• جمعه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۰:۱۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97052513463
  • خبرنگار : 71577

استاد دانشگاه تهران:

بانک مرکزی به جای دستکاری نرخ سود روی بازار ارز تمرکز کند

بانک مرکزی به جای دستکاری نرخ سود روی بازار ارز تمرکز کند

یک اقتصاددان با بیان اینکه بانک مرکزی نمی‌تواند با دستکاری نرخ سود بانکی نقدینگی را کنترل کند، به این نهاد توصیه کرد که تمام تمرکز خود را روی کنترل بازار ارز بگذارد.

آلبرت بغزیان - عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که در بازار ثانویه قیمت‌ها روی کاغذ مشخص می‌شود اما در عمل اوضاع طور دیگری است، اظهار کرد: در بسته جدید ارزی چیزی که گم شده در واقع عرضه ارز است، چرا که تقاضا تا پیش از این هم مشخص بود و همه واردکنندگان را شامل می‌شد.

وی با بیان این‌که آنچه که اتفاق نیفتاده، در واقع عرضه ارز از سوی پتروشیمی‌ها به بازار بوده است گفت: آن‌ها نرخ ارز دولتی را نمی‌پذیرند، بنابراین ما نمی‌توانیم اسم چنین بازاری را بازار ثانویه ارز یا بازار ارز شناور مدیریت شده بگذاریم.

این اقتصاددان همچنین با بیان اینکه در بحث افزایش نقدینگی‌ها ما به خاطر کم کاری سازمان‌های نظارتی و ناتوانی بانک مرکزی ضربه خوردیم، اظهار کرد: نباید حالا نگران این باشیم که پول ایجاد شده به کدام بازارها می‌رود. چیزی که باید روی آن متمرکز شویم در واقع این است که بتوانیم بازار ارز را ساماندهی کنیم.

بغزیان با اشاره به دستکاری نرخ‌های سود بانکی توسط بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی افزود: واقعیت این است که بانک مرکزی نمی‌تواند با دستکاری نرخ‌های سود بانکی نقدینگی را کنترل کند. ما اینجا توصیه می‌کنیم که بانک مرکزی کاری به نرخ سود بانکی نداشته باشد و همه تمرکز خود را روی کنترل بازار ارز بگذارد.

گفتنی است، اخیرا اغلب بانک‌ها به مشتریان خود اعلام کرده‌اند که امکان خرید اوراق گواهی ۱۸ درصد یک ساله فراهم شده است؛ سودی که سه درصد بالاتر از نرخ ۱۵ درصد سپرده بانکی است.  به اعتقاد کارشناسان، این تصمیم نمی‌تواند در این شرایط باعث عقبگرد سیل نقدینگی‌ به بانک‌ها شود و چه بسا در بلندمدت باعث افزایش حجم نقدینگی‌ها هم خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۶ ۰۰:۴۵

اینک که مقام معظم رهبری شخصا دستور فرموده اند کارگروه ویژ ای تشکیل گردد تا موضوع "مهار سونامی نقدینگی در کشور" را بررسی و راهکار ارائه نماید، چرا این دو موضوع ابتدایی در دستور کار دولت و بانک مرکزی قرار نمیگیرد؟ 1) خلق پول (8.6 میلیون تومان در هر ثانیه طبق آخرین آمارهای رسمی) در شبکه بانکی، بعنوان سود حسابهای سپرده، متوقف گردد. اگر قرار است بانکداری اسلامی پیاده شود، این "خلق پول بدون پشتوانه" در حکم حرام شرعی است و از "ربا" هم بدتر است. بانکها باید با فعالیتهای مولد و با خلق "ثروت مشروع" از طریق این فعالیتها، سود کسب کنند و به سپرده گذاران بدهند نه از طریق خلق پول بدون پشتوانه ! 2) نقدینگی موجود، هیچ راهی بجز سرازیر شدن به بازار سرمایه و فعالیتهای اشتغالزا و صنایع مختلف و صندوقهای پروژه و ساخت و ساز نداشته باشد و هرگونه فعالیت سوداگرانه در بازارهای موازی و کاذب مثل ارز و سکه و خودرو و زمین/مسکن نیز، شامل 80% مالیات گردد. خواهشا درج فرمایید تا شاید مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد. ممنونم از ایسنا.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۶ ۱۴:۳۷

سود سپرده بانکی بهترین ابزار مهار تورم است.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۶ ۲۱:۵۹

بله کاهش سود بانکی بهترین راهکار مهار نقدینگی هست.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۷ ۱۶:۴۴

سود باید بالای 30 درصد باشد.