• یکشنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۴:۱۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97050603317
  • خبرنگار : 71214

عضو اتاق بازرگانی ایران:

عامل گرانی تصمیمات نادرست است، نه احتکار و اختفا

عامل گرانی تصمیمات نادرست است، نه احتکار و اختفا

نایب رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: عامل گرانی در بازار، تصمیمات نادرستی است که اتخاذ کرده و می‌کنند، نه احتکار و اختفا؛ لذا معرفی کردن احتکار و اختفا به عنوان عامل گرانی، آدرس غلط دادن به جامعه است.

به گزارش ایسنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت اخیرا در ابلاغیه‌ای لیستی شامل ۱۰ گروه کالای هدف مشمول طرح جلوگیری از احتکار و اختفا را معرفی و اعلام کرد که در قالب ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفا این وزارتخانه همه این کالاها پس از ترخیص از گمرکات یا تولید داخلی در انبارهای ثبت شده در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا، نگهداری می‌شود.

براساس تصمیمات این ستاد غلات، کالاهای اساسی، مواد پروتئینی، نهاده‌ها، مواد اولیه تولید، حبوبات، لوازم خانگی، کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه، انواع پودر شوینده و مصالح ساختمانی جزو گروه کالاهای هدف و مشمول طرح جلوگیری از احتکار و اختفا هستند که شامل گندم خوراکی، گندم دامی، جو، برنج سفید، ‌ روغن نباتی ساخته شده، روغن خام، شکر خام، شکر سفید، کره، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و شیر خشک صنعتی، جوجه یکروزه، تخم مرغ نطفه دار، ذرت دامی، کنجاله سویا، سبوس گندم و دانه‌های روغنی شامل سویا، آفتابگردان، کلزا و کانولا، یخچال، یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، تلویزیون تولید داخلی، لوازم یدکی و لاستیک سبک و سنگین و محصولات فلزی پرمصرف و سیمان می‌شود.

این در حالی است که غلامعلی فارغی - نایب رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران - در این باره به ایسنا گفت: محصولات کشاورزی از جمله مواد پروتئینی به هیچ وجه قابل نگهداری، احتکار و اختفا نیست؛ چرا که جزو کالاهای فسادپذیر محسوب شده و تنها توسط شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان نماینده دولت و برای تامین ذخایر استراتژیک و تنظیم بازار نگهداری می‌شود.

وی تصریح کرد: در مورد خوراک دام و طیور و نهاده‌های تولید بعید به نظر می‌رسد که مشکلی از نظر احتکار و اختفا وجود داشته باشد، اما یکی از دلایل افزایش قیمت این نهاده‌ها، آن است که به دلیل کمبود واردات ناشی از محدودیت‌های ارزی نهایتا قیمت آنها افزایش یافته و در این میان در متقاضیان ولع ذخیره‌سازی به وجود می‌آید که با احتکار و اختفا فرق دارد.

فارغی ادامه داد: ترس از کمبود در آینده باعث می‌شود بهره‌برداران و متقاضیان نهاده‌ها که پیش از این برای ۱۵ تا ۲۰ روز خرید می‌کردند امروز به اندازه دو ماه خرید کنند و از روی ترس و احتیاط آن را نگه دارند.

به گفته نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران، هم‌اکنون بیش از یک ماه از آخرین گشایش اعتبار برای واردات نهاده‌های تولید می‌گذرد و همین سبب می‌شود که نیازمندان به نهاده‌های تولید با ولع بیشتر و ترس بیشتری به این بازار وارد شوند. در این میان می‌توان با صراحت گفت که هیچ کس احتکار و اختفا در بازار نهاده‌های تولید انجام نمی‌دهد و این دولت و تصمیمات نادرست است که عامل گرانی می‌شود.

فارغی تصریح کرد: روزی که می‌خواستند برای همه نیازمندان و متقاضیان ارز دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان تامین کنند به این مساله اعتراض کردیم، اما حالا پس از چند ماه به این نتیجه رسیدند که فقط باید کالاهای اساسی از دلار ۴۲۰۰ تومانی استفاده کنند.

این عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است معرفی کردن احتکار و اختفا به عنوان عامل گرانی آدرس غلط دادن به جامعه است و تا زمانی که تصمیمات بنیادین غلط بگیریم خروجی آن نتیجه غلط از آب در خواهد آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha