• شنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97072111566
  • خبرنگار : 71616

مصوبه جدید برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی جواب می‌دهد؟

مصوبه جدید برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی جواب می‌دهد؟

با توجه به افزایش مدت زمان اقامت سرمایه‌گذاران خارجی و کاهش ۵۰ هزار دلاری شرط میزان سرمایه‌گذاری برای ترغیب سرمایه‌گذاران در ایران، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران معتقد است که با مصوبه مذکور، قطعا بخشی از مشکلات سرمایه‌گذاران خارجی حل شده و دیگر در پیچ و تاب موانع سطحی گرفتار نمی‌شوند، اما مهم این است که آیا اساسا فضای کسب و کار کشور آنقدر مناسب هست که سرمایه‌گذاران خارجی را برای سرمایه‌گذاری وسوسه کند یا خیر.

به گزارش ایسنا، مدتی پیش در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی ایران که با حضور سران سه قوه تشکیل شد، اعضا برای حمایت و تسهیل جذب سرمایه گذاران خارجی و تشویق آن ها برای حضور در کشورمان مصوب کردند به سرمایه گذاران خارجی به شرط ۲۵۰ هزار دلار سرمایه گذاری، اقامت ۵ ساله اعطا شود.

 پیش از این مصوبه براساس قانون، سرمایه‌گذاران خارجی که ۳۰۰ هزار دلار در کشور سرمایه‌گذاری می‌کردند تنها برای سه سال اقامت داده داشتند اما اکنون برای تشویق بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در ایران، این مدت زمان افزایش یافته است. همچنین میزان سرمایه‌گذاری نیز به اندازه ۵۰ هزار دلار کاهش یافته است.

حسین سلاح‌ورزی - نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام خوش‌بین نبودن به اثرگذاری مصوبه جدید برای واگذاری اقامت ۵ ساله به سرمایه‌گذاران خارجی و اینکه توقع زیادی هم برای استقبال بالای سرمایه‌گذار خارجی وجود ندارد، اظهار کرد: قوانین و مقررات ما در جذب سرمایه‌گذاری خارجی بسیار سخت‌گیرانه بوده که پیچیدگی‌های فراوانی همچون مالکیت، ثبت شرکت، اخد کد اقتصادی، مباحث مالیاتی و غیره را ایجاد می‌کند. این سخت‌گیری‌ها برای سرمایه‌گذاران ایرانی هم دشواری‌های فراوانی ایجاد می‌کند، چه رسد به سرمایه‌گذار خارجی که باید برای دستیابی به هر کدام از آن‌ها بوروکراسی‌های متعدد اداری را طی کنند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه با اجرای مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و ارائه اقامت ۵ ساله در صورت سرمایه‌گذاری خارجی ۲۵۰ هزار دلاری قطعا بخشی از مشکلات سرمایه‌گذاران خارجی به واسطه اقامت ۵ ساله در ایران حل خواهد شد و دیگر در پیچ و تاب موانع سطحی و پیش پا افتاده گرفتار نمی‌شوند، گفت: اما سوال اصلی این است که آیا اساسا فضای کسب و کار در ایران آنقدر مناسب هست که سرمایه‌گذار خارجی را برای ورود به کشور وسوسه کند، آن هم در مقابل شرایطی که دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای همسایه همچون ترکیه، برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته‌اند.

وی افزود: این مهم در صورتی رخ خواهد داد که قوانین این حوزه را اصلاح و مقررات جدیدی را جایگزین کنیم اما باید در نظر داشت که ریسک سرمایه‌گذاری در کشور بسیار بالاست.

سلاح‌ورزی با بیان اینکه این مصوبه در مجموع یک گام رو به جلو است که می‌تواند در آینده نیز راهگشا باشد، اظهار کرد: البته گمان نمی‌کنم که اقامت ۵ ساله برای آن‌ها انگیزه لازم را ایجاد کند چراکه طبق گزارش بانک جهانی رتبه ایران از نظر سهولت کسب و کار در سال ۲۰۱۸،  ۱۲۰ بوده است. فضای کسب و کار به زبان ساده یعنی آن دسته از مولفه‌هایی که ما به عنوان صاحب کار تسلطی به آن نداریم اما آن عوامل بر عملکرد ما موثر است. این عوامل می‌توانند سیاسی، اقتصادی، تکنولوژیکی و غیره باشند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۱:۵۰

خیلی جالب است خارجی ها نمی توانند یک آپارتمان در ایران بخرند و دوستان انتظار دارند که بیایند و در اینجا سرمایه گزاری کنند