به گزارش ایسنا، بهطور قطع تحریمهای جدید آمریکا بر عملکرد تولید شرکت بزرگی همچون فولادمبارکه اصفهان که تأمینکننده نیمی از فولاد کشور است، تاثیر خواهد گذاشت، اما اینکه فولاد مبارکه چه برنامهای برای مقابله یا دور زدن تحریمها دارد و چطور چشمانداز صادراتی و تولید خود را محقق میکند، جای سؤال است؟
البته به گفته رییس انجمن فولاد ایران، فولاد مبارکه در حالی به صادرات ادامه میدهد که تجارت و معامله انواع شمش و محصولات فولادی از مرداد امسال در لیست تحریمهای آمریکا قرار گرفته است.
به اعتقاد بهرام سبحانی، مشتریان فولاد ایران منافع مشترکی با آمریکا ندارند و مستقل عمل میکنند، همچنین فولاد مبارکه به دلیل ارتباط با شرکتی تحریمی، مشمول تحریمهای ثانویه شده است.
وی تاکید کرد: این تحریم صرفا دسترسی فولاد مبارکه به شبکههای پولی و مالی آمریکا را در سراسر جهان محدود میکند درحالیکه پیش از این هم هیچ ارتباطی با این شبکهها وجود نداشت.
مدیرعامل سابق شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: تحریم جدید تاثیری بر فعالیتهای اقتصادی شرکت فولاد مبارکه در داخل یا خارج کشور ندارد و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
معاون اجرایی پروژههای شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: شرکت فولاد مبارکه طی سالهای اخیر شرایط تحریم را تجربه کرده و بر اساس هر وضعیتی، راهکارهای مقابله با تحریم را پیدا کرده است.
احمد سعیدبخش افزود: فولاد مبارکه در دوران تحریم بسیاری از قطعات موردنیاز خود را توسط شرکتهای دانشمحور و مهندسی معکوس بومیسازی و تولید کرده است، بنابراین از واردات این قطعات بینیاز هستیم.
وی با تأکید بر اینکه شرکت فولاد مبارکه در تأمین بخش الکترود گرافیت به عنوان یک تکنولوژی خاص و برخی از قطعات یدکی هنوز وابسته به واردات است، اظهار کرد: تاکنون برای تأمین این قطعات از برخی کشورهای غربی کمک گرفتهایم و هرچند همکاری آنها را در این شرایط با ما محدود کرده اند، اما بهطور کامل قطع همکاری نکردهاند.
معاون اجرایی پروژههای شرکت فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: درحال حاضر برخی شرکتهای اروپایی از قبل اعلام قطع همکاری کرده اند، اما بسیاری از آنها همچنان با فولاد مبارکه همکاری دارند.
وی درباره همکاری شرکت «اس ام اس» با فولاد مبارکه اصفهان، گفت: این طبق قرار قبلی باید فاینانسی برای فولاد مبارکه تامین میکرد که به دلیل تحریمها با محافظهکاری بانکها در ارائه وام روبرو شده است.
سعیدبخش درآمدزایی را دلیل اصلی عدم تمایل این شرکتها به قطع همکاری با شرکت فولاد مبارکه اصفهان اعلام کرد و گفت: این شرکتها به دلیل تهدیدهای آمریکا ناچار به محافظهکاری هستند، اما در حقیقت تمایلی به قطع همکاری با ما ندارند.
وی با بیان اینکه بازار کشورهای چین، شوروی و شرق آسیا به روی فولاد مبارکه باز است، اظهار کرد: شرکتهای عظیم فولادسازی چین سالانه 800 میلیون تن فولاد تولید میکند که 400 میلیون تن آن صادر میشود، بنابراین در شرایطی که چین تولید نیمی از فولاد دنیا را در اختیار دارد، مسلما میتواند کمک خوبی برای فولاد مبارکه باشد.
معاون اجرایی پروژههای شرکت فولاد مبارکه اصفهان درباره میزان تاثیر تحریمها بر صادرات فولاد مبارکه اصفهان، گفت: بدون تردید تحریمها در صادرات هم اثر دارد، اما راهی برای آن پیدا خواهیم کرد. چنین نیست که به آمریکا و اروپا صادراتی نداشته باشیم، ضمن اینکه صادرات فولاد مبارکه به کشورهای همجوار همچنان ادامه دارد.
وی با تأکید بر اینکه تحریمها بر چشمانداز فولاد کشور که تولید 55 میلیون تن در سال اعلامشده، اثر خواهد داشت و موجب کموزیاد شدن اعداد و کُند شدن روند تولید می شود، افزود: باید با عزم و ارادهای راسخ و محکم پای هدف خود بایستیم و امیدواریم مشکلات بزرگتر از این گریبان گیرمان نشود.
سعیدبخش همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برنامهریزی مشخصی برای افزایش تولید فروش داخلی فولاد در شرایط کنونی وجود دارد یا خیر؟ گفت: سال گذشته برخی به این بهانه که فولاد مبارکه نمیتواند تولید لوله پروفیل را تامین کند، قصد واردات داشتند، اما مدیر وقت فولاد مبارکه اعلام کرد که این شرکت قادر به تامین این محصول است و در نهایت خط سبا به تولید این نوع ورق اختصاص یافت.
وی ادامه داد: هدف نخست فولاد مبارکه تامین نیازهای داخلی است و از ارز برای تامین نیازها و خرید قطعات یدکی استفاده میکنیم و همین برایمان کافی است.
انتهای پیام
نظرات