به گزارش ایسنا دکتر امیر قاضیلو با اشاره به سفیدشدگی حجم وسیعی از آبسنگهای مرجانی خلیج چابهار افزود: بعد از اعلام وضعیت قرمز هشدار جهانی مبنی بر افزایش دمای آب و احتمال سفیدشدگی مرجانها، تیم کارشناسان و غواصان مرکز در اوایل مرداد ماه جاری به خلیج چابهار اعزام شدند و پارهای از تحقیقات انجام شد.
وی ادامه داد: میزان سفیدشدگی انواع گونههای مرجان تودهای مانند گونههای متعلق به جنس Favia و Cyphastrea قریب به 100 درصد و در گونههای متعلق به جنس Acropora بین 10 تا 50 درصد برآورد و ثبت شد.
قاضیلو با بیان اینکه در زمان بررسی، اغلب مرجانهای Acropora موجود در منطقه در حالت رنگ پریدگی و دمای آب بیش از 30 درجه بوده است، خاطر نشان کرد: در صورت تداوم موج گرما نرخ سفیدشدگی این مرجانها افزایش خواهد یافت.
وی اظهار کرد: در این تحقیقات میدانی کمترین میزان سفیدشدگی (کمتر از 5 درصد) در مرجانهای متعلق به جنس Pocillopora مشاهده و گزارش شد.
مشاهده سفیدشدگی چابهار
بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز، رییس مرکز اقیانوسشناسی دریای عمان و اقیانوس هند، یادآور شد: بر اساس هشدار جهانی افزایش دمای آب به حدی زیاد است که احتمالا منجر به سفید شدگی آبسنگهای مرجانی خواهد شد و این افزایش بیش از حد دما خارج از تحمل مرجانها است.
انتهای پیام
نظرات