سید احسن علوی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تاثیر اطلاع رسانی به موقع و مستمر مسئولین از شرایط کشور و اقداماتی که انجام میدهند بر شکستن التهابات بازار و کشور، بیان کرد: یکی از مسائلی که مردم را آزار میدهد این است که برخی از مسئولین از واقعیتها فرار میکنند و تلاش دارند تا واقعیتها را از مردم پنهان کنند. یکی از مولفههای کشورهای توسعه یافته این است که مسئولان به مردم احترام میگذارند و هم به مردم اطلاع رسانی دقیق دارند و هم نظر مردم برای آن ها مهم است.
وی در ادامه گفت: اگر در دیگر کشورها در یک وزارتخانه به هر گونهای تخلفی رخ داده باشد، فورا به مردم اطلاع رسانی میشود و از مردم عذرخواهی می کنند. در بعضی از موارد نیز مسئول مربوطه به دلیل بروز تخلف استعفا میکند. دلیل این نوع برخورد این است که برای آنان منافع ملی مهم است و مسئولین نسبت به منافع ملی احساس مسئولیت دارند و میدانند که با یک خطا توسط آیندگان محاکمه خواهند شد.
نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی افزود: اما در کشورهای جهان سوم و کشور ما اینگونه نیست. مسئولین احساس میکنند کسی در آینده آنها را محاکمه نخواهد کرد و برایشان مهم نیست که برای نسلهای آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر ما برای آینده کار میکردیم مسلما برنامه ریزی صحیحی داشتیم و برنامههای خود را آسیب شناسی میکردیم تا ببینیم چرا برنامه ای که توسط افراد متخصص تهیه می شود در نهایت با مشکل رو به رو میشود.
علوی تصریح کرد: مسئولان باید مردم را در جریان مسائل قرار دهند چراکه مسئولان متعلق به مردم و از جنس مردم هستند. البته برخی از مسائل مرتبط با امنیت ملی را نمی توان به طور کامل اطلاع رسانی کرد اما مسائل اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی باید به طور کامل به مردم اطلاع رسانی شود. اگر از مردم مسائل پنهان کنیم در نهایت تبدیل به مسئلهای نظیر ارز و قاچاق می شود.
وی خاطر نشان کرد: خطاها و مفاسد قطعا روزی خود را نشان خواهند داد. اما گاهی برخی سر خود را زیر برف می کنند و فکر می کنند مردم نیز مسائل را نمی بینند. شفاف سازی به سود مسئولان است. متاسفانه در کشور ما تعارض منافع وجود دارد و همیشه در تلاش هستیم این مساله را کتمان کنیم اما این مساله به آرامی مانند مریضی که توسط افراد جدی گرفته نشده است خود را نشان خواهد داد که دیگر زمان مداوا آن نیز گذشته است.
علوی در ادامه تصریح کرد: کشور هرچه قدر در راستا شفافیت حرکت کند به سود مسئولان است ما اگر نتوانیم به این سمت حرکت کنیم دچار مشکل خواهیم شد. کمااینکه در خیلی از مسائلی که امروز به مشکل خوردهایم، زاییده پنهان کاری است. بحران به خودی خود ایجاد نمی شود.از آنجا که اطلاع رسانی به موقع انجام نمی شود و هر خطائی به گردن مسئول قبلی انداخته میشود در نهایت مسائل به بحران تبدیل می شود.
نایب رئیس کمیسیون عمران در ادامه اظهار کرد: زمانی که به مردم اطلاع رسانی کامل نشود در نهایت نسبت به مسئولان بی اعتماد می شوند. در دنیای اطلاع رسانی امروز همه رسانهها به خصوص رسانه ملی میتواند نقش موثری در اطلاع رسانی داشته باشد. مردم امروز در جریان مسائل از طریق رسانههای متعدد قرار میگیرند منتهی گاهی رسانهها اخبار معتبر در اختیار مردم قرار نمی دهند که منجر به سرگردانی مردم می شود. لذا مسئولین باید به رسانه ملی روی آورند و مسائل را به اطلاع مردم برسانند. به عنوان مثال در خصوص بازار ارز و قاچاق کالا باید به مردم توضیح دهند.
وی در پایان گفت: مسئولین باید در رسانه ملی حضور یابند و به خطاها و عدم برنامه ریزی خود اذعان کنند. خیلی بد است که امروز در حوزه واردات خودرو در رسانه ملی یک مسئول دیگری را به تخلف متهم می کند و دیگری نیز می گوید من اشتباهی نکردم. این امر باعث میشود مردم به همه چی تردید داشته باشند. مسئولین باید شهامت داشته باشند و حقایق را به مردم بگویند.
انتهای پیام
نظرات