به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، دیوان بینالمللی دادگستری که به دادگاه لاهه شناخته میشود روز پنجشنبه با انتشار اطلاعیهای از آغاز بررسی علنی شکایت ایران از آمریکا از روز 27 اوت خبر داد.
بنابر اعلام دادگاه لاهه، جلسات این دادگاه طی چهار روز متوالی به درخواست ایران برای صدور قرار موقت علیه آمریکا رسیدگی خواهد کرد.
ایران 10 روز پیش در دادگاه لاهه علیه آمریکا شکایت کرد و خواستار لغو فوری تحریم های این کشور علیه تهران شد، تحریمهایی که به گفته ایران منجر به خسارات جبرانناپذیر خواهد شد.
به گزارش ایسنا، دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) روز 26 تیر در بیانیهای صحبتهای محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران مبنی بر اقامه دعوی ایران علیه آمریکا بنا بر بازگرداندن غیرقانونی تحریمهای ایران را در دادگاه لاهه تایید کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که ایران در این دادگاه بینالمللی که در هلند واقع شده است، شکایتی را علیه آمریکا به دلیل بازگرداندن تحریمهای ایران ثبت کرده است.
همچنین در این بیانیه آمده بود: جمهوری اسلامی ایران شکایتی را علیه آمریکا در رابطه با نقض پیمان مودت، حقوق کنسولی میان دو کشور و روابط اقتصادی که در ۱۵ آگوست سال ۱۹۵۵ میان دو طرف امضاء و در ۱۶ ژوئن ۱۹۵۷ وارد فاز اجرایی شد، در دیوان بینالمللی دادگستری به ثبت رسانده است.
طبق بیانیه دادگاه لاهه، شکایت ایران در رابطه با بازگرداندن همهجانبه تحریمهای آمریکا و نیز اقدامات محدودکننده که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم شرکتها یا افراد ایرانی را هدف قرار میدهد و پیشتر با امضای توافق هستهای برداشته شده بود، است.
بنابر این گزارش، وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه ۲۵ تیر در پیامی توئیتری با اعلام این خبر نوشت: ایران در مقابل توهین آمریکا به تعهدات حقوقی و دیپلماسی، به حاکمیت قانون پایبند است. لازم است که با عادت آمریکا در نقض قوانین بینالمللی مقابله شود.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز روز ۲۵ تیر به تشریح جزئیات بیشتری درباره توییت ظریف پرداخت و تصریح کرد: بهمنظور ترمیم و جبران اعمال غیرقانونی آمریکا در وضع تحریمها علیه کشورمان و احقاق حقوق ملت ایران و پیگرد بینالمللی اعمال متخلفانه ایالات متحده، وزارت امور خارجه با مشارکت مرکز امور حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری و هماهنگی سایر دستگاههای ذیربط، مسأله شکایت از ایالات متحده بهدلیل نقض تعهدات بینالمللی و مشخصا عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی سال ۱۳۳۴ نزد دیوان بینالمللی دادگستری را، در دستور کار قرار داد و پس از اخذ نظرات وکلا و مشاوران حقوقی بینالمللی ایرانی و خارجی، دادخواست نهایی حاوی شکایت جمهوری اسلامی ایران از نقض معاهده مودت، در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۷ به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات