری‌خواه مخالف یاد می‌کنند.

برنی سندرز که رقیب اصلی هیلاری کلینتون در رقابت‌های درون‌حزبی دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۶ بود، از مخالفان سرسخت دونالد ترامپ در مجلس سنا است. این سناتور برجسته دموکرات ایالت ورمونت پس از پیروزی در انتخابات و حفظ کرسی خود، در بین هوادارانش سخنرانی کرد.

با آشکار شدن نتایج شمارش آرا در انتخابات کنگره آمریکا به نظر می‌رسد که در این دوره، نمایندگانی با پس‌زمینه و خصوصیات نژادی و فرهنگی متنوع‌تری به این مجلس راه یافته‌اند.

در میان تازه انتخاب شدگان دو زن مسلمان، یک بومی آمریکایی و یک زن ۲۹ ساله (الکساندریا اوکازیو کورتز) دیده می‌شوند که جوان‌ترین عضو کنگره تا این زمان است.

همچنین، یک زن آمریکایی ایرانی تبار (آنا اسکمانی) به عضویت مجلس نمایندگان از ایالت فلوریدا انتخاب شده است.

نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان که انتظار می‌رود با کسب اکثریت توسط دموکرات‌ها بار دیگر به این سمت برسد، گفته است که موفقیت این حزب در انتخابات اخیر مکانیسم نظارت و بازرسی قوا بر یکدیگر را احیا می‌کند.

از دست دادن اکثریت حزب رئیس جمهوری در کنگره در انتخابات میاندوره‌ای آمریکا امری عادی بوده است و گاه از آن به عنوان رأی اعتراضی مردم نسبت به سیاست‌های دولت نام برده می‌شود. رهبران حزب جمهوریخواه گفته‌اند که در مقایسه با بعضی انتخابات میاندوره‌ای در گذشته، از جمله اولین انتخابات میاندوره‌ای ریاست جمهوری باراک اوباما، نتیجه این انتخابات دلگرم کننده بوده است. در آن انتخابات، حزب دموکرات - حزب اوباما - در کسب کرسی‌های مجلس نمایندگان شکست سنگینی خورد.

با از دست رفتن اکثریت حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان، دونالد ترامپ در دو سال باقیمانده از این دوره ریاست جمهوری در پیشبرد سیاست‌های خود به خصوص در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی داخلی، با مقاومت بیشتری از سوی کنگره مواجه خواهد بود.

در همین حال در حالی که بارندگی شدید در بسیاری از نقاط کرانه شرقی آمریکا، بسیاری را مضطرب کرده بود که ممکن است روی میزان مشارکت رأی‌دهندگان تأثیر منفی بگذارد، اما با آغاز ساعت عصرگاهی، رنگین کمانی که برفراز پایتخت آمریکا و بالای گنبد کنگره این کشور شکل گرفت، توجه عکاسان را جلب کرد و به تبع آن در شبکه‌های اجتماعی مشهور شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۸-۱۶ ۱۳:۰۸

فقط امیدوارم کاتن صهیونیست‌زده از نمایندگی بیرون افتاده باشد.

پاسخ سایت: انتخابات سنا بدین صورت است که شهروندان هر دو سال یک‌بار، برای تعیین یک‌سوم از سناتورها پای صندوق‌های رأی می‌روند و دوسوم دیگر، با توجه به عدم انقصای دوره سناتوری خود تغییری نمی‌کنند. دوره سناتوری تام کاتن از اوایل ژانویه 2015 آغاز شده و با توجه به این که هر دوره شش ساله است، انتخابات بر سر کرسی تحت اختیار او در سال 2020 همزمان با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار خواهد شد.