به گزارش ایسنا، علیرغم اینکه ورزشهای زورخانهای ریشه در فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم دارد و پهلوانان نامدار ایران زمین همچون تختی، پوریای ولی، اکبر خراسانی، حلاج یزدی و ... از گود زورخانهها با ضرب مرشدان و با ذکر یا علی مدد سربرافراشتند و دستگیر مستمندان و ضعفا شدند، اما مدتهاست دیگر خبری از آن جلال و شکوه نیست و بسیاری از زورخانه ها با بیتوجهی به انبار و یا خرابه تبدیل شدند.
بدون شک یکی از مهمترین عوامل در پویایی و رشد یک رشته ورزشی، توجه ویژه به استعدادپروری و کشف نخبهها با برگزاری رقابتهای لیگ در ردههای مختلف سنی است، موضوعی که بیتوجهی به آن باعث تعطیلی و رکود هر رشته ورزشی خواهد شد و تماشاگران خود را نیز از دست خواهد داد، اتفاقی که متاسفانه گریبانگیر ورزشهای زورخانهای در ایران شده و مسئولان و مدیران این رشته نیز بیتوجه به جایگاه آن در فرهنگ و تاریخ ایران، باعث رکود بیسابقه ورزشهای زورخانهای در ایران شدهاند.
بی توجهی به ورزشهای زورخانهای تا جایی پیش رفته که در میان عدم نظارت کافی، لیگ ورزشهای زورخانهای نزدیک به ۳ سال است که به تعطیلی کشیده شده و دیگر شاهد برگزاری رقابتهای لیگ چه بصورت تیمی و یا انفرادی نیستیم، این در حالی است که در دوره ریاست قبلی فدراسیون ورزشهای زورخانهای لیگ این رشته چه بصورت تیمی و یا انفرادی بصورت مرتب و هر ساله جریان داشت که همین امر باعث رشد جایگاه آن در میان مردم، جلب توجه رسانهها و کسب موفقیتهای مختلف میشد.
علاوه بر این هر ساله با فرارسیدن ۱۷ شوال و هفته فرهنگ پهلوانی و ورزشهای زورخانهای، شاهد برگزاری مسابقات و مراسمهای مختلف با حضور مسئولان بلندپایه بودیم، موضوعی که متاسفانه یکی دو سالی است دیگر رونق سابق را ندارد و مسئولان ورزشهای زورخانهای صرفا به برگزاری یک نشست خبری و دادن وعدههای مختلف و در نهایت برگزاری رقابتهایی بیرونق در این ایام بسنده کردهاند.
فعالیت ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی نیز که طبق آییننامه مصوب شورای فرهنگ عمومی کشور و با مشارکت ۴۴ دستگاه تشکیل شده نیز با افت شدیدی مواجه شده و فعالیتی در خور شان و نام ورزش زورخانهای را از این ستاد نمیبینیم.
در سال ۹۴ شاهد برگزاری ۵۲ مسابقه ورزش زورخانهای در سطح ملی بودیم اما طی ۲ سال گذشته این امار به لحاظ کمی با افت شدیدی روبرو شده و به لحاظ کیفی نیز معدود رقابتهای برگزار شده ضعفهای بسیاری داشت تا جایی که شاهد برگزاری رقابت های انفرادی بزرگسالان تنها با حضور ۸ استان بودیم و لیگ نیز در هیچکدام از رده های دسته برتر، دسته یک و دسته دو برگزار نشده است.
کاهش قابل توجه فعالیتهای آکادمی فدراسیون، تغییرات مکرر در آییننامههای فنی مسابقات آییننامههای رتبه بندی، بیتوجهی به وضعیت ورزشکاران و مرشدان و پیشکسوتان، بیعدالتی در انتخابی تیمهای ملی، توجه ناکافی به هیاتهای استانی، بیتوجهی به اجرای برنامههای همگانی ورزش های زورخانهای و اختلافات با فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و فدراسیون کشتی در برخی امور، از جمله مواردی است که باعث شده ورزشهای زورخانهای دوران رکود و ضعف خود را طی سالیان اخیر طی کند.
رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم توجه ویژه مسئولان به رشد و توسعه ورزشهای زورخانهای تاکید کردهاند و فرمودند "ورزش باستانی فقط یک ورزش نیست بلکه یک فرهنگ و تاریخ است".
امید است مسئولان ورزش با توجه به جایگاه ویژه ورزشهای زورخانهای و پهلوانی در فرهنگ و تاریخ ایران، توجه جدی به وضعیت این رشته برای سر و سامان دادن به آن داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات