• شنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97052010390
  • خبرنگار : 71467

ارز مسافرتی هم‌قیمت بازار شد!

ارز مسافرتی هم‌قیمت بازار شد!

با وجود اینکه قرار بود طبق مصوبه دولت و در قالب بسته جدید ارزی، ارز مسافرتی در صرافی‌ها و با نرخی حدود یک درصد بالاتر از بازار ثانویه ارائه شود، اما با توجه به عدم آماده بودن ساز و کار لازم فعلا ارز مسافرتی با این نرخ‌ها وجود نداشته و هم‌قیمت با بازار آزاد است؛ دلار اکنون تا مرز ۱۱ هزار تومان در بازار قیمت خورده است.

به گزارش ایسنا، ماجرای پرحاشیه ارز مسافرتی همچنان ادامه دارد. از فروردین ماه سال جاری و در جریان تغییر سیاست دولت در حوزه ارزی نحوه پرداخت ارز به مسافران تغییر کرد و به هر مسافر بر اساس کشور مقصد تا سقف ۱۰۰۰ یورو و با نرخ حدود ۵۰۰۰ تومان پرداخت می‌شد؛ ولی اما و اگرهای بسیاری در رابطه با نحوه پرداخت این ارز مسافرتی وجود داشت و در نهایت بحث حذف آن از نرخ رسمی مطرح و در بسته جدید ارزی به مرحله اجرا درآمد. در سیاست جدید قرار بر این شد تا تامین ارز مسافرتی در صرافی‌ها انجام شده و مسافر بتواند با ارائه مدارک سفر تا سقف ۵۰۰۰ یورو دریافتی داشته باشد که قیمت آن نیز  طبق نرخی که در بازار ثانویه و در سامانه نیما به طور روزانه تامین می شود، تا یک درصد بالاتر باشد. در بازار ثانویه که در روزهای اخیر معاملات آن به طور وسیع‌تریر انجام می‌شود، ارز ناشی از صادرات عرضه‌شده و واردکنندگان آن را خریداری می‌کنند. نرخ‌گذاری در این بازار به صورت توافقی و روزانه بر اساس عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و در روزهای گذشته بین ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان برای دلار قیمت خورده است؛ از این رو صرافی‌ها باید ارز خود برای چند بخشی که امکان فروش آن را دارند، تا یک درصد بالاتر عرضه کنند.

در شرایطی مسافران از سه شنبه هفته گذشته با قطع شدن عرضه ارز مسافرتی در بانک‌ها مواجه و برای تامین نیاز به سمت صرافی‌ها حرکت کردند که هنوز وضعیت مشخصی برای آنها در بازار آزاد وجود ندارد چرا که اولا هیچ مشخص نیست کدام یک از صرافی‌ها امکان عرضه ارز مسافرتی را دارند و گذری در  بازار نشان می‌دهد که تمامی صرافی‌ها در این باره اقدام نمی‌کنند. از سوی دیگر محدود صرافی‌هایی که نرخ‌گذاری بر اساس بازار ثانویه انجام داده‌اند، ارز مسافرتی با نرخ یک درصد بالاتر از این بازار تحویل نمی‌دهند و عملا مسافر باید ارز را با نرخ بازار آزادی تامین کند که اکنون برای دلار تا حدود ۱۱۰۰۰ تومان و یورو تا بیش از ۱۲۰۰۰ تومان است.

دلایل این موضوع به مسئله مهم تامین منبع ارزی برمی‌گردد؛ برای اینکه صرافی‌ها بخواهند ارز را با نرخ بازار ثانویه بفروشند، باید برای آن ورودی و منبع تغذیه داشته باشند که منبع تامین ارز آنها در دو بخش محدود می‌شود؛ اول اینکه ارز را از مشتری بر مبنای نرخ‌گذاری بازار ثانویه خریداری کرده باشند تا بتوانند یک درصد بالاتر بفروشند و دیگر راه اینکه ارز آنها از معاملات در بازار ثانویه و یا همان سامانه نیما تامین شده باشد.

این در حالی است که توضیحات دریافتی از صرافی ها از این حکایت دارد که در مرحله اول که طبق مصوبه دولت صرافی‌ها مجاز به خرید ارز شده‌اند، تقریبا هیچ مشتری حاضر نیست ارز خود را با نرخ بازار ثانویه که حدود ۹۰۰۰ و کمتر است به صرافی بفروشد چرا که اکنون بازار آزاد قیمت بالاتری داشته و به راحتی می‌تواند با اختلاف حداقل ۱۵۰۰ تومانی در هر دلار معامله خود را انجام دهد.

از سوی دیگر تامین ارز در سامانه نیما است که این نیز ماجرای خود را دارد، به هر حال صرافی‌ها وقتی ارز را در سامانه خریداری می‌کنند باید در کشور دیگری به حساب صرافی واریز شده و به اسکناس تبدیل شود. در مرحله بعد ورود اسکناس به کشور و از طریق گمرک است که هر دو مرحله هم زمان‌بر و هم هزینه خاص خود را به همراه دارد که در مجموع این هزینه‌ها بالاتر از آن یک درصدی است که برای صراف تعیین شده تا بالاتر از نرخ بازار ثانویه بفروشد، بنابراین ورود ارز از این طریق هر چند که به گفته صرافان می‌تواند به مرور باعث شکسته شدن قیمت‌ها در بازار و تعدیل آن شود، اما فعلا تا تعیین ساز و کار و اجرایی شدن آن زمان‌بر بوده و نمی‌تواند پاسخگوی مسافر باشد.

 در شرایطی که صرافی‌ها فعلا عنوان می‌کنند دسترسی به ارز با نرخ ثانویه ندارند پس امکان فروش با همان نرخ و حتی یک درصد بالاتر از آن را هم نخواهند داشت. در این حالت ارز مسافرتی معنا نداشته و مسافران فعلا باید با نرخ آزاد خرید کنند تا اینکه در هفته‌های پیش رو و با هماهنگ شدن زمینه‌های لازم بتوانند برای تامین ارز با  نرخ بازار ثانویه اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۳:۱۸

به ضرر آقازاده های خارج نشین

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۴:۳۶

هزار جور بامبول این بانک مرکزی تو این چند سال برای ارز مسافرتی درآورده و هیچکدومشم تا حالا کوچکترین نتیجه ای نداشته و همش بدتر و بدتر شده.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۴:۵۶

خب اینکه دوباره شد رانت !!! صرافی ها ۵ درصد از ارز خریداری شده تو سامانه رو میتونن تبدیل به اسکناس کنن و برای خدمات گفته شده مثل مسافرتی درمانی و … ( با سود ۱ درصدی ) به مردم بفروشن ! وقتی بیرون 11000 قیمتشه، صرافی میخره ۸۰۰۰ تومن، شما فکر میکنی به مردم میفروشن ؟ از فردا دلال هاشون رو میفرستن یه بلیط ترکیه رزرو میکنن، اون ۵ درصد رو میدن به اونا، من و شما هم که بریم میگن نداریم !!!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۵:۱۵

دقیقا همینطوره که شما میگید. از طرفی صرافیها تمام دلارها و یوروهایی که بانک مرکزی با قیمت پایین بهشون داده رو احتکار میکنن و یه تیکه کاغذ پشت شیشه مغازشون میزنن و مینویسن: "فروش ارز نداریم". بهرحال این سیستم غلط و فاسد بانکیه که هیچوقت هم درست نمیشه.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۷:۰۸

جالب تر اینجاست امروز رفتم صرافی میرداماد میگه 1000 یورو بیشتر نمیدیم اونم با قیمت 11950 هنگ کردم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۶:۵۹

ارزمسافرتی اصلا معنا نداره مگه چن درصد مردم میرن خارج اونی که میخاد بره خارج تفریح بایدبره هرجورخودش تونست ارز تهیه کنه به دولت ربطی نداره

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۱ ۱۳:۰۹

حسود

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۲۲:۵۴

ارز مسافرتی باید آزاد باشه اصلا چه معنی داره داخل کشوری که داخل جنگ اقتصادی هست و برای تامین کالای اساسیش مشکل داره ارز دولتی بدن برای گردش در خارج.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۱ ۱۲:۳۳

دوست عزیز شما درست میگی. قطع کنند ولی قبلش اعلام کنند و چند روزی مهلت بدن نه اینکه یک شبه بیان قطع کنند و بعدش هیچی . اقایون تا دو روز قبلش میگفتن برنامه ایی برای قطع ارز مسافرتی نداریم و میخواهیم اصلاحش کنیم.خب چرا اینجوری میگن؟چرا صاف و پوست کنده قبلش نمیگن که میخواهیم قطع کنیم چرا مردم رو امیدوار میکنن؟تکلیف افرادی مثل من که 12 روز قبل بلیط خریدیم چی میشه؟خیلی ها هستند با احتساب اختلاف ارز دولتی و ازاد برنامه ریزی کردند برای یک مسافرت خانوادگی مثل بنده که اقلا هزینه سفرکمتر دربیاد. اگر نمیگفتن برنامه ایی برای قطع ارز نداریم هیچ وقت من اقدام به تهیه بلیط نمیکردم الان بانک میرم میگن حواله نمیدیم صرافی میرم میگن فعلا نداریم و موندم نمیدونم چکار باید بکنم اگر سفرم رو کنسل کنم باید حدود شش الی هفت میلیون جریمه بدم و اگر کنسل نکنم که ارز از کجا بگیرم و دلال ها هم هر روز یه قیمت میدن. اونوقت یکی نیست بپرسه تکلیف اون 9 میلیارد ارز دولتی چی شد؟اصلا کجارفت؟خوب سر مردم رو گرم کردن با این شل کن سفت کن های ارز مسافرتی. خلاصه مملکت گل و بلبلی داریم.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۱ ۱۵:۲۷

من هم دقیقا همین مشکل رو دارم... اصلا برنامه ریزی معنایی نداره تو این مملکت

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۱ ۲۳:۱۷

با قطع شدن ارز مسافرتی مشکلی نیست ولی لااقل از قبل باید مشخص بشه تا مثل امسال بنده که روارز مسافرتی حساب رفتیم واقدام به رزرو کردن تور کردیم ولی با اختلاف 3 روز با توجه به تاریخ بلیط نتونستیم ارز بگیریم خلاصه مملکتی که همه قانونهایش هم لحظه ایه وهر کس در فکر اینه که فقط فرصت که پیدامیکنه مملکت رابچاپه.خدا به دادمان برسه