• پنجشنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۷ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 97081004838
  • منبع : نمایندگی گیلان

جنگل‌های بازمانده از عصردایناسورهای گیلان در انتظار ثبت جهانی یونسکو

جنگل‌های بازمانده از عصردایناسورهای گیلان در انتظار ثبت جهانی یونسکو

ایسنا/گیلان مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: ثبت‌ جنگل‌های هیرکانی به عنوان مقاصد گردشگری و اکوتوریسم و به عنوان میراث جهانی یونسکو ، با مشارکت دستگاه‌های مختلف، تشکل‌های مردم نهاد و مشارکت تنگاتنگ مردم محلی، هدف ارزشمندی است.

به گزارش ایسنا، قربانعلی محمدپور گفت: جنگل‌های هیرکانی بازمانده دوران سوم زمین شناسی (ژوراسیک) یا همان عصر دایناسورها و مادر جنگل‌های جوان اروپا و شمال آمریکا محسوب شده و رویشگاه شماری از گونه‌هایی است که در سایر نقاط جهان از بین رفته است. تنوع ارتفاعی و حاصلخیزی خاک، تغییرات دما و بارش فراوان ناشی از آن سبب رویش بیش از ۸۰ گونه درختی پهن برگ، ۴ گونه سوزنی برگ و ۵۰ گونه درختچه‌ای در این جنگل‌ها شده است.

وی افزود: به همین دلیل معرفی جهانی و حفاظت جنگل‌های هیرکانی یکی از اولویت‌های دولت جمهوری اسلامی ایران است که در قالب این پروژه محقق خواهد شد.

محمدپور ادامه داد: با توجه به این‌که بسیاری از زیستگاه‌های ما در معرض خطر است، ثبت‌جهانی این جنگل‌ها  می‌تواند ضمن  حفظ زیستگاه‌ها جلب توجه جهانیان به این مناطق جنگلی به عنوان مقاصد گردشگری و اکوتوریسم  شود.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام دسته‌جمعی برای ثبت‌ جنگل‌های هیرکانی به عنوان میراث جهانی یونسکو، با مشارکت دستگاه‌های مختلف، تشکل‌های مردم نهاد و مشارکت تنگاتنگ مردم محلی، هدف ارزشمندی است و می‌تواند در تداوم حفاظت از این جنگل‌ها به‌عنوان یک سرمایه ارزشمند ملی و جهانی تأثیرگذار باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: سه منطقه جنگلی سیاه رود (حفاظت از سال 1378)، گشت رودخان (حفاظت از سال 1378) و منطقه حفاظت شده لیسار (حفاظت سال 1356)  با حداقل 20 سال سابق حفاظتی به عنوان مناطق پیشنهادی برای ثبت جهانی، گام اولیه در این راه است.

وی اضافه کرد:  توجه به سابقه سکونتی هزار ساله در این مناطق گویای پیوند جدایی‌ناپذیر و همزیستی مسالمت آمیز انسان و طبیعت  و تداوم  چرخه حیات در این مناطق است.

وی تصریح کرد: در همین راستا و همراه با افزایش حفاظت و حراست این مناطق و فعال سازی و تقویت تشکل‌های مردمی در کنار  انجام  فعالیت‌هایی نظیر آموزش زیست محیطی جوامع محلی به ویژه دانش آموزان، زنان خانه دار، دهیاران و ... ، تفکیک از مبدا  زباله، ترویج بوم‌گردی به عنوان گردشگری همخوان با طبیعت و اکولوژی منطقه با هدف حفظ  حیات جنگل و پایداری شیوه زندگی رایج در این مناطق صورت گرفته و ادامه دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست گیلان، نمایندگانی از یونسکو سوزانا کارولینا از کشور فنلاند و دنیلی لویید از کشور فرانسه با همراهی نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و منابع طبیعی کشور از سه سایت گیلان به ترتیب از مناطق حفاظت شده و جنگل‌های هیرکانی گشت رودخان در شهرستان فومن – لیسار در شهرستان تالش و سیاه رود در شهرستان رودبار بازدید کردند.

انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha