• سه‌شنبه / ۱ آبان ۱۳۹۷ / ۰۶:۲۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97073016857
  • خبرنگار : 71619

رییس شبکه هپاتیت ایران اعلام کرد:

آخرین آمار ابتلاء به هپاتیت در ایران/ لزوم درمان سالانه ۱۰هزار زندانی مبتلا

آخرین آمار ابتلاء به هپاتیت در ایران/ لزوم درمان سالانه ۱۰هزار زندانی مبتلا

رئیس شبکه هپاتیت ایران ضمن ارایه آخرین آمار و ارقام مبتلایان به انواع هپاتیت در کشور، با بیان این‌که برای درمان هپاتیت C در زندان‌ها، برنامه منسجمی وجود ندارد، بر لزوم درمان سالانه ۱۰هزار زندانی مبتلا به این بیماری در جهت حذف بیماری تا سال ۱۴۱۰ در کشور تاکید کرد.

 دکتر سید موید علویان همزمان با روز ملی اطلاع رسانی هپاتیت در گفت‌وگو با ایسنا، درباره انواع بیماری هپاتیت و راه‌های انتقال آن گفت: به طور کلی با دو نوع هپاتیت روبرو هستیم؛ یک نوع هپاتیت از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شوند (هپاتیت A و E) و هپاتیت دیگر که از طریق تماس خون قابل انتقال است ( B و  C).

۶۰درصد مبتلایان هپاتیت B شناسایی نشده‌اند

وی بابیان اینکه دغدغه مهم ما کنترل هپاتیت B و  Cاست، درباره آمار مبتلایان به هپاتیت B و  Cدر کشور، گفت: حدود یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر مبتلا به هپاتیت B هستند که ۶۰ درصد این موارد ناشناخته است. یکی از اهداف اطلاع‌رسانی‌ها درباره این بیماری، شناسایی این ۶۰ درصد است.

۱۸۶هزار مبتلا به هپاتیت C در کشور

رییس شبکه هپاتیت کشور همچنین گفت: ۱۸۶هزار نفر نیز مبتلا به هپاتیت C هستند. خوشبختانه در طی ۱۰ سال اخیر برنامه‌های خوبی برای کنترل هپاتیت C در بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی داشته‌ایم. در همین راستا میزان ابتلا به هپاتیت C در این بیماران بسیار کاهش یافته است.

چه کسانی در معرض ابتلا به هپاتیت C هستند؟

علویان درباره گروه‌های خطر در معرض ابتلا به این بیماری، گفت: بیشتر مبتلایان به هپاتیت C در کشور، معتادان تزریقی هستند که سابقه زندان رفتن هم دارند. در عین حال کشور ما جوان است با اینکه این موضوع یک حسن برای فناوری و اقتصاد کشور است، اما در حال حاضر سن ازدواج در کشور بالا رفته است و این موضوع رفتارهای پرخطر جنسی را به دنبال دارد. این رفتارهای محافظت نشده، خطر انتقال بیماری‌هایی مانند هپاتیت را دارد. موارد دیگری که موجب ابتلا و انتقال هپاتیت می‌شود، خالکوبی‌ها و حجامت‌های غیربهداشتی هستند. این رفتارها موجب حساس شدن جامعه برای ابتلا به این بیماری می‌شود و باید از این رفتارهای پرخطر بپرهیزیم.

درمان هپاتیت با داروهای ایرانی

 رئیس شبکه هپاتیت ایران در ادامه صحبت‌هایش درباره وضعیت داروهای هپاتیت در کشور نیز گفت: خوشبختانه تمام داروهای هپاتیت B و  C تولید داخلی هستند. داروهای تولید داخل اثربخشی مشابه با داروهای خارجی دارند؛ در حالیکه قیمت‌هایی بسیار مناسب‌تر و ازران‌تر دارند. در حال حاضر درمان هپاتیت در کشور با داروهای ایرانی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: افراد مبتلا به هپاتیت C ، یا معتادان تزریقی‌اند یا افرادی هستند که سابقه زندان داشته‌اند. این افراد از نظر اقتصادی سطح پایینی دارند و حتی توان درمان با داروهای ایرانی را ندارند و از طرفی دیگر بسیاری از این افراد بیمه هم نیستند. بنابراین جامعه ر ا نسبت به این بیماری آگاه کنیم تا تمام جوامع برای درمان این افراد پرخطر مبتلا به هپاتیت کمک کنند تا جامعه سالمی را داشته باشیم و خطر انتقال کاهش یابد.

برای درمان هپاتیت  Cدر زندان‌ها، برنامه منسجمی وجود ندارد

علویان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۰۰هزار نفر از زندانیان کشور توسط وزارت بهداشت و اداره بهداری زندان‌ها واکسن هپاتیت B می‌زنند، گفت: این در حالی است که برای درمان هپاتیت  Cدر زندان‌ها، برنامه منسجمی وجود ندارد و به صورت پراکنده برخی دانشگاه‌ها با کمک بهداری زندان‌ها، زندانیان مبتلا به هپاتیت C را درمان می‌کنند. درمان هپاتیت C در زندان یک فرصت برای کاهش ابتلا به این بیماری و کنترل آن است.

اهمیت کنترل همسران زندانیان

وی بر کنترل و معاینه  همسران زندانیان مبتلا به هپاتیت نیز تاکید کرد و افزود:  همسر فرد مبتلا به هپاتیت نیز باید معاینه شود. بررسی هپاتیت در همسران زندانیان می‌تواند موجب تشخیص به موقع این بیماری و کنترل آن شود. در همین راستا همسران افراد مبتلا به هپاتیت باید دقت کنند برای برقراری ارتباط از لوازم پیشگیری‌کننده استفاده کنند و خودشان را نسبت به هپاتیت ایمن کنند.

علویان درباره برنامه‌هایی که برای کاهش آسیب‌های ناشی از هپاتیت انجام شده نیز گفت: برنامه‌هایی برای کاهش آسیب هپاتیت در کشور در حال اجراست. بر هیمن اساس راه‌های پیشگیری را به افراد در معرض خطر آموزش می‌دهیم و آن‌ها را واکسینه می‌کنیم. در افراد معتاد، اعتیاد تزریقی را با مصرف متادون درمان می‌کنیم. این اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به ایدز و هپاتیت بسیار موثر بوده است.

حذف هپاتیت در کشور تا سال ۱۴۱۰

 رئیس شبکه هپاتیت ایران در پایان افزود: برنامه و هدف ما برای آینده حذف بیماری هپاتیت C تا سال ۱۴۱۰ در کشور است. برای تحقق بخشیدن این هدف باید سالانه ۱۰هزار نفر از زندانیان مبتلا به این بیماری را درمان کنیم. در مورد هپاتیت B نیز دورنمای بسیار خوبی داریم. حدود ۳۵ میلیون ایرانی واکسن هپاتیت B تزریق کرده‌اند و آمار ابتلا به این بیماری هر ساله رو به کاهش است؛ به طوریکه در بعضی استان‌ها این کاهش به زیر یک درصد بوده است.​

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha