به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، کریس جانیس، سخنگوی آنروا در پیامی توئیتری انتقاد از مدارس آنروا، مراکز بهداشتی آن و برنامههای این سازمان برای کمک در موارد اضطراری را مبنی بر اینکه "معیوب و غیرقابل اصلاح هستند" را رد کرد.
در همین راستا، تشکیلات خودگردان فلسطین هم تصمیم آمریکا مبنی بر قطع تامین بودجه آنروا را محکوم و از همه کشورهای دنیا خواست این تصمیم را رد و تمام قد از آنروا حمایت کنند.
نبیل ابوردینه، سخنگوی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز جمعه گفت: تصمیم آمریکا درباره توقف تامین بودجه آنروا تجاوزی آشکار به ملت فلسطین و به چالش کشاندن قطعنامههای سازمان ملل است. این نوع تحریمها حقیقت را تغییر نخواهد داد، دولت آمریکا دیگر هیچ نقشی در منطقه ندارد و بخشی از راه حل اختلاف میان فلسطین و اسرائیل نیست.
همچنین صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) در بیانیهای تصمیم آمریکا را محکوم کرده و گفت: ایالات متحده حق ندارد سازمان آنروا که با قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل تشکیل شده را لغو کند.
دولت آمریکا روز جمعه با متهم کردن آنروا به "جانبدارانه بودن به صورتی که غیرقابل اصلاح است"، اعلام کرد: از امروز به بعد از این سازمان حمایت مالی نخواهد کرد.
هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای گفت: دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور مساله تامین بودجه آنروا را بررسی کرده و تصمیم گرفت که "کمکهای اضافی" به این سازمان ارائه ندهد.
عریقات از کشورهای جهان خواست این تصمیم را رد و ضمن احترام به قطعنامه سازمان ملل درباره آنروا تا زمان حل همه جانبه مساله آوارگان با همه توان حمایت کنند.
این مقام فلسطینی تاکید کرد: ایالات متحده حق ندارد ربودن اراضی فلسطینی، استعمار غیرقانونی اسرائیل در خاک فلسطین، ربودن قدس اشغالی و پیوند دادن آن به اسرائیل را تایید کرده و براساس خواستههای نخست وزیر رژیم صهیونیستی رفتار کنند.
وی افزود: آنروا یک نهاد وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین نیست و براساس قطعنامهای از سوی شورای امنیت ایجاد شده و در نتیجه جامعه بینالمللی باید این تصمیم آمریکا را رد و آن را محکوم کند.
از سوی دیگر دولت آلمان از افزایش کمکهای مالی خود به آنروا خبر داد و از همه شرکای اروپایی خود خواست به این تصمیم آلمان اقتدا کنند.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در پیامی به همتایان اروپایی خود در نشستی طی روزهای پنجشنبه و جمعه در وین گفت: کاهش کمک مالی آمریکا به آنروا توانایی این سازمان بینالمللی را در عمل در بوته آزمایش قرار داده است.
وی با بیان اینکه آلمان آماده ارائه منابع اصلی به آنرواست درباره میزان این افزایش کمکها اظهار نظری نکرد.
وزیر امور خارجه آلمان در پیام خود اعلام کرد: این افزایش کمک کشورش به آنروا کمبود بودجه ناشی از کاهش کمکهای مالی آمریکا را جبران نمیکند و این مساله تلاشهای بیشتر اتحادیه اروپا را میطلبد.
وی تاکید کرد: آنروا نقش اساسی در برقراری ثبات به ویژه در نوار غزه دارد و عدم توانایی برای ایفای نقش خود ممکن است منجر به وقوع سلسله واکنشهایی غیرقابل کنترل شود.
آلمان در سال ۲۰۱۷، ۸۱ میلیون یورو به آنروا کمک مالی کرده بود.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نسبت به تصمیم مذکور واشنگتن ابراز تاسف کرده و در بیانیهای اعلام کرد، سازمان آنروا در سختترین شرایط به آوارگان فلسطینی که بسیار نیازمند هستند، خدمات آموزشی، بهداشتی و غیر آن را با بهترین کیفیت ارائه کرده است.
گوترش برای رفع باقی کسری بودجه آنروا از همه کشورها درخواست کمک کرد تا این سازمان بتواند به ارائه کمکهای حیاتی خود ادامه دهد.
استفان دوجاریک، سخنگوی گوترش هم اعلام کرد، آنروا از اعتماد کامل دبیرکل سازمان ملل برخوردار است. کرینبول تلاشهای خوبی برای غلبه بر بحران مالی دور از انتظار این سازمان انجام داد، تعداد حامیان مالی آن افزایش یافت و برای افزایش بازدهی آن و کاهش هزینهها اقدامات استثنایی اتخاذ شد.
شبکه خبری سیانان اعلام کرد، احتمالا واشنگتن این تصمیم قطع تامین بودجه آنروا را طی هفتههای آتی اعلام میکند که پیشبینی میشود شامل انتقاد از خط مشی آنروا و درخواست کاهش تعداد فلسطینیهایی که آواره محسوب می شوند به حدود ۷۰۰ هزار تن باشد که رژیم صهیونیستی آنها را در سال ۱۹۴۸ و ۱۹۴۹ از منازل خود آواره کرده است.
همچنین هیئت دائم روسیه در سازمان ملل هم تصمیم مذکور واشنگتن را به ضرر حل و فصل در خاورمیانه دانست.
سخنگوی این هیئت اعلام کرد، روسیه بارها موضع خود را درباره کاهش حمایت مالی از آنروا اعلام کرده و تصمیم ایالات متحده به پیشبرد روند حل و فصل در خاورمیانه کمک نمیکند که حل عادلانه مساله آوارگان فلسطینی یکی از این حل و فصلهاست.
وی افزود، مسکو حمایت از آنروا را ادامه میدهد که فعالیت خود را از چارچوب انسانی فراتر برده و به دنبال تحکیم ثبات و ایفای نقش در روند صلح در خاورمیانه است.
ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن هم روز پنجشنبه گفت: کشورش به دنبال برگزاری کنفرانسی در پایان ماه آتی در نیویورک با هدف حمایت مالی از آنرواست که از کمبود بودجه به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار رنج میبرد.
پییر کرینبول، کمیسیونر عالی آژانس آنروا از کمبود بودجه ۴۴۶ میلیون دلاری این سازمان خبر داد که ۲۳۸ میلیون دلار آن در نیمه اول ۲۰۱۸ تامین شده اما همچنان این سازمان برای تکمیل بودجه ۲۰۱۸ خود به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار بودجه نیاز دارد و به همین دلیل برگزاری کنفرانس نیویورک را ضروری دانست.
آنروا در سال ۱۹۴۹ تاسیس شد و به بیش از سه میلیون فلسطینی از پنج میلیون آواره ثبت شده در اراضی فلسطین، اردن، لبنان و سوریه کمک مالی ارائه میدهد.
آمریکا در سال میلادی جاری ۳۰۰ میلیون دلار حمایت مالی سالانه خود را از آنروا قطع و تنها ۶۰ میلیون دلار کمک مالی ارائه کرد.
انتهای پیام
نظرات