• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404011205281
  • خبرنگار : 71402

هشدار وانگ یی: آمریکا از پدافند موشکی جهانی دست کشیده و خطر جنگ هسته‌ای را دور کند

هشدار وانگ یی: آمریکا از پدافند موشکی جهانی دست کشیده و خطر جنگ هسته‌ای را دور کند

وزیر امور خارجه چین که در مسکو به سر می‌برد، از آمریکا خواست ایجاد سامانه دفاع موشکی جهانی را متوقف کند. او همچنین از واشنگتن خواست تا برای کاهش خطرات جنگ هسته‌ای تلاش کند.

به گزارش ایسنا، وانگ یی، وزیر خارجه چین، در مصاحبه‌ای با ریانووستی بیان کرد، پکن معتقد است که آمریکا باید از اقدامات تضعیف‌کننده امنیت راهبردی، به‌ویژه کاهش نقش سلاح‌های هسته‌ای در سیاست امنیت ملی خود، تشکیل ائتلاف‌های هسته‌ای، استقرار موشک‌های میان‌برد در نزدیکی مرزهای دیگر کشورها و ایجاد سامانه دفاع موشکی جهانی دست بردارد.

وانگ یی در این مصاحبه گفت: «ایالات متحده باید به‌طور مؤثر نقش سلاح‌های هسته‌ای را در امنیت ملی خود کاهش دهد و از اقداماتی که امنیت راهبردی را تضعیف می‌کند، مانند تشکیل ‘ائتلاف هسته‌ای’ از طریق ‘اشتراک هسته‌ای’ و ‘بازدارندگی هسته‌ای گسترده’، استقرار موشک‌های میان‌برد زمینی و سایر نیروهای راهبردی در نزدیکی مرزهای سایر کشورها و همچنین ایجاد یک سامانه دفاع موشکی جهانی، دست بکشد.»

او افزود: «ما از واشنگتن می‌خواهیم که برای کاهش خطرات جنگ هسته‌ای و دستیابی به هدف خلع سلاح هسته‌ای در جهان، تلاش‌های جدی انجام دهد.»

پیش‌تر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا یک فرمان اجرایی امضا کرد که پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده را موظف می‌سازد تا مورخ ۲۸ مارس برنامه‌ای جامع برای ایجاد و استقرار نسل جدید سامانه دفاع موشکی آمریکا ارائه دهد.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، پنتاگون در حال اعمال تغییراتی در برنامه‌های بودجه‌ای خود برای سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۰ است تا اولویت‌هایی را که رئیس‌جمهور آمریکا تعیین کرده، در نظر بگیرد.

پیش‌تر، دریاسالار بازنشسته و مقام ارشد سابق پنتاگون، مارک مونتگومری، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت که ایجاد یک سامانه دفاع موشکی کامل در این سطح ظرف ۷ تا ۱۰ سال ممکن است، اما حتی در آن زمان نیز توانایی آن فقط به حفاظت از ساختمان‌های کلیدی فدرال و شهرهای بزرگ محدود خواهد بود.

چین: درخواست خلع سلاح از ما غیرواقع‌بینانه است

وانگ یی همچنین درخواست آمریکا برای خلع سلاح هسته‌ای خود را غیرواقع‌بینانه می‌داند.

وزیر خارجه چین در مصاحبه‌ای با ریانووستی گفت که زرادخانه هسته‌ای چین به‌مراتب کوچک‌تر از زرادخانه آمریکا است و بنابراین، درخواست واشنگتن برای پیوستن چین به مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای ناعادلانه و غیرواقع‌بینانه است.

وانگ گفت: «زرادخانه هسته‌ای چین به‌هیچ‌وجه با نیروهای هسته‌ای آمریکا قابل مقایسه نیست و سیاست‌های هسته‌ای و شرایط امنیت راهبردی دو کشور کاملاً متفاوت است. بنابراین، درخواست آمریکا از چین برای پیوستن به مذاکرات سه‌جانبه خلع سلاح هسته‌ای در حال حاضر ناعادلانه و غیرواقع‌بینانه است. علاوه بر این، روسیه بارها خواستار احترام به حقوق چین در حوزه هسته‌ای شده است.»

پیش‌تر، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که قصد دارد درباره کاهش ظرفیت هسته‌ای با رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، و رهبر چین، شی جین‌پینگ، گفت‌وگو کند و احتمال برگزاری یک نشست سه‌جانبه را نیز رد نکرد.

چین: دارندگان بزرگ‌ترین زرادخانه‌های هسته‌ای باید پیش‌قدم شوند

به گفته وانگ یی، کشورهایی که بزرگ‌ترین زرادخانه هسته‌ای را دارند، باید در کاهش آن پیش‌قدم شوند.

وزیر خارجه چین در جریان گفت‌وگو با ریانووستی همچنین اعلام کرد که کشورهایی که بزرگ‌ترین زرادخانه هسته‌ای جهان را دارند، باید در کاهش تسلیحات هسته‌ای پیش‌قدم شوند.

وانگ یی گفت: «کشوری که بزرگ‌ترین زرادخانه هسته‌ای را دارد، باید تعهدات خلع سلاح هسته‌ای خود را به‌صورت ویژه و اولویت‌دار اجرا کند و برای کاهش قابل‌توجه و عملی تسلیحات هسته‌ای تلاش کند تا شرایطی برای خلع سلاح کامل و جامع هسته‌ای فراهم شود.»

چین کمترین سطح زرادخانه هسته‌ای را حفظ می‌کند

وانگ یی اعلام کرد که چین سطح پایینی از زرادخانه هسته‌ای را که برای تأمین امنیت ملی ضروری است، حفظ می‌کند.

او تأکید کرد: «پکن همواره پایین‌ترین سطح از زرادخانه هسته‌ای را که برای حفظ امنیت ملی لازم است، حفظ می‌کند. نیروها و سیاست‌های هسته‌ای چین به‌عنوان یک عامل مهم در حفظ صلح جهانی عمل می‌کنند.»

خلع سلاح هسته‌ای باید مرحله‌به‌مرحله انجام شود

وانگ یی همچنین گفت که خلع سلاح هسته‌ای باید به‌صورت مرحله‌به‌مرحله و بر اساس اصل عدم آسیب به امنیت همگانی انجام شود.

او تصریح کرد: «خلع سلاح هسته‌ای باید بر اساس اصول ‘حفظ امنیت راهبردی جهانی’ و ‘عدم آسیب به امنیت همگان’ باشد و به‌صورت مرحله‌به‌مرحله اجرا شود.»

چین به رقابت تسلیحاتی هسته‌ای وارد نمی‌شود

وزیر خارجه چین در مصاحبه‌ای با ریانووستی تأکید کرد که چین به راهبرد دفاع هسته‌ای پایبند است و قصد ندارد وارد رقابت تسلیحاتی هسته‌ای شود.

وانگ یی گفت: «رهبران پنج کشور هسته‌ای به این اجماع مهم رسیده‌اند که جنگ هسته‌ای برنده‌ای نخواهد داشت و هرگز نباید آغاز شود. چین از همان روز اول دستیابی به سلاح هسته‌ای به جهان اعلام کرده که هرگز و تحت هیچ شرایطی اولین کشوری نخواهد بود که از این سلاح استفاده می‌کند، علیه کشورهای غیرهسته‌ای و در مناطق عاری از تسلیحات هسته‌ای از آن استفاده نخواهد کرد و تهدید به استفاده از آن نیز نخواهد کرد.»

او افزود: «چین به راهبرد دفاع هسته‌ای پایبند است و قصد ندارد با هیچ کشوری وارد رقابت تسلیحاتی هسته‌ای شود و همواره کمترین سطح از زرادخانه هسته‌ای لازم برای حفظ امنیت ملی را حفظ می‌کند.»

تایوان بخشی «جدایی‌ناپذیر» از چین است

وانگ یی همچنین با تکرار سیاست‌های پکن بار دیگر تأکید کرد که بازگشت تایوان به چین یکی از نتایج مهم جنگ جهانی دوم بوده و این جزیره بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک چین است.

وانگ یی گفت: «بازگشت تایوان به آغوش چین، بخشی مهم از نتایج جنگ جهانی دوم و نظم جهانی پس از آن است.»

او اضافه کرد که تعلق تایوان به چین در اسناد بین‌المللی ثبت شده و قابل تردید نیست.

وانگ گفت: «اعلامیه قاهره که در سال ۱۹۴۳ توسط چین، آمریکا و بریتانیا صادر شد، به‌طور واضح اعلام می‌کند که تمام سرزمین‌هایی که ژاپن از مردم چین گرفته، از جمله تایوان، باید به چین بازگردانده شوند.»

دیپلمات ارشد چینی تأکید کرد که تایوان بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک چین است و اتحاد مجدد آن متوقف‌شدنی نیست. همچنین هرگونه سرکوب هویت چینی ساکنان تایوان غیرقابل قبول است.

وانگ یی خواستار حفظ جایگاه و اقتدار سازمان ملل شد

وانگ یی در ادامه بر لزوم حفظ جایگاه و اقتدار سازمان ملل هم تأکید کرد و گفت که همه کشورها باید به اصول منشور سازمان ملل پایبند باشند.

وزیر خارجه چین گفت: «باید با همکاری یکدیگر از نظم جهانی پس از جنگ حمایت کنیم، اقتدار و جایگاه سازمان ملل را در آستانه هشتادمین سالگرد تأسیس آن حفظ کنیم، چندجانبه‌گرایی واقعی را محقق کنیم و تمامی کشورها را به احترام به اهداف و اصول منشور سازمان ملل ترغیب کنیم.»

نظم جهانی در گرو تصمیمات مسکو و واشنگتن

وانگ یی، وزیر خارجه چین، به ریانووستی گفت که شکل‌گیری نظم جهانی به تصمیمات مسکو و واشنگتن بستگی دارد.

به گفته وزیر خارجه چین، روسیه و ایالات متحده، دو قدرت برتر جهان و اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل، مسئولیت سنگینی در قبال صلح و آرامش جهانی، به‌ویژه ثبات راهبردی جهانی، بر عهده دارند.

وانگ یی در مصاحبه‌ای با ریانووستی گفت: «تصمیماتی که مسکو و واشنگتن اتخاذ می‌کنند، مسیر زمان و ساختار نظم جهانی را تعیین خواهد کرد.» وی افزود که چین از جهانی چندقطبی، برابر و منظم حمایت می‌کند.

وزیر امور خارجه چین افزود: «چین تعامل خود را با روسیه در چارچوب سازمان همکاری شانگهای و بریکس عمیق‌تر خواهد کرد تا به توسعه کشورهای جنوب جهانی کمک کند.»

چین به آمریکا: احترام متقابل، پیش‌شرط بهبود روابط است

به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی پکن، احترام متقابل باید پیش‌شرط توسعه روابط چین و آمریکا باشد

وزیر امور خارجه چین همچنین به ریانووستی گفت: «احترام متقابل، پایه‌ای اساسی برای روابط بین‌دولتی است و باید پیش‌شرط توسعه روابط بین چین و ایالات متحده باشد.»

وانگ یی گفت: «احترام متقابل، یک اصل اساسی در روابط بین‌المللی و پیش‌شرط ضروری برای ایجاد روابط بین چین و آمریکا است.»

هم‌زمان، وانگ افزود که چین قاطعانه‌ترین اقدامات را برای حفاظت از حاکمیت، امنیت و منافع توسعه‌ای خود انجام خواهد داد.

چین: افزایش تعرفه‌های آمریکا بی‌اساس است و به بازار جهانی آسیب می‌زند

به گفته این مقام ارشد چینی، افزایش تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی بی‌اساس است و به بازارهای جهانی لطمه می‌زند.

وانگ یی گفت: «افزایش تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی بی‌اساس است و به بازارهای جهانی و اعتبار واشنگتن آسیب می‌زند.»

ایالات متحده ۲۵ درصد تعرفه بر واردات از مکزیک و کانادا اعمال کرده و تعرفه بر کالاهای چینی را به ۲۰ درصد افزایش داده است. واشنگتن این اقدامات را با هدف مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و قاچاق فنتانیل توجیه کرده است.

وانگ یی گفت: «این اقدامات نه‌تنها مشکلات موجود را حل نمی‌کند، بلکه آسیب جدی به بازار جهانی، نظم تجاری و حتی اعتبار خود کشورها وارد خواهد کرد. سیاست "اول آمریکا" را نمی‌توان از طریق زورگویی آمریکا، آن هم به بهای کشورهای دیگر، محقق کرد. افزایش دو برابری تعرفه‌ها علیه چین به بهانه فنتانیل هیچ توجیهی ندارد.»

وزیر خارجه چین گفت: «آمریکا با اعمال تعرفه بر کالاهای چینی، سعی دارد خود را از مسئولیت مشکلات تبرئه کند.»

او هشدار داد که اگر واشنگتن به اعمال فشار اقتصادی بر چین ادامه دهد، پکن شدیدترین واکنش ممکن را نشان خواهد داد.

چین: روابط مسکو و پکن تهدیدی برای هیچ‌کس نیست

وزیر خارجه چین در بخش دیگری از مصاحبه مفصل خود با رسانه روسی همچنین تاکید کرد که روابط روسیه و چین برای هیچ کشوری تهدید محسوب نمی‌شود.

وزیر امور خارجه چین در مصاحبه‌ای با ریانووستی گفت: «روابط بین روسیه و چین برای سایر کشورها تهدیدی محسوب نمی‌شود و رویارویی در راستای منافع مسکو و پکن نیست.»

وانگ گفت: «بر اساس اصول عدم تعهد، عدم تقابل و عدم جهت‌گیری علیه طرف‌های ثالث، روابط چین و روسیه هیچ تهدیدی برای دیگران ایجاد نمی‌کند، تحت نفوذ یا مداخله خارجی قرار نمی‌گیرد و نه‌تنها نمونه‌ای مدرن از نوع جدیدی از روابط میان قدرت‌های بزرگ است، بلکه به‌عنوان یک عامل تثبیت‌کننده مهم در جهانی آشفته محسوب می‌شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha