به گزارش ایسنا، محمد حاجرسولیها امروز در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی آب و فاضلاب با تاکید بر این که اجرای این طرحها به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، گفت: در طرح ارزیابی و بازنگری سدها مقرر شد که این ۴۳ سد به طور حتم اجرایی شود اما یک میلیون هکتار اراضی که قرار بود در شبکه آبیاری و زهکشی ایجاد شود، تعدیل پیدا کرد؛ به این معنا که در حال حاضر اراضی زیر دست شبکههای ما معادل ۲ میلیون و ۸۶۰ هکتار است که باید وارد مرحله اجرا شود.
به گفته وی در حال حاضر هیچ طرح جدیدی طی شش یا هفت سال اخیر در حوزه سدسازی ایجاد نشده و دولت خود را موظف به تکمیل طرحهای گذشته میداند و باید گفت که تاکنون ۱۷۲ سد ملی در سطح کشور به بهره برداری رسیده که از این تعداد ۱۹ طرح مربوط به قبل از انقلاب و مابقی مربوط به بعد از انقلاب میشود.
او با تاکید بر اینکه ۴۰ درصد سدها در برنامه پنجم و ششم توسعه وارد مدار بهرهبرداری شده است، گفت: نمیتوان سدهایی را که با هدف شرب ساخت آنها برنامهریزی شده است کنار گذاشت و به همین دلیل میبایست ۴۳ سد مذکور حتما تا پایان برنامه ششم وارد مدار بهرهبرداری شود.
حاجرسولیها در پاسخ به ایسنا در خصوص برنامههای صنعت آب برای توسعه نیروگاههای برقآبی گفت: قرار شده در سال ۱۳۹۸ تولید انرژی از سدهای آبی کشور همانند قبل باشد، اما تدابیری را برای افزایش و توسعه ظرفیت نیروگاههای برقآبی در نظر گرفتهایم.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و زایندهرود گفت: در حال حاضر شرایط دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل بهتر است؛ به گونهای که در این حوزه میزان بارشها نسبت به سال قبل بهبود یافته است.
او با اشاره به آخرین وضعیت زایندهرود نیز گفت: متاسفانه شرایط در این حوزه بسیار خاص بود؛ به گونهای که کل آورد در سد زایندهرود امسال تنها ۵۴۵ میلیون مترمکعب بود که این عدد نسبت به سالهای گذشته بسیار پایینتر است و عملا یک رکورد را در این بخش پشت سر گذاشتیم. البته با این شرایط توانستیم تامین آب شرب را مدیریت کنیم و امیدواریم که امسال شرایط به گونهای باشد که با تنشهای کمتری در این بخش مواجه شویم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص آخرین وضعیت شرایط آبی کشور گفت: در سال آبی گذشته شاهد ۱۷۱ میلیمتر بارندگی در کشور بودیم که در ۵۰ سال اخیر این میزان بارندگی بیسابقه بوده و باید گفت که امسال از نظر شدت بارش طی ۵۰ سال رتبه ۴۸ را اخذ کردیم.
وی با تاکید بر این که میزان بارشهای امسال نسبت به سال قبل ۲۱ درصد کاهش داشته است اظهار کرد: میزان ورودی آب به سدها نیز نسبت به سال قبل که معادل ۳۸ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب بوده ۳۱ درصد کاهش داشته است.
او با اشاره به موجودی مخازن سدها در اول سال آبی ۹۸-۹۷ گفت: در حال حاضر ۱۹ میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعب میزان ذخیره سدها است که نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۳ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعب بوده، حجم مخازن سدها ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد. علاوه بر این باید گفت که در ابتدای سال آبی، پرشدگی مخازن نیز ۴۰ درصد بوده است.
به گفته وی امسال حدود ۲۵ در صد کاهش تولید انرژی برقآبی را شاهد بودیم که این عدد در سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال جاری حدود هفت درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام
نظرات