• شنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۷ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97072111374

شرط غلبه بر مشکلات اقتصادی از نگاه رئیس کل بانک مرکزی

شرط غلبه بر مشکلات اقتصادی از نگاه رئیس کل بانک مرکزی

رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که همراهی دولت در پیشبرد سیاست‌های بانک مرکزی و پشتیبانی دو قوه دیگر، شرط اساسی فائق آمدن بر مشکلات است.

به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: رهبر معظم انقلاب بر اتخاذ تدابیر و تصمیمات جدی و عملیاتی برای حل پنج مشکل کلیدی اقتصاد تأکید کردند. از پنج مورد، سه مورد آن یعنی مشکلات نظام بانکی، نقدینگی و تورم در حیطه مسئولیت مستقیم بانک مرکزی است.

او ادامه داد: اگر موضوع ارز را هم به آن اضافه کنیم، خطیر بودن مسئولیت بانک مرکزی و اهمیت اقدامات و برنامه های آن برای اجرای فرامین رهبری را آشکار می‌سازد.

رئیس کل بانک مرکزی نوشت: همراهی اعضای محترم دولت در پیشبرد سیاست‌های بانک مرکزی و پشتیبانی دو قوه محترم دیگر، شرط اساسی فائق آمدن بر مشکلات است.

همتی اضافه کرد: برای کنترل و هدایت نقدینگی، کند کردن روند رشد تورم و متعاقبا کاهش تدریجی آن، اولویت بندی مشکلات در هم تنیده نظام بانکی و اخذ مجوزهای لازم برای اصلاح تدریجی آن و تبدیل شبکه بانکی به موتور محرکه اشتغال و تولید و خصوصا ساماندهی بازار ارز و حرکت در مسیر نرخ ارز تعادلی با توجه به شرایط اقتصادی کشور، برنامه‌های مشخصی داریم که با مشورت صاحب‌نظران اقتصادی، بانکی و ارزی و همراهی مدیران و کارشناسان بانک مرکزی و سیستم بانکی عملیاتی نموده و اجرا خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۰۹:۳۴

با سلام .تصور اکثریت مردم از کلمه خودکفایی این بود که مدیران صنایع کشور ما به تکنولوژی( 1= صنعت متالوزی (الیاژ) .2= صنعت مکانیک (طراحی ) 3= ساخت .و تولید . )مانند مدیران صنایع روسیه . زاپن . المان در مدت چهل سال دست یافته اند . اما واقعیتچیز دیگری را نشان داد که منظور مدیران از خودکفایی این بود که فقط در ساخت و تولید توانسته اند خود کفا باشند . به زبان ساده به جایگاه کارگر ماهر دست یافته اند .الان همت مدیران صنایع کشور را می طلبد که با تلاش مضاعف بتوانند به صنعت متالوزی و طراحی نیز دست یابند .تا ب معنی واقعی خودکفایی برسیم .

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۰۹:۳۹

میلیون‌ها شهروندی که تنها پناهگاه‌شان برای حفظ ارزش پس‌انداز سال‌ها عمرشان، سپرده‌گذاری نزد بانک‌هاست، این روزها در نتیجه سیاست دستوری تعیین نرخ سود بانکی در حال تنبیه هستند و هنوز شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی به آزادسازی در بازار پول اعتقاد ندارد؛ به این بهانه که افزایش نرخ سود سپرده‌ها، ممکن است به گران‌تر تمام‌شدن نرخ سود تسهیلات بینجامد. حال آنکه سپرده ارزان بانکی تنها به رانت پولی برای بانک‌های بدحساب و افراد وام‌گیرنده تبدیل شده و دولت هم که خود را همه‌کاره اقتصاد می‌داند، بدون توجه به آب‌شدن ارزش پس‌انداز‌های مردم تنها به این فکر است که با سیاست‌های تحمیلی و تکلیفی، نرخ سود تسهیلات را پایین‌ نگه دارد. چنین سیاستی باعث‌شده تا در کنار التهابات ارزی، میلیون‌ها خانوار ایرانی شاهد افت ارزش پس‌اندازشان باشند. تجربه 40ساله کشور نشان داده ناهمسویی سیاست‌های پولی، مالی و تجاری و تنبیه یک بخش و تشویق بخش دیگر تنها به بی‌ثباتی در اقتصاد می‌انجامد و در افق بلندمدت به زیان اقتصاد تمام می‌شود. عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی که قول داده بود به رانت ارزی و پولی پایان دهد، چرا به مسئولیت قانونی‌اش عمل نمی‌کند و همچنان به تداوم سیاست تنبیه سپرده‌گذاران بانکی ادامه می‌دهد؟ واقعیت این است که سرکوب نرخ سود بانکی در شرایطی که نرخ تورم روند فزاینده دارد، نه به نفع تولید ملی است و نه باعث هدایت نقدینگی به سمت بخش‌های واقعی و مولد می‌شود و تنها به سود صنایع و فعالیت‌های اقتصادی گلخانه‌ای تمام می‌شود که همیشه مزاحم اصلاحات جدی اقتصادی هستند. ترکیب و سهم تسهیلات بانکی در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که این تسهیلات کمتر به بخش صنعت و کشاورزی رسیده و آنچه هم تزریق شده، بیشتر ماهیت تمدید و استمهال وام‌های قبلی است. در روزگاری که مدافعان آزادسازی نرخ ارز بر منطق عرضه و تقاضا صدایشان بلند است، هیچ‌کس صدای میلیون‌ها‌ سپرده‌گذار بانکی را نمی‌شنود که شاهد آب‌شدن پول‌هایشان هستند. ادامه این سیاست غلط و تعیین دستوری نرخ سود بانکی قابل دفاع نیست و از این پس سپرده‌گذاری در بانک‌ها با تورم فزاینده یعنی ضرر‌کردن. اگر آزادسازی اقتصاد خوب است، که هست، باید همه بازارها آزاد باشد و اگر رانت بد است، که بد است، برای همه بخش‌ها باید بد تلقی شود. آقای همتی! به تنبیه سپرده‌گذاران پایان دهید.

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۰۹:۴۴

مدیران دزد 40سال برای حل مشکلات فقط از پول حرف زده اند . هر بار نیز راهی برای گرفتن پول های مردم پیدا کردند و بعد از مدتی ارزش پول را کم کردن و بدهی خود را در برخی موارد پرداخته اند. یعنی با ترفند مدیران عملا همه ثروت کشور به جیب این مدیران رفته و آنها اشراف و ملت فقیر و بیچاره شده است. این مدیران هرگز حرفی از حذف انحصارات و استفاده از قدرت ملی و دانش مردم بمیان نیاورده اند. برای حل اقتصاد این مدیران باید جارو شوند وافرادی با دید تخصصی و اعتقاد به مردم برای حل اقتصاد سر کار بیایند.

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۰:۳۸

ایسنای عزیز لطفا خبری هم در مورد وضعیت به شدت نابسمان بورس تهیه بفرمایید متاسفانه اکثریت بورسی ها در حال خروج هستن