به گزارش ایسنا، محمدجواد فتحی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در جلسه علنی امروز چهارشنبه به عنوان یکی از طراحان طرح مربوط به شفافیت آرای نمایندگان گفت: ما این طرح را در ۹۶/۹/۸ با قید یک فوریت به هیأت رئیسه تقدیم کردیم که امروز یعنی بعد از ۹ ماه و هفت روز در مجلس مطرح میشود. قطعا امروز مشکلات مهمتری یعنی مسائل معیشتی داریم ولی ما طرح را ۹ ماه پیش به هیأت رئیسه دادیم.
وی افزود: در ابتدا این طرح ۳۸ امضا داشت که بعد از آن آقای حاجی دلیگانی طرحی دیگر را به هیأت رئیسه با ۱۲۰ امضا تقدیم کردند در نهایت امروز این دو طرح تجمیع شده و با ۱۶۰ امضا مطرح میشود.
این نماینده مجلس گفت: ما در این طرح آوردهایم که اسامی نمایندگان موافق، مخالفت و ممتنع منتشر شود تا مشخص شود نمایندگان در موارد مختلف چه نظری را دارند. این در راستای آن اصل از قانون اساسی است که باید اخبار و مشروح مذاکرات مجلس در اختیار مردم قرار گیرد.
فتحی در عین حال گفت: البته برخی میگویند که مشخص شدن آرای نمایندگان باعث سلب تحفظ آنها و تسلط نهادهای امنیتی و نظارت استصوابی ناصواب میشود ولی به نظر بنده محاسن این طرح نسبت به معایباش بیشتر است.
وی در پایان گفت: ما به عنوان نمایندگان باید این حق را به مردم بدهیم که از آرای و نظراتشان مطلع باشند، این باعث میشود نمایندگان با احساس مسئولیت بیشتر رأی داده و قوانین قابل دفاعتری تصویب شود کما اینکه شفافیت رأی نمایندگان از رمز موفقیت همه ملل متمدن دنیا است.
علیرضا سلیمی نماینده اصولگرای مجلس به عنوان مخالفت فوریت این طرح گفت: ما با اصل شفافیت مخالف نیستیم اما این طرح آنچه را که در ذهن ما است را محقق نمیکند موارد استثنایی در تبصره ۲ آن آمده است که سوالبرانگیز است. چه کسی قرار است این استثناها را مشخص کند؟
وی افزود: از طرف دیگر طرحی را آقای امیرآبادی و حاجی دلیگانی ارائه کردند که کاملتر است و ما موافق آن هستیم. مثلا در آن آمده است که هزینه تبلیغاتی یک نماینده منتخب باید مشخص شود و یا اینکه باید معلوم شود میزان دریافتی نمایندگان چقدر است و دلیل سفر آنها چه بوده است.
به گفته سلیمی تصویب این طرح باعث نادیده گرفتن طرح جامع اصلی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، مصطفی کواکبیان نماینده اصلاحطلب مجلس در موافقت با فوریت این طرح گفت: این طرح از معدود طرحهای مجلس است که هر سه جریان سیاسی داخل مجلس آن را امضا کردند. وقتی بنده و آقای حاجی دلیگانی طرحی را امضا کنیم یعنی جزء نوادر مجلس است. ایشان هم ۱۲۰ امضا برای این طرح جمع کردند.
وی با طرح این پرسش که چرا باید از شفافیت بترسیم و واهمه داشته باشیم، گفت: در مجالس قبلی که دستگاههای الکترونیکی اخذ رأی نبود رأی نمایندگان با قیام و قعود و بالا رفتن دستها مشخص میشد و هر کسی پای رأیی که میداد میایستاد. ما هم باید در اتاق شیشهای باشیم. خوب است که دقت را بالا ببریم. قطعا نتیجه این اتفاق آن است که جریان سیاسی کشور به سمت تحزب رود.
این عضو فراکسیون امید خاطرنشان کرد: همان طور که قبلا گفتم برخی با ما عکس سلفی میگیرند اما زنبیلشان را جای دیگری میگذارند. چرا مردم را گول میزنید. هر جا عکس میگیرید همانجا بایستید و هر جا نظری میدهید پای آن بایستید.
کواکبیان ادامه داد: مردم باید بدانند وقتی یک نفر آقای ظریف را جاسوس خطاب میکند چه کسانی با او همراهی میکنند. یا اینکه برخی معتقدند از دستور کار خارج شدن طرح تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی پیام بدی داشت. حال اینکه طرح اعاده اموال نامشروع بسیار ضعیف بود و حق را به سازمان مخصوصی میداد. اگر قوه قضاییه، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و سازمان حسابرسی ضعیف است آن را قوی کنید.
وی شفافیت را بهترین هنر برای بیان خواستههای واقعی مردم دانست و گفت: برخی میگویند که اگر این طرح تصویب شود نظارت استصوابی شورای نگهبان گریبانگیر آن نمایندگانی میشود که رأی نمیدهند اما اگر نمایندهای از این نظارت میترسد رأی ندهد.
نماینده تهران درباره فوریت این طرح گفت: ما این طرح را از ابتدای مجلس دهم دنبال کردیم. اکنون دو سال و سه ماه از این دوره مجلس میگذرد. هر چه زودتر آن را تصویب کنید پیام روشنی به مردم میدهد که ما همه طرفدار شفافیت هستیم.
نمایندگان مجلس در نهایت با یک فوریت طرح الحاق دو تبصره به ماده ۱۱۹ آییننامه داخلی مجلس مربوط به شفافیت آرای نمایندگان مخالفت کردند. این طرح به صورت عادی بررسی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات