علی اکبر رحمتیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در این رابطه اظهار کرد: این جشنواره دهم آبان ماه برای سومین سال با هدف معرفی زعفران بهاباد به عنوان باکیفیتترین زعفران در کشور برگزار میشود.
وی با بیان این که در این جشنواره مباحث علمی و آموزشی مرتبط به زعفران مطرح خواهد شد، تصریح کرد: صنایع تبدیلی، تکمیلی و مکانیزاسیون کشت زعفران از مباحث اصلی این جشنواره محسوب میشود و امیدواریم امسال نیز مانند سالهای گذشته شاهد استقبال بسیار خوب علاقمندان باشیم.
این مسئول با بیان این که امسال برای اولین بار شاهد حضور شرکتهای گردشگری نیز در این جشنواره خواهیم بود، تصریح کرد: رویکرد جدید جشنواره زعفران بهاباد به گونهای است که تورهای گردشگری داخلی و خارجی نیز علاوه بر سایر شرکتکنندگان این جشنواره، میهمان بهاباد خواهند بود تا بتوانیم از این ظرفیت در جذب گردشگر و معرفی شهرستان بهره گیریم.
وی در ادامه متخصصان، کارشناسان، دانش آموزان مدارس مختلف و حتی زنان خانهدار را از میهمانان این جشنواره عنوان کرد و گفت: این افراد علاوه بر آشنایی با صنایع تبدیلی و تکمیلی زعفران با شهرستان بهاباد و سایر جاذبههای گردشگری آن نیز آشنا خواهند شد.
رحمتیان ادامه داد: استقبال زنان خانهدار از مشاغل خانگی و صنایع جانبی این محصول در سال جاری بسیار چشمگیر بوده به طوری که این حوزه میتواند اشتغالزایی این افراد را نیز به دنبال داشته باشد.
وی با بیان این که زعفران بهاباد زمینه اشتغال بیش از 1000 نفر را در این شهرستان فراهم کرده است، گفت: این محصول با اختصاص 100 هکتار سطح زیر کشت در بهاباد، بیشترین سطح زیر کشت استان را به خود اختصاص داده و متوسط عملکرد شهرستان نیز 5.5 کیلوگرم زعفران در هر هکتار است.
مدیر جهادکشاورزی بهاباد با بیان این که کشت زعفران در این شهرستان پیشینهای 60 ساله دارد، اظهار کرد: شرایط آب و هوایی و عدم آلودگیهای صنعتی و معدنی در بهاباد، کشت و تولید این محصول مرغوب را تسهیل کرده و علاوه بر آن نیز شرایط مناسبی برای کشت، تولید و صادرات سایر گیاهان دارویی را نیز فراهم آورده است.
وی در رابطه با کیفیت زعفران بهاباد گفت: هرچند زعفران بهاباد هنوز در مرحله آزمایش و سنجش کیفیت قرار دارد اما از نظر تجربی در مقایسه با زعفران خراسان و قائنات از جایگاه بالاتری برخوردار است.
وی، صادرات محصول زعفران بهاباد به سایر استانها و کشورهای دیگر را حاصل مرغوبیت آن دانست و گفت: متاسفانه صادارت این محصول تاکنون با برند شهرستان بهاباد انجام نشده و عمدتاً به صورت فلهای صادر شده است. البته به تازگی دو واحد صنعتی با جذب تسهیلات از جهادکشاورزی توانستهاند در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی با عنوان برند زعفران بهاباد اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات