• چهارشنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۷ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97072514013
  • خبرنگار : 71571

معاون راهبردی قوه قضاییه:

تحریم‌ها هنوز بر اساس آنچه دشمن وعده داده عملی نشده است

تحریم‌ها هنوز بر اساس آنچه دشمن وعده داده عملی نشده است

معاون راهبردی قوه قضاییه با بیان اینکه دشمن با فشار بر روی ارکان اقتصادی و با استفاده از تحریم یک جنگ همه جانبه علیه ما را آغاز کرده است، گفت: آنها می‌خواهند جمهوری اسلامی ایران را تسلیم خواست خود کنند و ایران را پای میز مذاکره ببرند.

به گزارش ایسنا، محمدباقر ذوالقدر طی سخنانی در همایش معاونین دادگستری‌های سراسر کشور، اظهار کرد: مسئولان برنامه ریزی تعدادی از استان‌ها در این مدت همچون استان ایلام، چهار محال و بختیاری، قزوین، قم، کرمانشاه و یزد که در مجموع ده استان می‌شوند در این مدت تغییر کرده و افراد دیگری مشغول به کار شدند.

معاون راهبردی قوه قضاییه، عنوان کرد: در این جلسه مسائل مختلفی را درباره برنامه‌های راهبردی و برنامه‌ریزی‌ها بررسی خواهیم کرد و درباره مسائل مربوط به بهبود فرایندها با تاکید بر چند موضوع مثل بهره‌وری جلسه را ادامه خواهیم داد. در رابطه با حوزه نظارت‌های ستادی در استان‌ها آخرین وضعیت عملکرد استان را با ارائه آمار و ارقام ارزیابی خواهیم کرد و در حوزه بودجه مسائلی مطرح خواهد شد. با تصمیماتی که در برنامه ششم انجام شد باید تحولی در زمینه بودجه قوه قضاییه صورت می‌گرفت که آخرین وضعیت را بررسی می‌کنیم تا اگر تنگنایی هست باید تلاش کرد مرتفع شود. همچنین طرح تحول قوه قصاییه را بررسی می‌کنیم و سعی خواهیم کرد که کلیات مطلب گزارش شود و نظرات معاونان را هم خواهیم شنید.

وی، اظهار کرد: اگر این تعبیر را به کار ببریم که کشور ما از طرف آمریکا درگیر یک جنگ همه جانبه به غیر از بعد نظامی است تعبیری صحیح است. دشمن با فشار بر روی ارکان اقتصادی و با استفاده از تحریم یک جنگ همه جانبه علیه ما را آغاز کرده است و هدف دشمن از این جنگ در نهایت تسلیم ملت ایران به خواست آمریکاست. آنها می‌خواهند جمهوری اسلامی ایران را تسلیم خواست خود کنند و ایران را پای میز مذاکره ببرند.

معاون راهبردی قوه قضاییه، عنوان کرد: جنگ نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران کاربردی ندارد و اگر کاربرد داشت حتما این جنگ را هم شروع می کردند. چهل سال پیش که ایران این آمادگی نظامی را نداشت و همه کشورها علیه کشور ما شروع به جنگ نظامی کردند به جایی نرسیدند.

وی خاطرنشان کرد: جنگ‌هایی که آمریکا به صورت مستقیم طی دو دهه گذشته به آنها ورود پیدا کرده است مانند جنگ با عراق و افغانستان با شکست مواجه شده و امروز بیش از 18 سال است که آمریکایی‌ها وارد افغانستان شدند و با شعار سازندگی به این کشور آمدند اما امروز وضع کشور افغانستان از روزی که آمریکا به این کشور وارد شد بدتر است و نتیجه آن هزاران کشته از میان مردم افغانستان و ماندن هزینه میلیاردی روی دست آمریکا است.

ذوالقدر با بیان اینکه، آمریکا با همین شعار نیز وارد کشور عراق شد اما امروز نه دولت عراق در دست آنها است و نه کشور عراق، گفت: خود ترامپ می گوید اگر من 12 دقیقه دیرتر روی کار می‌آمدم ایران خاورمیانه را گرفته بود. در شرایط فعلی احتمال جنگ نظامی از سوی قدرت های بزرگ دنیا علیه کشور ما در حد صفر است و شرایط کشور با زمان جنگ تحمیلی قابل قیاس نیست. تمام خاورمیانه زیر تیغ و دید موشک‌های ما است و دشمن از این موضوع خبر دارد.

معاون راهبردی قوه قضاییه ، تصریح کرد: آمریکایی‌ها از حضور کشور ما در سوریه و لبنان نگران هستند زیرا می‌دانند که چندین موشک به سمت مواضع اسرائیل نشانه رفته که اگر جنگی شروع شود این موشک‌ها شلیک می شود. تمام تلاش دشمن این است که ما را پای میز مذاکره ببرند و این یعنی نقطه آغاز شکست و در مذاکره هم حلوا تقسیم نمی‌کنند. باید چیزی داد تا چیز دیگری بگیریم و خود ترامپ می‌گوید که ما دیگر اجازه نمی‌دهیم در مذاکرات جدید ایران ما را مانند برجام تحقیر کند.

وی ادامه داد: دشمن قصد دارد با استفاده از تحریم مردم را بر اثر فشار اقتصادی و جنگ روانی گسترده به ستوه بیاورد و مردم علیه نظام شورش کنند به همین دلیل ظالمانه‌ترین تحریم ها را علیه کشور ما شروع کرده است اما باز هم در این راه به جایی نمی رسد.

معاون راهبردی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه ما در این جنگ‌ها پیروز می‌شویم، اظهار کرد: برای این پیروزی دلایل زیادی وجود دارد. ما از ابتدای انقلاب با تحریم‌های آمریکا مواجه بودیم و ایران تجربه مواجهه با تحریم و مقابله با آن را دارد. زمانی که آمریکا مجبور شد برای برجام پای میز مذاکره بیاید تحریم‌ها وجود داشت، تمام دنیا ما را تحریم کرده بودند و اوباما همان زمان اقرار کرد که دیگر تحریم ها مقابل ایران جواب نمی‌دهد و تحریم کارساز نیست.

وی افزود: امروز تحریم‌ها به گستردگی آن زمان نیست و تحریم‌ها از سوی آمریکا، ثانویه است. این به این معناست که آمریکا به کشورها گفته اگر با ایران تجارت کنند مجازات می‌شوند. امروز نظام بانکی ما مشکل دارد و بودجه کشور ما بر اساس نفت بسته می‌شود. ما باید در این شرایط کشور از فرصت استفاده کنیم و بودجه کشور را از نفت جدا کنیم.

ذوالقدر با بیان اینکه هنوز تحریم‌های نفتی آمریکا علیه کشور ما اعمال نشده است و نوسانات بازار به علت جو روانی ایجاد شده، بیان کرد: قوه قضاییه در شرایط فعلی وارد کار شد و با اجازه‌ای که از رهبری گرفت برای افرادی که با استفاده از شرایط فعلی کشور سوء استفاده کرده‌اند دادگاه تشکیل داد. امروز دیگر وفاق و اجماع جهانی برای تحریم علیه ایران وجود ندارد و آمریکا به علت نفوذ سیاسی خودش را از برجام خارج کرده و بعد تحریم ثانویه برقرار کرده یعنی اگر کسی با ایران مراوده بانکی داشته باشد ما آن کشور را تحریم می‌کنیم. ما یکسری ضعف‌ها در اقتصاد کشور داریم و جراحی‌هایی باید در این حوزه انجام شود. حالا تحریم‌ها باید فرصتی برای جبران ضعف‌ها باشد.

