• دوشنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۷ / ۰۱:۰۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 97072212436
  • منبع : نمایندگی یزد

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد مطرح کرد؛

افزایش تصادف در ایران با ابتلا به نوعی انگل!

افزایش تصادف در ایران با ابتلا به نوعی انگل!

ایسنا/یزد رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد گفت: ابتلا به انگل توکسوپلاسما که به طور میانگین ۳۰ تا ۴۰ درصد جمعیت ایران حداقل یک بار به آن مبتلا شده‌اند، آمار تصادفات رانندگی را افزایش می‌دهد.

بهادر حاجی‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این‌که پژوهش‌های جدید محققان جهان نشان داده که ابتلا به انگل «توکسوپلاسما گوندی» یکی از علل افزایش آمار تصادف در رانندگی است، اظهار کرد:‌ خطر این انگل در رانندگان بالای ۴۰ سال بیشتر از رانندگان جوان است.

وی با اشاره به این‌که انگل "توکسوپلاسما گوندی" یکی از شایع‌ترین آلودگی‌های انگلی در ایران است،‌ افزود: به طور میانگین ۳۰ تا ۴۰ درصد از جمعیت کشور حداقل یک بار به این انگل آلوده شدند.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد در ادامه با بیان این‌که شیوع انگل توکسوپلاسما در مناطق گرم بیشتر از مناطق سرد است، گفت:‌ به گونه‌ای که براساس گزارشات نرخ آلودگی توکسوپلاسما در اصفهان ۴۳ درصد و در اردبیل برابر با ۱۸ درصد است. آلودگی در مناطق مرطوب کشور نظیر گیلان بیشتر از مناطق خشک مانند زاهدان است به طوری که شیوع آلودگی در استان گیلان ۶۶ درصد و زاهدان ۲۲ درصد گزارش شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که فقط در ۱۵ درصد افراد مبتلا، علائم بیماری بروز می‌کند، اظهار کرد: این علائم شامل گلو درد، سردرد، تورم گره‌های لنفاوی، درد ماهیچه و تب است.

این مسئول با اشاره به این‌که علائم حاد بیماری معمولا پس از چند روز فروکش می‌کند و شخص خود به خود بهبود می‌یابد، خاطرنشان کرد: این بیماری در برخی از افراد به شکل مزمن ادامه می‌یابد و در عضلات و مغز آن‌ها کیست‌های کوچک انگلی تشکیل می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد، حضور این نوع کیست در مغز را عاملی برای افزایش تولید پیام رسان عصبی«دوپامین» دانست و بیان کرد: افزایش میزان تولید این پیام رسان تغییراتی در رفتار و روحیه فرد ایجاد می‌کند به گونه‌ای که حضور این کیست در مغز سبب می‌شود راننده در مواجهه با موانع حین رانندگی، کندتر از حد معمول واکنش نشان دهد و قادر به توقف به موقع خودرو نباشد که این امر در نهایت منجر به بروز تصادف می‌شود.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی با بیان این‌که تاخیر در اقدام به فشردن پدال ترمز باعث افزایش نرخ تصادفات در رانندگان مبتلا شده است، اظهار کرد: افراد از راه‌های مختلفی به انگل توکسوپلاسما آلوده می‌شوند که مهمترین آن مصرف میوه و سبزیجات شسته نشده، کباب و استیک نیم پخته یا خونی و جگر آبدار و نپخته است.

وی با اشاره به این‌که شیرهای غیر پاستوریزه بز نیز موجب انتقال بیماری به انسان می‌شود، تصریح کرد: به طور میانگین ۱۰ درصد نمونه‌های شیر بز آلوده بوده بنابراین ضروری است از نوشیدن شیر غیرپاستوریزه بز اجتناب کرد.

حاجی محمدی با بیان این‌که گربه‌ها به ویژه گربه‌های ولگرد نقش مهمی در آلودگی انسان دارد، خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد گربه‌های ولگرد شهری سابقه آلودگی به این انگل دارند بنابراین جمع آوری این گربه‌ها توسط شهرداری و سازمان‌های مرتبط بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به این‌که گربه‌های خانگی نیز ممکن است به این انگل مبتلا باشند، تاکید کرد: افراد هنگام تعویض خاک جعبه فضولات گربه‌های خانگی حتما باید از دستکش استفاده کنند.

این مسئول با بیان این‌که آلودگی به این انگل در آزمایشگاه با اخذ نمونه خون از افراد قابل تشخیص است و زیر نظر پزشک با داروهایی نظیر «پیریمتامین» و «سولفادیازین» طی ۳ تا ۴ هفته قابل درمان است، خاطرنشان کرد: برای خانم‌های باردار مبتلا به این انگل داروی «اسپیرامایسین» تجویز می‌شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۰۱:۳۵

یعنی این آقا معتقدند که 70% گیلانیا انگل دارن و بد رانندگی می کنن ؟ اونم چون انگل رفته تو مغزشون و دوپامین بیشتر ترشح شده ؟

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۰۷:۳۶

عجببببببببببببب!!!!!....پس اینکه پشت پراید میشینن اما با سرعت لامبورگینی رانندگی میکنن و یا اینکه نزدیک خط کشی عابر پیاده سرعت رو افزایش میدن تا عابر زودتر بمیره !!! تقصیر راننده نیست و مقصر انگله !!!!!!....به سلامتی.خیالمون راحت شد.ممنون.

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۰۵

گر چه این ادعا قبلا مطرح شده است ولی برای اثبات نظر ایشان باید قربانیان سوانح رانندگی ایران را اتوپسی کرد تا نمونه های انگل در مغزشان ثابت شود! از طرف دیگر مهمترین دلیل آمار قربانیان تصادفات رانندگی عدم آگاهی افراد برای زندگی در دنیای مدرن و عدم تلاش مسئولین برای مهار آن است.

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۰۶

ضمن تشکر ار خبرگزاری ایسنا ضمن عدم رد امکان این مسله مخصوصا ادعای ارائه کننده این فرضیه در ارتباط با گزارش جهانی ، وجود کیست در مغز معمولا همراه با نشانه های بیماری است و در موارد خود کنترلی بیماری دربدن فقط از روی وجود تیتر بالای آنتی بادی می تواند شدت بیماری حاد بودن ومزمن بودن انرا تشخیص داد ولی در صورت پیشرفت شدت بیماری بصورت کیست قطعا نشانه های بیماری دیگر هم بروز می کند