به گزارش خبرنگار ایسنا، بررسی آخرین تحولات و اقدامات میان ایران و کشورهای اروپایی و نیز چین و روسیه برای حفظ این توافق از جمله دستور کارهای این نشست است.
ایران و سه کشور اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشتماه سال جاری مذاکره فشردهای را برای رسیدن به یک مکانیسم جامع که در آن ایران از منافع اقتصادی برجام بهرهمند شود آغاز کردند که همچنان این گفتوگوها در سطوح کارشناسی و سیاسی و وزیران خارجه ادامه دارد و به نظر میآید مذاکرات حتی ممکن است تا بعد از ۱۳ آبان (موعد بعدی بازگشت تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران) ادامه پیدا کند.
با توجه به مذاکرات انجام شده میان ایران و سه کشور اروپایی تا کنون، به نظر مقدورات و محذورات قانونی و واقعی اروپا کمتر و محدودتر از آن چیزی است که تصور میشد در شرایط کنونی و به ویژه در مقابله با بازگشت تحریمهای یکجانبه آمریکا امکان به کارگیری آنها باشد.
اخیرا برخی اخبار و گزارشها از ارایه پیشنهادهای مناسبتری نسبت به قبل از سوی سه کشور اروپایی برای رسیدن به این مکانیسم خبر دادهاند که البته هنوز هیچ مقام ایرانی این خبر را تایید یا رد نکرده است.
بنا بر این گزارش، بر اساس روال گذشته بیانیه مشترکی از سوی ایران و فدریکا موگرینی نماینده ۱+۴ منتشر خواهد شد.
با توجه به برگزاری این نشست یک روز قبل از سخنرانی رسمی دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل و با توجه به مواضع کشورهای اروپایی و روسیه و چین در حمایت از ادامه اجرای برجام و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی که پایبندی ایران به برجام را تایید کرده است، پیش بینی می شود شش کشور باقی مانده در برجام بیانیه سیاسی و محکمی را در حمایت از اجرای برجام و استمرار آن صادر کنند که پیامی جدی به اظهارات و مواضع احتمالی تند ترامپ علیه ایران و برجام تا کنون باشد.
ترامپ سال گذشته و در اولین سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل یکی از تندترین سخنرانیهای تاریخ روسای جمهور ایالات متحده آمریکا را علیه ایران ایراد کرد که در تاریخ چهل سال گذشته ایران و آمریکا بیسابقه بود.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان سرپرستی هیات مذاکرهکننده ایران را در این نشست به عهده دارد و همچنین فدریکا موگرینی که روزهای پایانی مسوولیتش به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را میگذراند، نماینده گروه ۱+۴ است.
انتهای پیام
نظرات