معاون راهبردی قوه قضاییه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به فرموده رهبری تنها راه چاره در فضای موجود است تا مشکلات اساسی کشور در حوزه اقتصادی حل شود، گفت: ما در حوزه تولید مشکل داریم و تا زمانی که نفت به دلیل احتیاج استخراج و صادر شود اتکای به نفت از بین نمی‌رود. اقتصاد ما باید از چنگال وابستگی به نفت از بین برود. تحریم‌ها بهترین فرصت برای تحکیم اراده‌ها برای حل مشکلات اقتصادی کشور است. تحریم‌ها هنوز بر اساس آنچه دشمن وعده داده عملی نشده اما با مشکلات ارزی مواجه شدیم که جنگ روانی را به همراه داشته است. ما دچار رکود تورمی شدیم و تصور دولت این بود که با برجام رکود برطرف می‌شود. ایده کنترل تورم ایده درستی بود اما باید با روش‌های دیگری اعمال می شد.

وی، ادامه داد: دولت وقت تورم دو رقمی دولت قبل را تقریبا یک رقمی کرد اما به چه قیمت؟ به قیمت رکود بازار کسب و کار و رونق تولید و تصورشان این بود با برجام و جذب سرمایه گذاری خارجی با تورم و رکود مقابله شود که نگاهی غلط بود. همه چیز را به برجام ارتباط دادند و گفتند با برجام همه مشکلات حل می‌شود و شرکت‌ها می‌آیند و پیشرفت می‌کنیم اما این امر محقق نشد به دلیل اینکه طرف ما با حسن نیت وارد نشد و آمریکا در زمان اوباما و ترامپ در عمل، خارج از این چارچوب حرکت کرد. اما امروز با تدبیر رهبر انقلاب و اتاق جنگ ما با هماهنگی سران سه قوه برای مشکلات اساسی کشور تدبیر می‌کنند. قوه قضائیه هم غیر از عضویت در آن شورا و نقشی که در کنار دولت دارد وظیفه ذاتی برای حمایت از سرمایه گذاری دارد.

ذوالقدر، تصریح کرد: در بحث ارز، تخلفات و جرایمی هم از سوی برخی فعالان اقتصادی و هم برخی از مسئولان واقع شده بود که قوه قضائیه باید ورود قاطع می‌کرد. با استجازه از مقام معظم رهبری مصوبه‌ای برای رسیدگی به این پرونده‌ها در دادگاه‌های ویژه در نظر گرفته شد تا با سرعت و قاطعیت بیشتر در یک مرحله (به غیر از احکام سلب حیات) تصمیم گیری کنند. این دادگاه‌ها در تهران و استان‌ها شکل گرفته و به سرعت در حال پیگیری است و آثار خوبی به همراه داشته است. بر اساس این استجازه و اطلاع رسانی درباره این پرونده‌ها پس از صدور احکام اعدام برخی مفسدان آثار آن را در بازار و اقتصاد کشور دیدیم.

معاون راهبردی قوه قضائیه با بیان اینکه همه چیز کشور را نباید به برجام بند کنیم، خاطرنشان کرد: از ابتدا همه نیروهای انقلابی و مقام معظم رهبری تاکید داشتند که به ظرفیت‌های داخلی کشور تکیه کنید اما مقامات دولتی مرتب تکرار می‌کردند که اگر مذاکرات به نتیجه برسد و برجام امضا شود رونق پدید می‌آید، از رکود خارج می‌شویم و پیشرفت حاصل می‌شود در حالی که این تصورات در عمل محقق نشد و آمریکا اولین کسی بود که عدم پایبندی خودش را نشان داد.

ذوالقدر در پایان با اشاره به برخورد قاطع قوه قضاییه با اخلالگران بازار اقتصادی، گفت: برای قریب 100 نفر در این مدت پرونده تشکیل شد و در دادسرا و دادگاه مورد رسیدگی قرار گرفت و تعدادی نیز به مرحله حکم رسیده است. قوه قضاییه با افرادی که اقلام مورد نیاز مردم را احتکار می کنند برخورد کرد و با کمک سازمان تعزیرات در این حوزه قاطعانه ورود کرد. ان‌شاءلله با هدایت و تدابیر مقام معظم رهبری در این فضا از این فرصت جدید ایجاد شود و مشکلات به یاری خداوند حل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha