• یکشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97062512424
  • خبرنگار : 71571

رییس اسکودا:

«قضات بازنشسته» و «نمایندگان مجلس» بخش قابل توجهی از بازار وکالت را کسب می‌کنند

«قضات بازنشسته» و «نمایندگان مجلس» بخش قابل توجهی از بازار وکالت را کسب می‌کنند

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) می‌گوید در طرح پیشنهادی اسکودا برای اصلاح مقررات مربوط به وکالت، ورود افراد بدون آزمون وکالت به این حرفه بسیار محدود شده است. برای مثال مواردی از راه‌های ورود به حرفه وکالت از طریق ورود قضات بازنشسته، نمایندگان مجلس و برخی نهادهای دیگر است که بخش قابل توجهی از بازار وکالت را این افراد کسب می‌کنند.

مرتضی شهبازی نیا در گفت‌گو با ایسنا در این باره افزود: این طرح که مربوط به مصوبه حقوقی و قضایی مجلس می‌شود که به موجب آن تصمیم بر این بود که در حوزه وکالت نیازی به قانونگذاری جدید وجود ندارد و می توان با اصلاح همین مقررات فعلی و رفع خلاءها پاسخگوی نیازهای جامعه وکالت بود. این طرح در مرحله پیش نویس قرار دارد و پس از اعلام نظر نهایی کانون‌ها برای مجلس ارسال خواهد شد.

رییس اسکودا، افزود: به عقیده ما برای ورود به عرصه وکالت معضلی وجود ندارد و نهاد وکالت تنها نهادی است که به صورت مرتب و منظم در حال برگزاری آزمون وکالت با رویکرد افزایشی است. در طرح پیشنهادی اسکودا، ورود افراد بدون آزمون وکالت به این حرفه بسیار محدود شده است. برای مثال مواردی از راه‌های ورود به حرفه وکالت از طریق ورود قضات بازنشسته، نمایندگان مجلس و برخی دیگر از نهادها است که بخش قابل توجهی از بازار وکالت را این افراد با توجه به سوابق خود کسب می‌کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر این موارد اصلاح و توسط مجلس پذیرفته شود، ورود بدون آزمون به عرصه وکالت نزدیک به صفر خواهد شد. البته در طرح پیشنهادی به دلیل اینکه احتمال دادیم نتوانیم مانع ورود قضات بازنشسته یا نمایندگان مجلس و ... به حرفه وکالت شویم شرایط سختی را پیشنهاد دادیم تا میزان پذیرش از این طرق را به حداقل برسانیم. نمایندگان مجلس در حال حاضر براساس ماده 8 لایحه استقلال وکالت ‌می توانند به حرفه وکالت وارد شوند.

شهبازی نیا با بیان اینکه قانون منع به کارگیری بازنشستگان در رابطه با اشتغال در بخش‌های دولتی و عمومی است و نمی‌توان از طریق آن برای ورود قضات بازنشسته به حرفه وکالت محدودیت و مانعی ایجاد کرد، گفت: منطق این قانون در جذب قضات بازنشسته در عرصه وکالت هم وجود دارد. به طور کلی قضات باید به اندازه‌ای تامین باشند تا پس از بازنشستگی با وجود فعالیت در حرفه پر استرس قضاوت دیگر مجبور نباشند در فضای پر استرس دیگری مانند وکالت حضور داشته باشند.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) عنوان کرد: نحوه فعالیت باید به شیوه‌ای باشد که وکلای با سابقه پس از چند سال بتوانند وارد حرفه قضاوت شوند نه اینکه قضات بازنشسته به وکالت روی آورند. در بسیاری از کشورها معمولا قضات را از میان وکلای باتجربه‌ای که شرافت شغلی خود را در دعاوی نشان دادند انتخاب می‌کنند و برای قضاوت از آن افراد دعوت می شود. همه جای دنیا رسم بر این است که قضات باز نشسته وارد وکالت نمی‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha