به گزارش ایسنا، رشته سه گانه با وجود اینکه از سال ۲۰۰۰ وارد بازی های المپیک شد، اما ورودش به بازی های آسیایی دیرتر اتفاق افتاد به طوری که سه گانه از بازی های آسیایی۲۰۰۶ دوحه به مجموعه رشته های حاضر در این رویداد اضافه شد. از این رو سه گانه چهارمین دوره حضورش در بازی های آسیایی را تجربه می کند و شاید همین موضوع باعث شده رشته چندان شناخته شده ای حداقل در ایران نباشد.
آشنایی با رشته ترکیبی سهگانه
سه گانه خود از سه رشته شنا، دوچرخه سواری و دو تشکیل شده و ورزشکاران باید ابتدا ۱.۵ کیلومتر شنا کنند، ۴۰کیلومتر دوچرخه سواری کنند و در نهایت ۱۰ متر بدوند.
این رشته در عین حال که به قدرت بدنی فوق العاده ای احتیاج دارد، تاکتیک های خاصی نیز دارد. در این سه دوره که سه گانه در بازی های آسیایی حضور داشته، قزاقستان در ۲۰۰۶ دوحه و ژاپن در ۲۰۱۰ گوانگژو و ۲۰۱۴ اینچئون عنوان قهرمانی را به دست آورده اند.
تغییر ناگهانی جنسیت تک سهمیه سه گانه ایران
ایران برای نخستین بار است که در سه گانه بازی های آسیایی نماینده اعزام می کند که البته این اعزام هم چندان بدون حاشیه نبوده است.
شیرین گرامی نخستن بانوی سه گانه کاری بود که در سال ۲۰۱۳ توانست با تابو شکنی و با حجاب اسلامی در مسابقات جهانی سه گانه شرکت کند. این کار رو سر و صدای زیادی به پا کرد و حتی باعث شد سه گانه مدتی خبرساز باشد. این اقدام گرامی در نهایت منجر به تشکیل تیم ملی سه گانه بانوان و اعزام آنها به رویدادهای خارجی شد.
از این رو قرار بود گرامی اولین بانویی هم باشد که به بازی های آسیایی اعزام می شود و ستاد عالی بازیها هم تک سهمیه سه گانه را به بانوان داد اما ناگهان در آستانه بازی ها با اعزام گرامی مخالفت شد و سهمیه او به مردان منتقل شد.
فدراسیون سه گانه و ستاد عالی بازی ها هیچ کدام توضیح قانع کننده ای در برابراین تصمیم تعجب برانگیز ندادند و در نهایت قرار شد یک مرد به بازی های آسیایی برود. پس از اینکه تک سهمیه سه گانه به مردان داده شد، فدراسیون سه گانه بهزاد نوبری پور را به بازی ها اعزام کرد. او بارها سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی را داشته است.
بدون شانس در کسب مدال
سه گانه جزو رشته های حمایتی محسوب می شود از این رو شانس کسب مدال بازی ها برای این رشته وجود ندارد. شرق آسیا به ویژه ژاپن از قدرتهای این رشته در آسیا هستند و البته قزاقستان و ازبکستان هم پیشرفت خوبی در سه گانه داشتند به طوری که در مسابقات قهرمانی آسیا ی میانه۲۰۱۸ هم ایران نتوانست صاحب مدال شد و بهترین نتیجه مقام چهاردهم بود.
برنامه مسابقات:
۳۱آگوست(۹شهریور): رقابت سه گانه بخش مردان از ساعت ۵ تا ۷:۳۰ صبح
انتهای پیام
نظرات