• چهارشنبه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97051005632
  • منبع : پایگاه استنادی علوم جهان اسلام

با امضای تفاهم‌نامه‌ای در استانبول؛

جایگاه علمی کشورهای عضو D-8 رصد می‌شود

جایگاه علمی کشورهای عضو D-8 رصد می‌شود

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و سازمان همکاری اقتصادی D-8 به منظور ایجاد یک شبکه علمی برای رصد مستمر جایگاه علمی کشورهای عضو D-8 در استانبول تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش ایسنا، در راستای گسترش تعاملات بین‌المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در کشورهای اسلامی (OIC) دکتر محمد جواد دهقانی، سرپرست این پایگاه برای بازدید از چند دانشگاه معتبر در ترکیه و نیز  امضای تفاهم‌نامه همکاری ISC با سازمان همکاری اقتصادی D-8 در شهر استانبول حضور یافته و در مقر اصلی سازمان D-8 با دبیر کل این سازمان و مسئولان مربوطه دیدار کرد.

در این دیدار معاون اجرایی سازمان، مدیر دایره حقوقی و قراردادها و برخی دیگر از مسئولان سازمان D-8 و نیز نماینده کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول و همچنین مدیر کل روابط بین‌الملل پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز حضور داشتند.

دکتر دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در ابتدا گزارش کاملی از فعالیت‌های متنوع ISC در ایجاد شبکه علمی پیوسته و گسترش تولید علم از جمله ایجاد یک پایگاه بزرگ از نشریات علمی پژوهشی کشورهای اسلامی به زبان‌های مختلف و نیز برگزاری کارگاه‌های ارتقای اثربخشی پژوهش در دانشگاه‌های معتبر کشورهای اسلامی ارائه کرد.

وی در ادامه نقش موثر کشورهای عضو D-8 در تولید علم در سطح بین‌المللی را بر اساس آخرین اطلاعات موجود ارائه کرد و نیز برنامه‌های آتی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را در توسعه همکاری با تمام کشورهای اسلامی و به‌خصوص سازمان‌های مرتبط زیرمجموعه سازمان همکاری اسلامی (OIC) از جمله آیسسکو و کامستک برشمرد.

سرپرست پایگاه استنادی برای نمونه به برگزاری نشست آتی اجلاس دبیران کل کمیسیون‌های ملی آیسسکو کشورهای اسلامی اشاره کرد که در تاریخ 11 و 12 شهریور 1397 در جمهوری اسلامی ایران – شیراز و در محل پایگاه استنادی برگزار خواهد شد.

کتر کو جعفر کو شاری، دبیر کل سازمان D-8 از حضور مسئولان ISC در مقر سازمان و امضای تفاهم‌نامه همکاری ابراز خرسندی کرد. همچنین از خدمات متنوع ISC و ایجاد پایگاه داده علمی که نقش مهمی در روند توسعه علمی کشورهای اسلامی دارد شگفت‌زده شد و این فعالیت‌ها را حائز اهمیت دانست.

دبیر کل سازمان D-8 بر نقش و حوزه اصلی فعالیت سازمان که بر مبنای اقتصاد است، تاکید کرد؛ ولی نیاز به ایجاد زیرساخت‌های علمی تحقیقاتی به منظور توسعه و تحول اقتصادی در کشورهای عضو را اجتناب‌ناپذیر دانست و لذا ضرورت تشکیل یک شبکه پیوسته علمی به منظور کاهش فاصله کشورهای اسلامی با کشورهای توسعه یافته در سطح بین‌الملل را با تمرکز بر R&D از ضروریات دانست.

وی در ادامه با اشاره به نقش موثر ISC در همکاری با سازمان D-8 به منظور ایجاد یک شبکه علمی برای رصد مستمر جایگاه علمی کشورهای عضو D-8 تاکید کرد: بعد از امضای تفاهم نامه نسبت به ارسال چند پیشنهاد کامل برای همکاری ISC با این سازمان اقدام شده تا شروع همکاری در نشست عمومی D-8 در چند ماه آینده مطرح و همکاری متقابل هر چه زودتر عملیاتی شود.

دبیر کل سازمان D-8 به نقش موثر ایران در ایجاد دانشگاه D-8 با موقعیت مکانی دانشگاه بوعلی سینای همدان اشاره و از تحقق این برنامه ابراز خرسندی کرد.

بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در این دیدار همچنین نقطه‌نظرات سایر اعضا نیز ارائه شد و در پایان تفاهم‌نامه همکاری بین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC و سازمان همکاری اقتصادی D-8 به امضا رسید و در خصوص تسریع فرایند عملیاتی‌سازی این تفاهم‌نامه با ایجاد خط ارتباطی مستقیم تاکید شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha