• چهارشنبه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 97051005747
  • منبع : مطبوعات

مد شدن یک اقدام خطرناک برای زایمان

مد شدن یک اقدام خطرناک برای زایمان

پس از چالش‌های ماجرای تهیه آلبوم جنین و سونوگرافی‌های سه‌بعدی، به‌رغم تمام تبعاتی که برای مادر و جنین دارد، حالا نوبت به چالش تازه‌ای رسیده که هم موجب دردسر خود والدین می‌شود و هم نوزاد را به خطر می‌اندازد.

به گزارش ایسنا، «جوان» در ادامه نوشت: دستکاری در تاریخ زایمان‌ها برای تاریخ تولد جالب یا هماهنگ‌کردن تاریخ تولد فرزند با سالگرد ازدواج پدرومادر مد تازه‌ای در میان اقشار مرفه جامعه است که بار تبعات آن علاوه بر نوزاد و پدر و مادرش بر دوش نظام سلامت جامعه نیز می‌افتد و آنطور که معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌گوید: دستکاری در تاریخ زایمان‌ها، میزان بستری نوزاد در NICU و حتی مرگ نوزادان را افزایش می‌دهد.

در شرایطی که ۲۰ درصد زوج‌ها با ناباروری دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند و برخی‌هایشان در آرزوی داشتن یک فرزند می‌سوزند و می‌سازند، درست در کنار کودکان و نوجوانان و خانواده‌هایی که در شرایط اقتصادی کنونی جامعه توان تغذیه مناسب را ندارند و در معرض انواع و اقسام بیماری‌ها قرار می‌گیرند، خانواده‌هایی هستند که آنچنان در تجملات و نمایش ثروت خود فرو رفته‌اند و حاضرند برای خودنمایی سلامت خود و آینده فرزندانشان را در معرض تهدید قرار دهند، تنها برای آنکه صفحات اینستاگرامشان موضوعات جذابی برای لایک‌شدن داشته باشد و بتوانند آلبوم جنینی فرزندشان را به نمایش عمومی بگذارند یا تاریخ تولد خاص نوزادشان را به رخ دیگر بکشند. اما این ماجرا نه فقط می‌تواند به سلامت مادر و نوزاد آسیب برساند، بلکه با اشغال تخت‌های بستری نوزادان و تحمیل هزینه به نظام سلامت فرصت رسیدگی به بیماران واقعی را هم از نظام سلامت جامع می‌گیرند.

نکته قابل تأمل اینجاست، تنها در عمل سزارین امکان دستکاری تاریخ تولد وجود دارد و زایمان طبیعی واکنش طبیعی بدن مادر است و درست هنگامی اتفاق می‌افتد که نوزاد تمامی مراحل رشدش را در بدن مادر پشت‌سر گذاشته و باید متولد شود.

مقام دوم دنیا

هنوز هم در میزان عمل سزارین در دنیا رکوردار هستیم آن هم رکورد دومین کشور! و کیست که نداند بخش مهمی از این آمار بالا به پزشکان جراح زنان و زایمان باز می‌گردد؛ پزشکانی که به جای ترغیب مادران باردار به انجام زایمان طبیعی و برشمردن مزایای آن ترس از زایمان طبیعی را در دل مادران جوان می‌کارند و از آنجایی که ماما‌ها در نظام سلامت ما چندان جای مشخصی ندارند، بسیاری از مادران باردار با القای پزشک معالج خود ترغیب می‌شوند تا به جای زایمان طبیعی، سزارین را تجربه کنند. به خصوص اینکه در زایمان طبیعی این مادر و پزشک هستند که باید منتظر وقت تولد نوزاد بمانند، اما در سزارین زمان تولد قابلیت دستکاری دارد و می‌توانند تولد نوزاد را در روز‌ها و تاریخ‌های خاصی داشته باشند. تبعات این کار را هم پزشک زنان پرداخت نمی‌کند!

تمام اقدامات وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت به کاهش ۷ تا ۸ درصدی سزارین منجر شده است. دکتر علیرضا رئیسی با بیان این مطلب می‌افزاید: هنوز به نقطه ایده‌آل در این زمینه نرسیده‌ایم. باید بدانیم که زایمان طبیعی منجر به ترشح هورمون‌های خاصی می‌شود که بر میزان، کیفیت و تداوم شیردهی تأثیر می‌گذارد. وی با اشاره به اینکه گسترش زایمان ایمن و کاهش مداخلات غیرضرور و زایمان سزارین از استراتژی‌های معاونت بهداشتی وزارت بهداشت است از چالش‌های تازه این وزارتخانه با زنانی که تمایل دارند، سزارین شوند و پزشکانی که این مادران را به سزارین ترغیب می‌کنند، می‌گوید: چالش دستکاری در تاریخ تولد برای تولد نوزاد در مناسبت‌های خاص یا تاریخ‌های جالب!

احتمال مرگ نوزاد

معاون بهداشت وزیر بهداشت دستکاری تاریخ تولد را یکی از چالش‌های زایمان در کشور می‌داند و می‌گوید: متأسفانه مشکلی که در برخی جوامع به ظاهر مترقی می‌بینیم، این است که افراد تمایل دارند تاریخ زایمان نوزادشان را تغییر دهند و مثلاً طبق روز ازدواج یا تاریخ دیگری که مدنظرشان است، زایمان را تنظیم کنند. به همین دلیل مثلاً اگر قرار است، کودک‌شان در ۲۰ /۷/ ۹۷ متولد شود؛ طوری برنامه‌ریزی می‌کنند که به صورت سزارین نوزاد را در ۷/ ۷ /۹۷ به دنیا آورند تا تاریخ تولد جالبی شود؛ اما این کار فاجعه است و واقعاً اینطور رفتارکردن با سلامت نوزادان و نسل آینده کشور نگران‌کننده است. رئیسی درباره تبعات چنین کاری تأکید می‌کند: باید توجه کرد که دستکاری در تاریخ زایمان‌ها، میزان بستری نوزاد در NICU و حتی مرگ نوزادان را افزایش می‌دهد و واقعاً باید خانواده‌ها را از این کار منع کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha