• سه‌شنبه / ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97052312292
  • خبرنگار : 99999

پیشنهاد ایران در اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان پذیرفته شد

انتخاب روز تولد مریم میرزاخانی بعنوان «روز زنان در ریاضیات» در جهان

انتخاب روز تولد مریم میرزاخانی بعنوان «روز زنان در ریاضیات» در جهان

اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، روز تولد مرحوم "مریم میرزاخانی"، ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشت) را «روز زنان در ریاضیات» در جهان نامگذاری کرد.

دکتر مژگان محمودی، دبیر کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران با اعلام این خبر به ایسنا گفت: این پیشنهاد در جلسه عمومی بانوان اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان در روز ۹ مرداد به تصویب رسید.

وی افزود: متن این پیشنهاد را اعضای کمیته بانوان به کمک دکتر رحیم زارع نهندی و دکتر سیاوش شهشهانی تهیه کردند و دکتر دانش‌خواه نیز آن را در دومین کنفرانس بانوان ریاضیدان جهان در برزیل ارائه کرد.

محمودی خاطرنشان کرد: این موفقیت را به جامعه ریاضی کشور، به ویژه بانوان ریاضیدان تبریک می‌گوییم.

به گزارش ایسنا، مریم میرزاخانی، ریاضی‌دان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد در ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۵۶ در تهران متولد شد و در سال ۲۰۱۴ به دلیل انجام تحقیقات در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برنده مدال فیلدز به عنوان بالاترین جایزه در ریاضیات شد. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده مدال فیلدز بوده است.

زمینه تحقیقاتی وی مشتمل بر نظریه "تایشمولر"، هندسه "هذلولوی"، نظریه "ارگودیک" و هندسه "هم‌تافته" بوده است.

مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال‌های ۱۹۹۴ (هنگ‌کنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال به عنوان نخستین دانش‌آموز ایرانی جایزه نمره کامل شد.

وی نخستین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت. میرزاخانی سپس در سال ۱۹۹۹ کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و دکترای خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مک‌مولن از برندگان مدال فیلدز گرفت.

وی به عنوان یکی از ۱۰ ذهن جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه پاپیولار ساینس در آمریکا و به عنوان «ذهن برتر» در رشته ریاضیات تجلیل شد.

میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه «ستر» از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳، جایزه کلی و مدال فیلدز در سال ۲۰۱۴ است. وی از یازدهم شهریور ماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ ریاضیات بوده و پیش از آن نیز به عنوان استاد دانشگاه پرینستون مشغول به فعالیت بوده است.

وی در اسفندماه ۱۳۷۶ در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که در آن تیمی متشکل از میرزاخانی، ایمان افتخاری و حسین نمازی حضور داشتند، رتبه اول کشور را کسب کرد. اتوبوس حامل این تیم که از اهواز راهی تهران بود، به دره سقوط کرد و ۶ نفر از دانشجویان نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف شامل آرمان بهرامیان، رضا صادقی - برندهٔ دو مدال طلای المپیاد جهانی - علیرضا سایه‌بان، علی حیدری، فرید کابلی، دکتر مجتبی مهرآبادی و مرتضی رضایی دانشجوی دانشگاه تهران جان باختند و مریم میرزاخانی از جمله دانشجویان بازمانده از این سانحه بود.

این نابغه ریاضی ایران پس از چهار سال مبارزه با بیماری سرطان سینه در بیست‌وسوم تیر ماه ۱۳۹۶ دار فانی را وداع گفت.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۵ ۰۵:۲۳

شما شورش در آوردید اصلا معلوم نشد این زن برای چه این جایزه را گرفته بیشتر به نظر من سیاسی بوده بعدش این همه روز زن داریم اینهم اضافه پس مردان که خیلیدبیشتر از زنان در ریاضیات افتخار آفرینی دارند پس یک روز هم روز مرد ریاضیات بگذارید

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۵

سعی کنید بی اطلاع و از روی غرض صحبت نکنید. فقط از پایان نامه ی پروفسور مریم میرزاخانی 3 مقاله در 3 ژورنال مهم ریاضیات جهان به چاپ رسیده است که بسیاری از ریاضیدانان جهان تا آخر عمر به چنین دستاوردی نمی رسند و میرزاخانی تنها در پایان نامه اش این کار را کرد (نقل از بنسون فارب، ریاضی دان و استاد دانشگاه شیکاگو در مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی 30 آبان 96)

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۶ ۱۳:۱۴

بهتر با مطالعه صحبت کنید چون اوج بیسوادیتون رو به معرض نمایش گذاشتین !

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۵ ۰۵:۲۷

بزرگترین جایزه در ریاضیان ابل است اولا چون این جایزه فیلدزهرچهار سال یکبار می دهند بعدش محدودیت سنی دارد بعدش هم این همه مرد جایزه و کار در ریاضیات کرده اند یک روز هم روز مرد ریاضیات بگذارند همین امسال یک مرد ایرانی موفق به دریافت جایره فیلدز شد پس تولد این هم روز مرد ریاضیات بگذارند

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۶ ۱۷:۱۹

سعی کنید بدون اطلاعات صحبت نکنید من که خودم تحصیلات تکمیلی رو گذروندم در ریاضیات بزرگی این زن و دستاوردهاشو میفهمم