به گزارش ایسنا، مقاله حسین حقی و اکرم حسنی زنوزی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علومپایه زنجان در مجله نیچر با عنوان "آیا کهکشان کوتولهای، نظریه گرانش تعمیمیافته را رد میکند؟" به چاپ رسید.
حسین حقی و اکرم حسنی زنوزی از اعضای هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علومپایه زنجان به همراه منجمینی از کشورهای اسکاتلند، چک، سوئیس و چین با مطالعه کهکشان کوتوله که شامل 200 میلیون ستاره است، دریافتند حرکت ساختاری این کوتولهها کندتر از حد انتظار است و این موضوع شاهدی جدی برای تایید مدل گرانش تعمیمیافته نیوتونی است.
در این مطالعه نشان داده شده است که کندی حرکت خوشههای این کهکشان کوتوله بهدلیل اثر میدان خارجی کهکشان میزبان است. اثری که مبنای نظری آن توسط حسین حقی و همکارانشان در سال 2009 در مجله ماهنامه "انجمن سلطنتی نجوم" فرمولبندی شده بود.
شایان ذکر است، این گروه منجمین بینالمللی با مطالعه بر روی این کهکشان توانستند نظریه و مدل گرانش تعمیمیافته نیوتنی را که به عنوان مطرحترین و قدیمیترین جایگزین نظریه نسبیت عام بوده است، تایید کرده و برای آن شاهدی جدی بیان کنند.
پیش از این، دکتر "پیتر وانداکوم" و همکارانش از دانشگاه ییل آمریکا، با استفاده از دادههای مربوط به این کهکشان، چالشی جدی علیه نظریه گرانش تعمیمیافته مطرح کرده بودند.
نظرات