به گزارش ایسنا، اصلاح قانون منع به کارگیری بازنشستگان در تابستان ۹۷ عرصه را برای فعالیت مدیران ورزشی بازنشسته تنگ کرد و در این چند ماه که از اصلاح این قانون میگذرد، چند مدیر فدراسیون به شدت به دنبال پیدا کردن راهی برای ادامه بقا در ورزش هستند. آنها علیرغم اینکه اعلام کردند از قانون تبعیت میکنند اما به نظر میرسد به این راحتیها تن به جدایی از ورزش نخواهند داد.
یکی از فدراسیونهای ورزشی که در این چند ماه صحبتهای فراوانی پیرامون آن وجود داشته و همچنان وجود دارد، فدراسیون فوتبال به ریاست مهدی تاج است. بدنه اصلی و تاثیرگذار مدیریتی این فدراسیون از افراد بازنشسته تشکیل شده که شامل مهدی تاج (رییس فدراسیون فوتبال)، علی کفاشیان (نایب رئیس فدراسیون فوتبال)، حیدر بهاروند (رئیس سازمان لیگ و نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال)، عبدالکاظم طالقانی (عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال)، محمدرضا ساکت (دبیرکل فدراسیون فوتبال) و محمود اسلامیان (عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال) هستند.
در روزهای گذشته، سران فدراسیون فوتبال با وجود اینکه خود را مطیع قانون اعلام کردهاند اما با اشاره به اساسنامهاش و تاکید بر تبعیت از این اساسنامه در اجرای قانون مذکور - با هدف یافتن راهی برای ماندن - پافشاری کردهاند. پافشاریای که شاید از نگاه آنها تنها راه بقای مدیران بازنشسته بدنه فدراسیون فوتبال در شرایط کنونی باشد.
در روزهای اخیر حرف و حدیثهای زیادی پیرامون تلاش سران فدراسیون فوتبال جهت مذاکره با سران فیفا و مکاتبه با کمیته بینالمللی المپیک منتشر و حتی اعلام شد که یکی از مسئولان فدراسیون مامور شده تا با مسوولان فیفا در موضوع اجرای قانون بازنشستگی مذاکره کند و آنها را از فرآیند اجرای این قانون و فشار برای کنارهگیری رییس مطلع کند اما بلافاصله این موضوعات از سوی فدراسیون فوتبال رد شد.
طرح موضوع ایثارگیری و جانبازی رییس فدراسیون فوتبال هم در روزهای گذشته از مواردی بوده که باواسطه یا مستقیم از سوی مهدی تاج برای فرار از مشمولیت قانون منع بکارگیری بازنشستهها مکرر مطرح شده است، موضوعی که با اعلام رسمی ۴۵ درصدی جانبازی مهدی تاج از سوی مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران مسکوت ماند. چراکه برای مشمول نشدن قانون منع به کارگیری بازنشستگان نیاز به جانبازی بالای ۵۰ درصد است.
البته تاج پس از اینکه در گفتوگویی تلوزیونی اعلام کرد درصد جانبازیاش بالای ۵۰ درصد است، در گفتوگو با سایت فدراسیون فوتبال در این باره اینگونه توضیح داد: "من با توجه به این که در ۱۰ سال گذشته در کمیسیون حاضر نشدهام با توجه به ضایعات به وجود آمده در لگن و ضرورت تعویض لگن، با توجه به نظر پزشک متخصص ممکن است تغییراتی در درصد جانبازیام پدید آید". تلاشی که با تاکید نهادهای مرتبط برای عدم بررسی درصد جانبازی بازنشستگان تا پایان زمان اجرای قانون باز هم مسکوت ماند.
موضوع جدید مطرح شده از سوی رییس فدراسیون فوتبال برای ادامه حضورش در کرسی ریاست، استفاده از استثنای ایثارگری است. موضوعی که این بار سیدمحمد شروین اسبقیان، مدیر کل دفتر مشترک امور فدراسیونهای وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با ایسنا درباره آن به صراحت گفت: رئیس فدراسیون فوتبال سوابق ایثارگری ارائه داده و مدارک او در حال بررسی است و اگر مشمول قانون بازنشستگی شود، تابع قانون خواهد بود.
جانبازی، ایثارگری، شائبه مکاتبه و مذاکره با فیفا و IOC. همه اینها، راههای رفته یا حرف و حدیثهایی است که این روزها درباره فدراسیون فوتبال و تلاش برای عدم اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستهها در این فدراسیون مطرح میشود. سوال این است که چرا باید رییس یک فدراسیون با تکیه بر هر کدام از این ادلهها، تلاش کند که خود را از شمولیت قانونی که همه ارکان نظام بر اجرای آن متعهد هستند، استثنا کند؟
رئیس سازمان بازرسی منطقه ۳ کشور درباره برخورد دستگاههای نظارتی با افرادی که قانون منع به کارگیری بازنشستگان را دور میزنند، گفته است: اگر بازنشستهای در ادارات به کار گرفته شود، تحت تعقیب قضایی و مجازات قرار خواهد گرفت و از نظر قضایی در حکم تصرف غیرقانونی است.
نکته حائز اهمیتی که برای فوتبال وجود دارد این است که تیمملی فوتبال ایران اواسط دیماه باید در امارات برای قهرمانی در جامملتهای آسیا بجنگد و در این مدت فدراسیون فوتبال باید جوی آرام برای این تیم ایجاد کند. جوی که نمیتوان انتظار داشت با توجه به تلاشی که مدیران این فدراسیون برای ماندن در فوتبال میکنند، ایجاد شود.
مطمئنا اگر اهداف مدیران بازنشسته خدمت به ورزش باشد، آنها باید با اجرای قانون ضمن ایجاد فرهنگ قانونمندی در فدراسیونهایشان، فضا را برای فعالیت نیروهای جوان با تفکرهای تازه و فعال باز کنند. فدراسیون فوتبال پیش از این نشان داده که دغدغه اجرای قانون دارد چراکه این فدراسیون سال ۹۵ قانون منع به کارگیری بازنشستگان را اجرا کرد و ۴۳ نفر از مدیران بازنشسته را برکنار کرد، اکنون نیز انتظار میرود که رییس فدراسیون فوتبال با اجرای این قانون، مانع ایجاد حاشیه برای ورزش پرطرفدار فوتبال شود و نگذارد بواسطه این حاشیهها حسرت قهرمانی ایران در جامملتها به ۴۷ سال افزایش یابد.
انتهای پیام
نظرات