مهدی ذاکریان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص تحریمهای آمریکا و تاثیر آن بر کالاها و خدمات بشردوستانه و هدف قرار دادن مردم ایران گفت: تحریمهای بینالمللی و حتی یک جانبه نباید به گونهای باشند که حقوق بشر را نقض کنند و به جامعه انسانی صدمه بزنند، بلکه تحریمها باید هدفمند باشند و رفتار دولتها را مطابق با اهداف منشور سازمان ملل که به تقویت صلح و امنیت بینالملل میانجامد دنبال کند.
وی ادامه داد: حتی در مورد تحریمهای یکجانبه که به اختیار آن کشور علیه یک کشور دیگر برمیگردد و یک کشور علاقهمند نیست رابطهای با آن کشور داشته باشد، ممکن است در برخی موارد محدودیتهایی ایجاد شود، اما اگر کشوری با تحریمهایش علیه یک کشور، کشورهای دیگر را هم وارد کند، به شکلی که آن کشورها از تحریمهایش حمایت کنند، پذیرفته نیست.
وی درباره بازگشت مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران که در چارچوب برجام تعلیق شده بود، گفت: ایران بخاطر بازگشت این تحریمها برخلاف برجام و نیز تحتالشعاع قرار دادن مسائل بشری در این تحریمها به دادگاه لاهه شکایت کرد و در شکایت خود تحریمهای یک جانبه و تحریمهایی که میخواهد به سایر کشورها سرایت داده شود، نقض عهدنامه مودت عنوان شد. دادگاه لاهه پس از بررسی و شنیدن استدلال دو طرف دستور موقت صادر کرد که تحریمهای آمریکا نباید شامل اقلام کشاورزی و غذایی،هواپیمایی و دارویی شود و دو طرف دعوا بویژه آمریکا از اقدامی که وضعیت را بدتر کند باید خودداری کند اما الان شاهدیم که آمریکا هر دوی این موارد را نقض کرده است.
این کارشناس مسائل بینالملل خاطرنشان کرد: ایران اقدام حقوقی لازم را انجام داده است و میتواند در ادامه بررسی شکایتش به موارد نقض دستور موقت نیز استناد کند. ایران علاوه بر این میتواند به شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر مراجعه کند؛ چراکه اقدام آمریکا بر تحریم ایران مغایر با اهداف منشور ملل متحد قطعنامه 2231 شورای امنیت و مغایر اصول و مبانی حقوق بشر است.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: بهتر است این شکایت و مراجعه از طرف کشورهای حامی برجام و مخالف تحریمهای ضد بشری و یکجانبه آمریکا باشد و آنها پیش نویس قطعنامهای در محکومیت آمریکا را در این مجامع مطرح کنند تا با فشار و جدیت بیشتری کار دنبال شود.
انتهای پیام
نظرات