به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در حاشیه افتتاح ساختمان ستادی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد با بیان اینکه یزد یکی از استانهای خوب و پرپتانسیل برای پیشرفت کشور است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی یزد متناسب با نیاز استان فعالیتهای شاخص و موثری را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش دومین دانشگاه جهاددانشگاهی با عنوان دانشگاه علم و هنر در استان یزد راهاندازی شده، افزود: راهاندازی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی یکی از دستاوردهای این سازمان در حوزه پژوهش و فناوری است.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه طراحی و ساخت پایلوت تولید جرم های نسوز برای اولین بار در کشور را از دیگر اقدامات جهاددانشگاهی در استان یزد دانست و گفت: بنا داریم به مناسبت تحمیل تحریمهای اخیر، ۱۰ فناوری جدید جهاددانشگاهی را در آیندهای نزدیک با حضور رییس جمهور افتتاح کنیم.
طیبی با بیان اینکه کارشناسان، دانشمندان و محققان ایرانی هیچ مشکلی در زمینه تولید فناوریهای مورد نیاز کشور ندارند، تصریح کرد: جهاددانشگاهی از سال ۱۳۵۹ به دنبال اثبات توانمندی دانشمندان و محققان ایرانی در تولید فناوریهای نوین بوده است.
وی در پایان با اشاره به دستاوردهای مختلف سازمان جهاددانشگاهی، خاطرنشان کرد: اعلام میکنیم آماده پذیرش مسوولیتهای بزرگ در زمینه تولید فناوریهای مورد نیاز کشور هستیم و امیدواریم با حمایت استانداری و دولت محترم طرحهای مختلف دردستور کار به ویژه طرح های سرامیکی و مواد نسوز را در استان یزد به سرانجام برسانیم.
در عرصه فناوری دولت باید موتور محرکه باشد
رییس جهاددانشگاهی کشور در مراسم افتتاح ساختمان ستادی جهاددانشگاهی استان یزد، با تاکید بر این که اساس توسعه و پیشرفت، اداره دانشبنیان جامعه در تمام حوزههاست، خواستار اهتمام بیشتر مسئولان در این رابطه شد.
وی با بیان اینکه اساس تشکیل جهاددانشگاهی در سال 1359 براساس خودباوری عدهای از جوانان کشور بوده، متذکر شد: این جوانان با این باور که ایران اسلامی میتواند با استعدادها و ظرفیتهای خود شاهد پیشرفت و توسعه در سطح بینالمللی باشد، سعی کردند تا با حداقل امکانات موجود این توانمندیها را در حوزههای مختلف الگوسازی کنند.
طیبی در این باره یادآور شد: پژوهشگاه رویان که امروز در سطح بینالمللی یک مجموعه شناخته شده است، زمانی در زیرپلهای شکل گرفت، یا واحد جهاددانشگاهی علم و صنعت در دو اتاق خانه نگهبان این دانشگاه پایهگذاری شد.
رییس جهاددانشگاهی کشور تصریح کرد: تمام واحدهای جهاددانشگاهی در استانها مکلف به فعالیت برطبق نیازهای ملی و مزیتهای استانی خود شدهاند و این موضوع در حوزههای مختلف اعم از علمی و پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و کارافرینی و تجاری سازی دنبال میشود.
وی به توانمندیهای جهاددانشگاهی استان یزد اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این مجموعه که اگر در تواناییها خود در سایر حوزهها کم ادعاست دارای نیروهای توانمند و خوش فکری است و میتوانند در زمینههای مختلف به مدیریت استان کمک کنند.
طیبی در همین رابطه به توانمندیهای این واحد نظیر فناوری نوین سرامیکی، کسب دانش جرمهای نسوز، فعالیت در حوزه گیاهان دارویی و رنگهای صنعتی اشاره کرد و گفت: هر چند این واحد همتی نیز برای فعالیت در تولید بذرهای هیبریدی کرده بود ولی ممکن نشد.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از مشکلات جهاددانشگاهی در کشور این است که در حوزه فناوری بیشتر عرضهکننده بودهایم، یعنی نیازها را خودمان شناسایی و فناوری را تولید و خود نیز آن را عرضه میکنیم در حالیکه دولت باید در این رابطه موتور محرکه باشد به این نحو که نیازها را شناسایی و معرفی کند تا آنها که توانمندی آن را دارند پا به میدان عمل بگذارند و دولت نیز از آنها حمایت کند.
گلایه از هزینه کردن پول نفت در بخشهای خدماتی
وی از هزینه شدن پول نفت کشور در بخشهای ارائه خدمات از سوی مسئولان گلایه کرد و گفت: متاسفانه هنگامی که تحریمها سختتر میشود، آنگاه متوجه میشویم که چقدر در برخی حوزهها ضعیف عمل کردهایم و لازم است که از اکنون برای آینده اماده شویم.
این مسئول تاکید کرد: کشور در زمینه توسعه علمی و تامین نیازها مشکلی ندارد ولی باید به موقع در این رابطه اقدام کنیم و وارد عمل شویم.
طیبی در پایان ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان استان یزد از سازمان جهاددانشگاهی استان شاهد توسعه فعالیتهای کاری این مجموعه که میتواند منجر به توسعه و اشتغال در استان شود، باشیم.
دکتر «محمدعلی طالبی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد هم در این نشست ایجاد ساختمان ستادی سازمان جهاددانشگاهی یزد را یک نیاز برای این مجموعه خواند و از نگاه ویژه و حمایتی جهاددانشگاهی کشور به یزد قرددرانی کرد.
وی با بیان این که برخی از مجموعههای کشورمان در مقاطع خاص زمانی نمود بیشتری پیدا میکنند، خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی نیز از جمله این مجموعههاست که در شرایطی که کشورمان با مشکلات اقتصادی متعددی مواجه است و اولویت اقتصاد مقاومتی نیز در دستور کار دولتمردان است، بهترین بهرهبرداری را از امکانات خود در جهت رفع مشکلات کشور دارد.
طالبی بر معرفی بیشتر ظرفیتها و توانمندیهای این سازمان در استان یزد به بخش صنعت و دیگر بخشها تاکید کرد و گفت: خوشبختانه مدیریت جهاددانشگاهی یزد مدیریت توانمندی است که علاوه بر ایجاد انگیزه های بسیاری خوب، پیگیری مکرری نیز برای تحقق آنها دارد.
معاون استاندار یزد در پایان ابراز امیدواری کرد که مجموعه مدیریتی استان بتواند در راستای تحقق اهداف جهاددانشگاهی حمایت لازم را از این مجموعه داشته باشد.
مهدی باصولی، رییس جهاددانشگاهی استان نیز در ابتدای این دیدار گزارشی از تاریخچه شکلگیری جهاددانشگاهی یزد و فعالیتهای این سازمان در بخشهای مختلف ارائه کرد.
در پایان این مراسم نیز از دکتر «سید حبیب الله میرغفوری» رییس دانشگاه علم و هنر و «رعیت» مدیر عمرانی این دانشگاه به پاس حمایتها و تلاشهایشان برای ایجاد این ساختمان ستادی با اهدای لوح تقدیر شد.
دکتر طیبی در جریان این مراسم افتتاح از بخشهای مختلف سازمان جهادانشگاهی استان نیز بازدید کرد.
انتهای پیام
نظرات