مهدی حسیننژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از زمان آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون عملکرد صندوق، رشد ۳۵۰ درصدی نسبت به دوره مشابه قبل از آن داشته و در این مدت صندوق تلاش کرده علاوه بر گسترش بازار شرکتهای تعاونی، توان مالی آنها را از طریق تسهیل در خرید مواد اولیه به شکل اعتباری تقویت کند.
وی تصریح کرد: بیشترین مصوبات صندوق در سال ۱۳۹۶ از جهت نوع طرح به طرحهای در حال بهرهبرداری اختصاص پیدا کرده که عمدتاً جهت خرید مواد اولیه و نهادههای لازم برای تولید صرف میشود. ارائه تضمین، حمایت از کارگاههای تولیدی، افزایش توان رقابتپذیری تعاونیها و ایجاد بازارهای جدید برای شرکتهای تعاونی از دیگر اقدامات حمایتی صندوق بوده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون همچنین کمک به افزایش سرمایهگذاری در بخش تعاون، طراحی سامانه ثبت ایدهها، ایجاد سامانه رتبهبندی تعاونیها، همکاری با موسسه دانش بنیان برکت، مشارکت در طرح اشتغال فراگیر و طرح اشتغال پایدار روستایی و صدور ضمانتنامه برای زنان سرپرست خانوار را از دیگر اقدامات صندوق در دولت یازدهم برشمرد.
حسیننژاد در ادامه از صدور ۸۰ میلیارد تومان ضمانتنامه برای طرحهای اشتغال روستایی خبر داد و گفت: تاکنون طرحهای متعددی برای دریافت تسهیلات اشتغال روستایی به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان در صندوق به تصویب رسیده و برای ۸۰ میلیارد تومان از طرحهای اشتغالزا، ضمانتنامه صادر شده است که جهت دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شدهاند.
به گفته مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون، برای آنکه تسهیلات اشتغال روستایی به اشتغال پایدار منجر شود، صندوق سیستم اعتبارسنجی ویژه اعتبارات خرد را به منظور بررسی طرحها ایجاد کرده که بر اساس آن مجریان طرح از جهت داشتن مهارت و اهلیت کار مورد اعتبار سنجی قرار میگیرند و پس از آن، اعتبارسنجی شرکتها و طرحهای بزرگ اشتغالزا از نظر شاخصهای مالی و بازرگانی در دستور کار قرار میگیرد.
وی در پایان مجموع ضمانتنامههای صادره بخش تعاون در حوزه صنعت را ۳۰ درصد، حوزه کشاورزی را ۴۰ درصد و حوزه خدمات را ۳۰ درصد عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، طرح اشتغال روستایی با هدف توسعه اشتغال در مناطق محروم روستایی، عشایری و مرزی در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند اجرای موفق این طرح موجب کاهش مهاجرت به شهرها و حل بیکاری در مناطق محروم و روستایی میشود. سال گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی توسط مجلس به این طرح اختصاص یافت و چهار بانک عامل کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید مامور توزیع این منابع به متقاضیان وام اشتغال روستایی شدند.
انتهای پیام
نظرات