• دوشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97050803992
  • خبرنگار : 71616

خبرهای ناخوش از چاپ اسکناس!

خبرهای ناخوش از چاپ اسکناس!

رییس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد در حالیکه حادترین موضوع اقتصاد، افزایش نقدینگی‌ است، خبرهایی مبنی بر چاپ اسکناس به گوش می‌رسد که بسیار نگران‌کننده است زیرا قیمت کالاها را افزایش و ارزش پول ملی را کاهش خواهد داد و باعث ورود به بخش‌های ارز و طلا می‌شود.

به گزارش ایسنا، آخرین آمارها حکایت از این دارد که حجم نقدینگی در پایان سال گذشته تا ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این رقم بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومان افزایش را نسبت به ابتدای پارسال نشان می‌دهد. همچنین روند رو به رشد نقدینگی طی سال‌های گذشته در سال جاری نیز تکرار شد و سرگردانی آن موجب حرکت به سمت بازارهای غیرمولد از جمله ارز و سکه شد که در نتیجه آن التهاب در بازار و تورم را ایجاد کرد.

در خصوص علت افزایش نقدینگی، دست‌اندرکاران بازار هریک نظراتی مختلف دارند و می‌گویند تاکنون الگوهای اقتصادی مناسبی برای جذب آن تعریف نشده است. برخی سودهای کم بانکی و برخی دیگر مشکلات تولید و خروج سرمایه از بخش صنعت و تولید را علت افزایش نقدینگی‌ها می‌دانند. حتی برخی دیگر معتقدند، این میزان نقدینگی بیشتر مختص عدد و رقمی است که فقط روی کاغذ بوده و در اصل پولی در کار نیست.    

محمد لاهوتی - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران - در این باره معتقد است که نقدینگی یک موضوع کلی است که در دولت یازدهم نیز توسط وزیر اقتصاد وقت بارها به آن اشاره شد. اما سودهای سپرده، خود از عوامل جدی افزایش نقدینگی‌ها به‌ صورت ماهانه است و سالانه نزدیک به ۲۰ درصد به مجموع نقدینگی کشور اضافه می‌شود.

وی به ایسنا افزود: از سوی دیگر خبرهایی مبنی بر چاپ اسکناس به گوش می‌رسد که بسیار نگران‌کننده است. تا زمانی که بانک مرکزی با هر دلیل همچون پرداخت بدهی‌های بانکی‌ نسبت به چاپ اسکناس اقدام کند، برای اقتصاد کشور مضر است. زیرا قیمت کالاها را افزایش و همچنین ارزش پول ملی را کاهش خواهد داد.

رییس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: منابع پولی در هر کجا به‌ خصوص بازار ارز، سکه و ... قرارگیرد، اقتصاد را تحت تاثیر جدی قرار می‌دهد و تهدیدکننده است. بنابراین به نظر می‌رسد از موضوعات مهم و حاد اقتصاد، بحث نقدینگی‌ها و هدایت آن است. بهترین مکان برای هدایت نقدینگی، تولید و ارائه سهام واحدهای تولیدی در بورس است اما در فضای کسب و کار حال حاضر، شرایط برای هدایت این دست منابع پولی به بخش تولید بسیار کم است.

لاهوتی تاکید کرد: دولت باید تلاش کند شرایط محیط کسب‌ وکار را بهبود ببخشد و جذابیت را در بخش تولید افزایش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۰:۱۰

دلت خوشه ! کدوم تولید؟!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۲:۳۱

مگه سود سالیانه بانکها 15 درصد نیست؟ همه ی پولهای ایران هم که در بانک سرمایه گذاری نشده. پس سود بانکی حداکثر 10 درصد هم افزایش نقدینگی ایجاد نمیکنه.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۲:۳۴

تولید هست...اصلا تولید که کاری نداره مهم بازار فروش و درخواست هست که وجود نداره ...عرضه راحت اما تقاضا وجود نداره ....

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۴:۱۸

مشکل چاپ پول بدون پشتوانه هست که بوسیله دولت برای جبران کسری بودجه هرسال انجام میشه .وقتی نقدینگی در این 5سال 4 برابر میشه طبعا قیمت ارز هم 4 برابر خواهد شد .مصیبت اینه که دولت در سالهای آینده هم به چاپ پول ادامه میده چون کار دیگه ای بلد نیست

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۶:۱۳

بجای چاپ اسکناس ، بهتر است قیمت بنزین را مثل گذشته سالی 20 در صد گران کنیم و این میتواند تا حدود زیادی جبران چاپ اسکناس اضافه را بنماید؟

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۲۲:۳۰

پولی که پشت او طلا یا نفت یا چیز مهم دیگری نباشد میشود کاغذ کپی شده رنگی این کار به هیچ وجه نبایس شود .این مرگ حتمی اقتصاد ایران است که با یک سبد بتوانی دو کیلو سیب زمینی بخری!!!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۹ ۰۳:۱۵

باچاپ اسكناس اونم بدون پشتوانه مردموبدبخت ترازاين نكنيد چراكسي جلو اين اشتباهاتونميگيره داريم ميميريم تورم گروني نداشتن شغل تبعيض فقرفقرفقرفقرفقرفقر